Dinamo versus Rednic! Posibilă reîntâlnire după aproape un an și jumătate

Dinamo și Poli Iași închid în această seară, etapa a 5-a a play-off-ului de Liga 2. Dinamo este obligată să învingă pentru a păstra șanse cât mai mari la un loc de promovare directă, dar și să mențină avansul față de echipa de sub ea, Gloria Buzău.

În caz contrar, în momentul de față, ”câinii” ar putea să dea într-un meci de baraj de promovare/retrogradare, peste noua echipă antrenată de fostul său antrenor, Mircea Rednic (61 de ani). ”Puriul” l-a înlocuit pe banca tehnică a celor de la UTA Arad, pe Laszlo Balint.

Misiunea lui Rednic nu va fi deloc una ușoară, asta deoarece UTA Arad ocupă în momentul de față unul dintre locurile care duc la barajul pentru rămânerea în Liga 1.

Potrivit regulamentului, echipa de pe locul 13 din SuperLigă întâlnește formația de pe locul 3 din eșalonul secund, în timp ce poziția a 14-a din Liga 1 o înfruntă pe ocupanta locului 4 din Liga 2.

Cu 4 runde rămase de disputat din actualul sezon, UTA are 18 puncte acumulate, cu 6 mai puțin decât FC Voluntari, echipa care se situează pe primul loc deasupra liniei roșii.

Numirea lui Rednic la Arad nu vine de niciunde pentru că discuțiile dintre cele două părți durează de mai multă vreme.

Potrivit Digi Sport, Rednic ar fi putut prelua echipa încă din urmă cu 8 meciuri, după acel UTA Arad – FCSB, scor 3-1. Dacă ar fi pierdut jocul, Balint ar fi plecat de atunci, iar Rednic prelua echipa.

Dar arădenii au învins, iar asta i-a oferit credit lui Balint și staff-ului său.

Au trecut de atunci 8 meciuri, unul amical, dar UTA este pe loc de baraj, cu 18 puncte! Are patru puncte mai puțin decât Chindia, care este pe locul 7, și unul singur mai mult decât FC Argeș, care este pe primul loc de pe care se retrogradeaza direct.

Clasamentul play-out-ului Ligii 1

  1. U Craiova 1948 28 puncte;
  2. Petrolul Ploiesti 28;
  3. Hermannstadt 27;
  4. FC Botosani 27;
  5. Universitatea Cluj 26;
  6. FC Voluntari 24;
  7. Chindia Targoviste 22;
  8. UTA 18;
  9. FC Arges 17;
  10. CS Mioveni 11.

Dinamo și Politehnica Iași se întâlnesc marți seară, de la ora 20:00, în ultimul meci al etapei a 5-a a play-off-ului Ligii 2. ”Câinii” sunt pe locul 4, cu 38 de puncte, iar ieșenii sunt pe locul 2, cu 46 de puncte.

Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 2

  1. CSA Steaua – 47 puncte;
  2. Poli Iași – 46 puncte;
  3. Oțelul Galați – 45p;
  4. DINAMO – 38p;
  5. Gloria Buzău – 37p;
  6. Unirea Dej – 34p.

CITESTE SI:

BREAKING NEWS I Mircea Rednic revine în Liga 1!

Scandal în fotbalul românesc! FRF a dezvăluit numele arbitrilor din Liga 2 și Liga 3 suspecți că joacă la pariuri

Avancronică I Dinamo București – Politehnica Iași

3 gânduri despre &8222;Dinamo versus Rednic! Posibilă reîntâlnire după aproape un an și jumătate&8221;

Lasă un răspuns