Judecătorul a dat cu CIOCANUL și a anunțat când se judecă noul plan de reorganizare al lui Dinamo

Planul de reorganizare propus de oficialii clubului Dinamo a fost aprobat vineri, 7 aprilie 2023, de către Adunarea Generală a Creditorilor.

Hotărâre a mers mai departe în justiție, iar Tribunal Bucureşti a anunțat că noul plan de reorganizare aprobat de Adunarea Creditorilor SC Dinamo 1948, la 7 aprilie, va fi analizat de judecătorul sindic la 15 mai.

Dinamo a mers în paralel și cu apelul formulat la decizia Tribunalului București, prin care a respins planul de reorganizare modificat la 13 decembrie 2022. Alb-roșiii au sperat degeaba, Curtea de Apel București a respins recursul miercuri, 26 aprilie.

Vestea a fost primită cu optimism de fanii lui Dinamo, care sunt încrezători că planul creat va reuși să treacă, în sfârșit, iar clubul va ieși din această perioadă dificilă.

Planul respectiv prevedea ca APCH să devină acționar majoritar, în locul lui Dorin Șerdean, prin convertirea creanțelor în acțiuni. Între timp, lucrurile s-au schimbat. În februarie, Șerdean a vândut către Red&White pachetul majoritar de 72,7758%, pe care îl preluase de la Pablo Cortacero, iar noii acționari au mai cumpărat 8% și de la Asociația ”Peluza Cătălin Hîldan”.

Potrivit Prosport, noii acționari au susținut apelul. Reprezentantul adminstratorului judiciar, Claudiu Balog, a prezentat instanței o înțelegere a societății pe care o conduc Andrei Nicolescu și Eugen Voicu cu APCH, prin care „Red&White” era de acord cu procedura conversiei propusă în plan, nu contestă, nu se simte prejudiciat.

În total, 12 creditori au votat împotriva noului plan de reorganizare votat la 7 aprilie 2023, iar doi au depus contestație în instanță. Dintre aceștia 11 sunt din categoria chirografarilor, cea mai neprotejată, și de la care noii acționari vor să șteargă toate datoriile, 5 milioane de euro.

Potrivit Buletinului Procedurilor de Insolvență din 21 aprilie 2023, Radu Bîrlică, fost director de marketing la Dinamo, și firma pe care acesta o administrează, RCI Solution SRL, au cerut judecătorului sindic anularea procesului verbal al Adunării Creditorilor și a Hotărârii Adunării Creditorilor prin care s-a aprobat modificarea planului de reorganizare inițial.

Radu Bîrlică, singurul din categoria salariați care nu a aprobat planul, figurează la masa credală cu 68.685 lei (15.000 euro), iar firma lui este înscrisă la chirografari cu suma de 890.857,57 lei (190.000 euro).

Radu Birlica, fostul director de marketing de la Dinamo, este singurul din categoria salariați care nu a aprobat planul. Acesta figurează la masa credală cu 68.685 lei (15.000 euro), la “salariați”, sumă garantată, dar și cu firma lui, RCI Solution SRL, aflată pe lista chirografarilor sacrificați, care mai are de primit de la Dinamo suma de 890.857,57 lei (190.000 euro).

CITESTE SI:

Dinamo a virat banii pentru licență!

Yes man-ul lui Becali, lovește din nou: ”O să-l sun, l-am mai sunat”

Dinamo și-a aflat programul etapelor 6, 7, 8 și 9 din play-off

3 gânduri despre &8222;Judecătorul a dat cu CIOCANUL și a anunțat când se judecă noul plan de reorganizare al lui Dinamo&8221;

Lasă un răspuns