Ioan Andone în acționariatul lui Dinamo!?: ”Aş fi putut să intru şi eu”

Dinamo a fost preluată, la finalul lunii februarie, de compania Red&White 2022 Management. De atunci, clubul trece printr-o perioadă de reorganizare totală.

Dinamo caută promovarea în Liga 1, iar acest lucru depinde și de situația financiară a clubului nostru. Astfel, Eugen Voicu, președintele Consiliului de Administrație al Red&White și acționar cu 40 la sută în cadrul companiei, la începutul săptămânii că a fost mărită componența investitorilor cu alți trei acționari.

Totodată, acționarul din Ștefan cel Mare, a mai spus că Dinamo caută în continuare oameni de afaceri care pot achiziționa acțiuni în cadrul clubului nostru.

Un nume care sa vehiculat ca posibil viitor acționar, este cel a lui Ioan Andone, care nu exclude o revenire la Dinamo.

Fostul antrenor spune că nu s-a pus însă problema de a intra în noul acţionariat, iar când a fost întrebat de ce nu s-a implicat financiar până acum la Dinamo, ”Fălcosul” a explicat că nu avea suficienţi bani pentru a plăti datoriile presante pe care Dinamo trebuia să la achite pentru a obţine licenţa de Superligă.

Andone a negat că ar fi fost interpelat de noii şefi de la Dinamo pentru a aduce în club suma de 500.000 de euro.

”Nu cred că am declarat niciodată că puteam să plătesc 500.000 de euro la Dinamo. Am declarat că de la Şerdean se puteau lua în rate acţiunile şi aş fi putut să intru şi eu cu 100.000-200.000 de euro, dar nu mă pricep foarte bine la administraţie. Mai bine laşi pe alţii, dacă nu te pricepi”, a punctat Andone, pentru Playsport.

Anone a precizat că ţine legătura cu antrenorul principal al lui Dinamo, Ovidiu Burcă, şi este gata oricând să ajute cu sfaturi echipa. Andone a respins, pentru moment, posibilitatea de a se întoarce în Ştefan cel Mare, dar a lăsat o uşă deschisă.

”O să vin aproape de Dinamo. Mai vorbesc cu Ovidiu de echipă. Pot să îi ajut eu cu un sfat, dar nu cred că e momentul să vin acum. Vom vedea în timp ce se va întâmpla. Niciodată nu poţi să ştii ce se va întâmpla”, a mai completat Andone.

Fostul tehnician, ajuns acum la vârsta de 63 de ani, l-a lăudat pe Ovidiu Burcă pentru rezultatele înregistrate la cârma lui Dinamo. Acesta a adăugat că a fost mirat de faptul că Burcă o luase la început pe drumul impresariatului. Andone crede că Dinamo e pe mâini bune şi are încredere că alb-roşiii pot reveni pe prima scenă a fotbalului românesc.

”Se vede încet-încet mâna lui Burcă. Ovidiu a fost elevul meu şi era un tip inteligent, se vedea în joc. Era o perioadă în care era o competiţie mare pe posturi. El s-a apucat de impresariat, la început. M-am mirat. Trebuia de la început să urmeze meseria de antrenor. Are calitate”, a declarat Andone.

Ioan Andone: ”Meciurile cu Steaua erau simple pentru mine”

Legat de meciul cu CSA Steaua, din etapa viitoare, a 9, care se va juca luni seară, pe Arena Națională, Andone a afirmat:

”Meciurile cu Steaua, pentru mine, erau cel mai simplu de pregătit. Toată săptămâna jucătorii se gândeau numai la meci. Le puneam imagini să vadă cum joacă Steaua şi le făceam selecţii să vadă ce înseamnă un meci cu Steaua.

Pentru mine, nu era greu deloc. Erau simple meciurile cu Steaua. Îi doresc lui Ovidiu să aibă noroc. Să nu facă greşeli şi vor câştiga meciuri. Dinamo, bineînţeles, că are şansă de a câștiga acest meci”, a mai spus Andone.

Absențe importante pentru Dinamo în derby-ul cu CSA Steaua

Dinamo a câştigat cu 2-0 meciul împotriva Oţelului Galaţi şi este la trei puncte de echipa lui Dorinel Munteanu, cu două etape înainte de final.

