Handbal I Valentin Ghionea și-a anunțat retragerea. Mesaj de despărțire de Dinamo

Valentin Ghionea (38 de ani), care a jucat 3 sezoane în Ștefan cel Mare, și-a anunțat plecarea de la Dinamo.

Veteranul ”dulăilor”, după ultima partidă din acest sezon competițional, a publicat un mesaj, în care a oficializat părăsirea ”haitei”. Acesta fiind numit în funcţia de coordonator al loturilor naţionale de juniori şi tineret ale României.

Super Campionul lui Dinamo le-a transmis fanilor: ”Ieri am jucat în ultimul meu meci pentru Dinamo. 3 sezoane ,multe trofee câștigate și foarte multe satisfacții.

Mulțumesc Dinamo pentru cei 5 ani petrecuți în Stefan cel Mare!”, a scris Vali Ghionea pe rețelele de socializare.

Într-o conferinţă de presă preşedintele Federaţiei Română de Handbal, Constantin Din, a anunțat numirea dinamovistului pe postul de coordonator al loturilor naţionale de juniori şi tineret ale României. Fosta extremă din Ștefan cel Mare, a declarat la rândul său că pregăteşte un proiect pentru ca echipele naţionale ale României să progreseze cât mai repede.

”Mulţumesc conducerii federaţiei pentru această ofertă, e un semn al aprecierii pentru toată cariera mea şi pentru ce am făcut eu pentru handbalul românesc. Eu sper să reuşim să ducem la cale un proiect pe care îl pregătim pentru a putea progresa cu echipele naţionale.

Dorim să facem asta cât mai repede pentru că suntem presaţi de timp, de rezultate. Eu cred că dacă vom munci aşa cum trebuie şi vom pune la punct unele lucruri vom progresa foarte repede”, a spus fostul jucătorul a lui Dinamo.

Dincolo de faptul că este un nume de top al handbalului românesc dar și european, Valentin Ghionea, fostul căpitanul a lui Dinamo București, este foarte preocupat și de descoperirea și formarea viitorilor handbaliști ai țării.

Prin intermediul școlii de handbal patronată de către el și de soția lui, Renatta, handbalistul va organiza în luna iunie a acestui an o nouă ediție a școlii de vară care va fi destinată copiilor între 10-18 ani.

Cursurile care se vor întinde pe perioada unei săptămâni vor avea loc la Cheile Grădiștei. Această ediție va fi exclusiv dedicată băieților.

”Practic este a șaptea ediție a acestei școli de vară. De astă dată ea va fi dedicată doar băieților. Ca în fiecare an vom avea lectori atât din țară cât și din străinătate. Deocamdată este încă devreme să dau numele lor, dar, vă pot spune că vor fi nume cunoscute”, a precizat Valentin Ghionea.

Odată cu retragerea din activitatea de sportiv de performanță, Vali Ghionea intenționează să dezvolte tot mai mult această latură dedicată copiilor.

”Visul meu este să fac în handbal o academie după modelul celei făcute de Gheorghe Hagi, în fotbal. Ceea e a făcut Hagi la Constanța este absolut fantastic. Către asta tind și eu”, a mai spus Ghionea.

CITESTE SI:

Dinamo – Unirea Dej. Cum arată primul 11 trimis de Ovidiu Burcă

Oficial I ”Dulăii” dau lovitura pe piața transferurilor!

Avancronică I Dinamo București – Unirea Dej

4 gânduri despre &8222;Handbal I Valentin Ghionea și-a anunțat retragerea. Mesaj de despărțire de Dinamo&8221;

Lasă un răspuns