Ovidiu Burcă se opune modificării Legii Sportului

Ovidiu Burcă este în continuare de părere că Steaua n-ar trebui să aibă dreptul să joace în Liga 1, deoarece este susţinută din bani publici.

Antrenorul lui Dinamo, Ovidiu Burcă, nu este de acord ca legea să se modifice pentru a i se facilita accesul în Superliga lui CSA Steaua.

În acest moment, clubul din Ghencea nu are drept de joc în primul eșalon din cauza faptului că este de drept public, fiind finanțat de MApN. Propunerea de modificare a Legii Sportului a venit cu numai câteva zile înainte de meciul dintre CSA Steaua și echipa din Șos. Ștefan cel Mare, 2-0, iar Vasile Dîncu a anunțat imediat după fluierul de final că scenariul ca clubul din Ghencea să promoveze din acest sezon, este imposibil.

Ovidiu Burcă este direct interesat dacă Steaua primeşte sau nu drept de promovare la finalul acestui sezon.

Antrenorul lui Dinamo este pe locul 4 în acest moment, în Liga 2 şi speră la locul secund, care i-ar asigura direct revenirea în Liga 1.

Ovidiu Burcă spune însă că dreptul Stelei de a juca în Liga 1 nu are legătură cu această situaţie, ci cu faptul că nu este corect pentru competitoare ca echipa din Ghencea să fie susţinută din bani publici:

”Faptul că ei vor şi suporterii foarte mult îşi doresc (n.r. în Liga 1), apoi există toată această generaţie, ’86, care este legată de anii de glorie ai Stelei şi toţi s-au coalizat şi vor ca această echipă să meargă în prima ligă, mie mi se pare absolut normal şi absolut firesc.

Ceea ce mi se pare nefiresc este că, după 6 de ani de zile, de când au început acest proiect, nu au găsit o construcţie juridică care să le permită să lucrul ăsta (n.r. să promoveze).

Şi au ajuns, în săptămâna meciului cu noi, să auzim de nişte propuneri legislative care frizează absurdul.

Eu consider că, dincolo de suporterul pe care statul trebuie să-l acorde sportului şi aici mă refer la zona de infrastructură şi la zona de copii de juniori, statul nu are ce să caute în sportul profesionist”, a spus Ovidiu Burcă, în cadrul podcastului Orange Sport, ”SportCast cu Sile”.

Ovidiu Burcă, replică pentru Florin Talpan

Imediat după ce Steaua s-a impus cu 2-0 în derby-ul cu Dinamo, Florin Talpan a scris pe contul său de Facebook, cu trimitere la Ovidiu Burcă, faptul că promovarea ar trebui decisă în primul rând de meritul sportiv.

Ovidiu Burcă susţine că este un principiu corect, însă îi transmite juristului Stelei că echipa din Ghencea a obţinut rezultate sportive susţinută financiar cu bani de la stat.

”Florin Talpan mi-a dat o replică în sensul în care meritul sportiv – şi nu neg asta – faptul că meritul sportiv… această entitatea, Steaua, pe care o susţin din bani publici, există acest merit sportiv. Doar că acest merit sportiv este construit pe un buget, 90%, din banii statului, din banii noştri”, a mai spus Ovidiu Burcă.

Vasile Dîncu consideră că Steaua nu poate promova din acest sezon

În prezent, după patru meciuri scurse din play-off, CSA Steaua este lider în Liga 2, cu 47 de puncte, cu un punct mai mult decât Politehnica Iași. Pentru a fi siguri ca locul din clasament va fi fructificat, ”militarii” speră că inițiativa lui Vasile Dîncu de a modifica Legea educației fizice și sportului să aibă succes. Astfel, elevii lui Daniel Oprița vor avea drept de promovare chiar dacă societatea nu s-a privatizat și este susținută financiar în continuare de Ministerul Apărării.

Însă, chiar dacă a inițiat această modificare, Vasile Dîncu precizează că scenariul ca clubul din Ghencea să promoveze din acest sezon, este imposibil. Singura variantă pe care senatorul PSD le-o oferă celor din conducerea de la CSA Steaua este să devină o societate privată.

”Din perspectiva acestei legi, nu cred că se poate atât de repede să treacă prin cele două Camere și să se aprobe. Apoi ar trebui să vedem ce spune Liga Profesionistă sau Federația, ar trebui văzut dacă se pot schimba regulile, chiar dacă o lege prevalează față de un regulamet sportiv. Este complicat. Eu nu cred că se poaate anul acesta să se întâmple acest lucru, decât în varianta dacă până la finalul acestui campionat se reorganizează clubul Steaua în societate de drept privat”, a declarat Vasile Dîncu.

Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 2 după a patru etapă

  1. CSA Steaua – 47 puncte;
  2. Poli Iași – 46 puncte;
  3. Oțelul Galați – 45p;
  4. DINAMO – 38p;
  5. Gloria Buzău – 34p;
  6. Unirea Dej – 34p.

CITESTE SI:

Eugen Voicu: ”Suntem pregătiți să ducem clubul mai departe”

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu Poli Iași. Vezi programul caselor de bilete

Video I Andrei Nicolescu a lămurit problema interdicției la transferuri. Ce spune despre licența 2023-2024

4 gânduri despre &8222;Ovidiu Burcă se opune modificării Legii Sportului&8221;

Lasă un răspuns