Afost un meci greu, în care Dinamo a avut de suferit nu doar fotbalistic pe final, dar și din punct de vedere al cartonașelor galbene.

Din păcate, sunt jucători care nu vor fi pe teren la meciul cu Steaua de luni seară, de pe Arena Națională. Evident, primul pe lista este Cătălin Țîră, cel care a primit direct cartonaș roșu, se pare pentru injurii aduse arbitrului. Acesta în mod normal va lipsi la ultimele două meciuri din play-off, cu Steaua și Poli Iași în deplasare.

Costin Amzar a primit și el cartonaș galben în startul partidei și nu va fi în teren luni seară, cel mai probabil locul lui în teren va fi luat de Alin Șerban, cel care a lipsit în ultima vreme din teren, are foarte puține minute jucate în ultimele luni. El va fi titular în flancul stâng, dacă nu vom avea parte de vreo surpriză.

Din păcate, la mijlocul terenului va lipsi și Nelut Roșu, cel care a ajuns la 4 cartonașe galbene după avertismentul de aseară. Cel mai probabil în locul lui va intra celălalt Roșu, Iulian Roșu, cel care a devenit rezervă în ultimele meciuri, ultima oară când a fost titular a fost chiar în meciul cu Steaua din Ghencea, ulterior a intrat doar din postura de rezervă.

”Câinii” mai au de disputat două partide din play-off, cu CSA Steaua (15 mai) şi în deplasare cu Poli Iaşi (21 mai).

Dinamo are șanse reale de promovare directă cu o victorie în derby-ul cu Steaua, unde se anunță o atmosferă incendiară și peste 30.000 de spectatori. În cazul în care Oțelul va pierde la Gloria Buzău, care trage și ea tare să prindă ultimul loc de baraj după înfrângerea cu Unirea Dej, ”câinii” ar putea juca în ultima etapă cu promovarea pe masă.

Biletele pentru meciul cu Steaua

Clubul nostru de fotbal, a scos spre vânzare, tichetele de acces pentru partida din data de 15 mai, cu începere la ora 20:30. Momentan acestea pot fi procurate online de pe platforma online bilete.ro.

PREȚURI BILETE:

Vip Roșu: 120 lei;

Vip ****: 100 lei;

Tribuna 2 Inel 1: 50 lei;

Family Zone: 10 – 50 lei;

Peluză inel 1 și 2: 25 lei.

Tichetele se vor putea achiziționa și de la casele de bilete ale stadionului Dinamo dar și de la Arena Națională.

Programul caselor de bilete:

Vineri (12/05)

Interval orar: 17:00 – 20:00 – Stadionul Dinamo;

Sâmbătă (13/05)

Interval orar: 10:00 – 14:00 – Stadionul Dinamo;

Duminică (14/05)

Interval orar: 10:00 – 14:00; – Stadionul Dinamo;

Luni (15/05)

Interval orar: 13:00 – 21:15 – Arena Națională.

Cu 2 etape înainte de final, Dinamo a ajuns la 43 de puncte şi speră în continuare la promovarea directă.

”Câinii” se află acum pe primul loc de baraj, au 43 de puncte, patru peste Unirea Dej și Gloria Buzău.

Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 2 după a patru etapă

  1. Poli Iași – 53 puncte;
  2. CSA Steaua – 49 puncte;
  3. Oțelul Galați – 46p;
  4. DINAMO – 43p;
  5. Gloria Buzău – 39p;
  6. Unirea Dej – 39p.

Programul lui Dinamo în returul play-off-ului Ligii 2

Etapa 9

DINAMO – Steaua I Luni, 15 mai, ora 20:30

Etapa 10

Poli Iași – DINAMO I Duminică, 21 mai.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă, ridicat în slăvi: ”A luat deciziile bune”

Leo Grozavu despre ultima etapă: ”Să nu ni se spună cu cine și cum să jucăm!”

Absențe importante pentru Dinamo în derby-ul cu CSA Steaua

3 gânduri despre &8222;Ioan Andone în acționariatul lui Dinamo!?: ”Aş fi putut să intru şi eu”&8221;

Lasă un răspuns