Scandal în fotbalul românesc! FRF a dezvăluit numele arbitrilor din Liga 2 și Liga 3 suspecți că joacă la pariuri

Se sparge buboiul pariurilor din fotbalul românesc? Pe lângă scandalul greșelilor majore ale ”centralilor” din Liga 1, Comisia Centrală a Arbitrilor și Federația Română de Fotbal anchetează opt arbitri, suspectați că au jucat la pariuri sau că au conturi pe platforme de betting, lucruri interzise de regulament.

Speța a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină la ședința din 24 aprilie, dar toate dosarele au rămas în pronunțare.

După ședință, pe site-ul Federației Române de Fotbal a apărut un document în care sunt dezvăluite numele celor opt arbitri anchetați:

”FRF a dezvăluit numele arbitrilor anchetați

Mai mulți arbitri care fac parte din loturile de Liga 2 și Liga 3 ar fi jucat la pariuri, ei fiind în acest moment în atenția Departamentului de Integritate din cadrul Federației Române de Fotbal. Pe masa Comisiei de Disciplină a FRF se află pe rol cazurile a 8 arbitri asistenți:

Călin Daniel Eduard (Bucureşti) – Liga 2

Gozman Pop Cristian Dumitru (Oradea) – Liga 3

Jivan Mihai Adrian (Arad) – Liga 3

Fuior Constantin – Cosmin (Brăila) – Liga 3

Toader Răzvan Nicușor (Bistrița Năsăud) – Liga 3

Svatsinka Daniel – Roberto (Reșița) – Liga 3

Soponar Răzvan Ionuț (Baia Mare) – Liga 2

Pâslaru Andrei (Arad) – Liga 3”, se arată în anunțul federalilor.

Ce spune Articolul 60 – Corupţia/Pariurile sportive/Integritatea competiţiilor

– – punctul 5. Fapta persoanei care participă direct sau indirect la pariuri sau alte activităţi similare care privesc jocurile din competiţiile organizate sub egida FIFA/UEFA/FRF/LPF/AJF sau care are un interes financiar direct sau indirect în astfel de activităţi se sancţionează cumulativ cu:

a) interzicerea oricărei activităţi legate de fotbal pentru 2 ani;

b) penalitate sportivă de 300.000 de lei.

Ce a spus Răzvan Burleanu despre scandalurile de pariuri din fotbalul românesc:

”Toate anchetele care au fost în desfăşurare până acum confirmă faptul că ne interesează să avem un fotbal marcat de integritate. Departamentul de integritate anchetează foarte multe cazuri la nivelul fotbalului.

Din păcate, nu vă putem împărtăşi care sunt cazurile şi în ce faze de derulare se află. În cele mai multe dintre cazuri există o colaborare cu organele statului. În cele mai multe cazuri am beneficiat de sprijinul autorităţilor statului, pentru că şi resursele sunt cu totul altele.

Nu vă pot spune. Alte cazuri pe care le monitorizăm sunt în analiza Departamentului de Integritate. Dar acest lucru nu înseamnă mai multe cazuri pe care ne canalizăm astăzi faţă de anul trecut.

Obiectivul nostru este să mergem să ne documentăm şi să vedem dacă se probează sau nu. Nu înseamnă că dacă s-a deschis o anchetă, neapărat cineva trebuie să fie vinovat”, a declarat Răzvan Burleanu, în cadrul unei conferinţe de presă.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – Politehnica Iași

Video I Dani Iglesias, înaintea partidei cu Poli Iași :”Trebuie să ne facem jocul și să câștigăm”

Leo Grozavu se așteaptă la un duel încins cu Dinamo: ”Va fi o partidă disputată și încinsă”

3 gânduri despre &8222;Scandal în fotbalul românesc! FRF a dezvăluit numele arbitrilor din Liga 2 și Liga 3 suspecți că joacă la pariuri&8221;

Lasă un răspuns