Leo Grozavu se așteaptă la un duel încins cu Dinamo: ”Va fi o partidă disputată și încinsă”

Dinamo are un meci foarte important marți, în etapa a 5-a a play-off-ului de Liga 2.. ”Câinii” vor primi, pe ”Arcul de Triumf”, vizita formației Poli Iași, față de care o despart opt puncte.

Dinamo este obligată să învingă pentru a păstra șanse cât mai mari la un loc de promovare directă, dar și să mențină avansul față de echipa de sub ea, Gloria Buzău.

De cealaltă parte, Poli Iași are un avans de opt puncte în fața lui Dinamo și are și varianta remizei. Un succes pe ”Arcul de Triumf” ar urca echipa din Copou pe primul loc și ar pune punct seriei de trei meciuri fără victorie, moldovenii remizând în precedentele trei partide.

Antrenorul celor de la Poli Iași, Leo Grozavu a admis că partida capătă o importanță aparte ținând cont de contextul actual, în care adversarii vin după un eșec cu Steaua, iar Iașiul după trei remize la rând.

”Mai mult ca sigur va fi o partidă disputată, încinsă, în care este foarte important să știi să-ți ții nervii sub control. Mai mult ca sigur cei de la Dinamo sunt foarte motivați după ce au pierdut ultima partidă cu Steaua. Dar și noi. Am stat mult de vorbă cu băieții săptămâna asta, pentru că și noi nu am reușit să câștigăm de trei etape, dar în același timp avem 12 meciuri fără înfrângere.

În contextul actual, ținând cont că Dinamo nu este sigură probabil nici măcar de locul de baraj, se joacă în continuare. Eu am spus mereu, când toată lumea mă întreba dacă este gata campionatul sau de procente, că se joacă. Am spus că mai devreme de ultima etapă din tur nu se pot face calcule. Probabil că va rămâne în continuare disputat. Avem meciuri grele, este un play-off strâns.

Oțelul Galați este la un punct în spate, Steaua este la un punct în fața noastră, Dinamo a pierdut un pic trena, pentru că înfrângerea suferită la Steaua, coroborată cu victoria Buzăului în fața Stelei a făcut ca și acolo să se strângă clasamentul. Pe toată lumea este presiune, nu doar pe Dinamo sau pe noi. Dinamo are presiunea ei, noi avem presiunea noastră”, a declarat Leo Grozavu.

Antrenorul echipei din Copou a mai spus că nu sunt motive de tensiune, cel puțin în cadrul lotului, iar în ceea ce-i privește pe suporteri a precizat că aceștia vor fi nemulțumiți de fiecare dată când echipa nu câștigă.

”Suporterii vor fi nemulțumiți de fiecare dată când echipa nu câștigă. Dar nu a fost nicio stare de tensiune. Cel puțin în cadrul lotului nu a fost tensiune, pentru că nu avem niciun motiv. Echipa a fost pe primul loc, l-a pierdut, dar poate să-l recâștige după această etapă. Nu sunt motive de alarmă, dar nici nu suntem relaxați, pentru că nu s-a terminat lupta la vârf. Trebuie să fim foarte, foarte atenți.

Suntem în momentul de față într-o situație în care nu putem spune că suntem alarmați. Dar nici nu înseamnă că trebuie să lăsăm piciorul de pe accelerație. Pentru că nimeni nu ne garantează că dacă am bătut la Galați am câștigat campionatul. Și s-a dovedit asta. Nu am mai reușit să câștigăm, dar sperăm să o facem cât mai repede posibil, pentru a redeveni echipa aceea invincibilă”, a mai spus Leo Grozavu.

Leo Grozavu admite, astfel, că și o remiză ar însemna un rezultat favorabil în deplasare cu Dinamo, dar spune că își dorește cele trei puncte.

”E mult prea devreme să vorbim de meci decisiv, pentru că mai sunt 15 puncte puse în joc după această etapă. Nu putem spune că este un meci decisiv, pentru că nu avem un avans de puncte ca să spunem că e hotărâtor. La fotbal, până nu ești matematic în obiectiv, nu poți să spui că e gata. Suntem într-o poziție bună, indiferent de rezultat, dar în cazul unui rezultat nefavorabil e clar că lupta se strânge și mai tare. În cazul unui rezultat favorabil, și aici luăm în calcul și un egal, rămâne acea diferență între noi și Dinamo, considerabilă, dar nu înseamnă că suntem relaxați. Câștigăm sau se întâmplă alt rezultat, noi trebuie să rămânem la fel.

În contextul actual este bun și un egal cu Dinamo, dar am spus și înainte de meciul cu Steaua că nu mergem niciodată să facem egal. Nu pregătim echipa să facă egal, dar sigur că avem șansa asta, având un avans de puncte, de a fi favorizați la două rezultate din trei. Dar asta nu înseamnă că mergem să facem egal”, a explicat antrenorul Politehnicii Iași.

Dinamo și Politehnica Iași se întâlnesc marți seară, de la ora 20:00, în ultimul meci al etapei a 5-a a play-off-ului Ligii 2. ”Câinii” sunt pe locul 4, cu 38 de puncte, iar ieșenii sunt pe locul 2, cu 46 de puncte.

În sezonul regulat, Poli Iași s-a impus pe teren propriu cu 1-0, prin golul marcat de Cătălin Hlistei, în minutul 49.

Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 2 după a patru etapă

  1. CSA Steaua – 47 puncte;
  2. Poli Iași – 46 puncte;
  3. Oțelul Galați – 45p;
  4. DINAMO – 38p;
  5. Gloria Buzău – 37p;
  6. Unirea Dej – 34p.

CITESTE SI:

Oțelul Galați – Dinamo, când a fost programată partida partida

Ovidiu Burcă, atac la adresa arbitrajului: ”Cred că vin să se plimbe prin parc”. Ce spune despre duelul cu Poli Iași

CCA a anunțat arbitrul de la Dinamo – Iași

3 gânduri despre &8222;Leo Grozavu se așteaptă la un duel încins cu Dinamo: ”Va fi o partidă disputată și încinsă”&8221;

Lasă un răspuns