Dinamo fără 5 jucători de bază înaintea barajului cu FC Argeș: ”Toate accidentările sunt grave”

S-a încheiat ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, iar în urma rezultatelor înregistrate astăzi am aflat a doua echipă promovată în SuperLigă și echipele care vor merge la barajele de promovare.

Poli Iași și SC Oțelul Galați au promovat în SuperLigă de pe locurile 1 și 3. La barajul cu FC Argeș (locul 8 în play-out-ul SuperLigii) merge Dinamo (locul 4 în play-off Liga 2), iar la cel cu UTA Arad (locul 7 în play-out-ul SuperLigii) merge Gloria Buzău (locul 5 în play-off-ul Ligii 2). SC Oțelul promovează direct, iar Gloria Buzău merge la baraj datorită faptului că Steaua, clasată pe locul 2, direct promovabil, nu are dreptul să urce în elită din cauza formei sale de organizare.

În afara eșecului cu Poli Iași, scor 4-1, Dinamo a pierdut patru jucători importanți înaintea “dublei” cu FC Argeș, de la baraj.

Răzvan Patriche (37 de ani), căpitanul echipei Dinamo, a ieșit accidentat în minutul 15 al meciului cu Poli Iași. Fundașul central se ținea cu mâna de coapsa stângă și are o problemă musculară.

În minutul 40, Ovidiu Burcă a mai pierdut un om de bază. Mijlocașul Ahmed Bani (22 de ani) a căzut rău după un duel și a acuzat probleme la umăr, fiind înlocuit.

Tot în prima repriză, mijlocașul Neluț Roșu (29 de ani) a suferit o entorsă la gleznă și n-a revenit pe teren pentru repriza a doua.

În minutul 59, Dinamo l-a pierdut și pe fundașul francez Quentin Bena (25 de ani), cel care îl înlocuise pe Patriche. Bena a acuzat dureri la piciorul stâng.

Pe lângă cele patru accidentări din partida cu Iașul. Ovidiu Burcă nu se va pute baza nici pe Antonio Bordușanu.

Tânărul fotbalist, după ce a suferit o operație la genunchi și a revenit pe teren în luna Aprilie, mijlocașul va ajunge, din nou, la cuțit.

Meniscul a cedat la încălzire, în partida cu Galați, meci în care a jucat accidentat. , extrema ”câinilor” a jucat cu mensicul rupt, recidiva având loc la încălzire! În aceste condiții, la derby-ul cu Steaua, Bordușanu nu a fost nici măcar în lot. În momentul în care a avut loc accidentarea în toamna, odată cu ruptura ligamentului încrucișat anterior, concomitent a avut loc și ruptura meniscului. Din fericire, recuperarea după operația la menisc nu va fi atât de îndelungată, dar cred că este de preferat de acum înainte să nu mai fie forțat și să lase recuperarea medicală să decurgă de la sine.

Revenind la cei patru: Răzvan Patriche, Ahmed Bani, Neluț Roșu și Quentin Bena, Ovidiu Burcă a anunțat la conferința de presă că sunt “șanse mici” să-i recupereze pe cei patru jucători înaintea primei partide cu FC Argeș.

“La noi, cred că e cel mai slab meci pe care l-am făcut în acest an. Absolut nimic nu a funcționat, s-au și accidentat mulți jucători, asta mă preocupă cel mai tare. Să vedem care e situația lor și dacă putem să îi refacem până la meciurile de baraj. Când faci asemenea cadouri în astfel de meciuri, e greu.

Cred că, totuși, pentru unii jucători care au jucat prima dată un meci cu astfel de încărcătură s-a simțit. I-am simțit timorați, dar învățăm. Ne asteaptă barajul. Am încercat să ne organizăm pe parcurs, cu destul de multă întarziere, la începutul sezonului am pierdut multe puncte.

A fost greu, ne așteaptă două meciuri de baraj în care trebuie să dăm totul. Una peste alta, cred că a fost un sezon bun pentru noi. Întotdeauna șansele sunt mai mici pentru echipele din Liga 2. E o diferență de valoare individuală, vom încerca să o suplinim poate prin dorința grupului”, a spus Ovidiu Burcă.

Acest lucru a afirmat și președintele lui Dinamo, Andrei Nicolescu: ”Toate accidentările sunt grave. Asta ne îngrijorează pentru baraj. Dar Dinamo va lupta până la capăt. Dinamo are șansele ei”.

Cum arată clasamentul în play-off-ul Ligii 2

1. Poli Iași – 60 de puncte;

2. CSA Steaua – 52 de puncte (fără drept de promovare);

3. Oțelul Galați – 49 de puncte;

4. DINAMO BUCUREȘTI – 46 de puncte;

5. Gloria Buzău – 42 de puncte;

6. Unirea Dej – 40 de puncte.

CITESTE SI:

Andrei Nicolescu, dezamăgit după eșecul cu Poli Iași: ”A fost modest”

Concluzia lui Vlad Iacob, după ratarea calificări directe în prima ligă. Ce spune despre barajul cu FC Argeș

Când se vor disputa meciurile de baraj

3 gânduri despre &8222;Dinamo fără 5 jucători de bază înaintea barajului cu FC Argeș: ”Toate accidentările sunt grave”&8221;

Lasă un răspuns