Dinamo, susținută de Radu Ștefan înaintea manșei retur cu FC Argeș

Pentru ”câinii”, urmează meciul retur din barajul de promovare/menținere în Liga 1, cu FC Argeș, sâmbătă, 3 iunie, pe stadionul ”Orășenesc” din Mioveni, cu începere de la ora 21:00. În primul meci de baraj, Dinamo a câștigat cu scorul de 6-1, luni seară.

Meciul tur, a fost urmărit cu sufletul la gură și de ”copilul minune” a lui Dinamo, Ștefan Radu.

Fundașul crescut în Ștefan cel Mare și achiziționat de Lazio Roma în 2007, s-a retras după o carieră de legendă, în care a scris istorie în tricoul lazialilor. În cadrul unui interviu, Ștefan Radu a recunoscut că urmărește în continuare ceea ce se întâmplă la echipa noastră, fiind chiar un prieten al administratorului special, Vlad Iacob.

”Am văzut meciul! Am avut emoții. Eu sunt chiar prieten foarte bun cu Vlad Iacob. E un prieten foarte bun. De mici ne cunoaștem, e un dinamovist desăvârșit. Ținem legătura și vorbim destul de des. Am făcut-o și înainte de baraj, de meciul cu Argeș. Ne-am cunoscut printr-un prieten comun, a jucat la noi, la 87, Văduva. Dacă ne leagă Dinamo… am ținut legătura. Eu mă dedic în totalitate prietenilor. Uite și acum au fost la meci și unii dintre colegii mei de la juniori, țin, mereu, legătura cu ei.

Toate mulțumirile și toate gândurile mele bune pentru toți care au fost alături de mine, le mulțumesc din suflet! Uite, chiar cu nea Ando am vorbit (n.r. Ioan Andone) înainte de meci, prin mesaje că, la ce trăiri am avut, nu eram în stare altfel. Și m-a îmbărbătat, îmi spunea de carieră, cât de importante sunt momentele trăite. Port un respect deosebit pentru toți antrenorii, de la copii și juniori și până la ultimul antrenor pe care l-am avut în România. Fiecare a pus câte o cărămidă la cariera mea. Vă stimez și vă mulțumesc!

Am atât de multe emoții. Pe teren e mult mai ușor decât în postura asta. Din păcate, am ajuns la final, dar mi-am îndeplinit visul. Am petrecut mai mult de 15 ani alături de voi, când am intrat pe teren am avut același spirit ca voi, sufletul unui fan al lui Lazio. Cu acest tricou mi-am trăit viața de fotbalist, în acest stadion am experimentat momente unice, zile dificile și momente speciale.

Lazio este o familie, acest stadion este casa mea. Vă mulțumesc pentru că nu m-am simțit niciodată singur. Sunt sigur că atașamentul meu față de culorile biancoceleste nu se va sfârșit niciodată, îmi va oferi puterea să-mi continui viața cu aceeași determinare pe care am avut-o pe teren. Le mulțumesc președintelui și clubului pentru că mi-au permis să-mi realizez visul de a spune adio fotbalului purtând acest tricou. Aici am crescut ca om și ca fotbalist.

Le mulțumesc soției și copiilor mei pentru că nu mi-au lipsit niciodată sprijinul și iubirea lor. Le mulțumesc tuturor coechipierilor, au recunoscut rolul meu important pe teren și în vestiar, ceea ce reprezintă o mare responsabilitate pentru mine”, a spus Radu Ștefan în cadrul interviului.

Cu 427 de prezente în tricoul lui Lazio, jucătorul crescut de Dinamo va agăța ghetele în cui la finalul acestui sezon. După 15 ani petrecuți la Lazio, astăzi Ștefan Radu a intrat în ultimele minute ale partidei cu Cremonese, câștigate de Lazio cu 3-2, fundașul primind și banderola de la Immobile.

Înainte de meci a fost și un moment special pregătit de galeria lui Lazio : ”15 ani de luptă cu vulturul pe piept. Un luptător, unul dintre noi. Ștefan Radu, de la Lazio, pe viață!”.

Ajuns de la Dinamo, cu care a câștigat titlul în 2007, la Lazio în ianuarie 2008, Ștefan Radu a devenit ”Boss” la clubul italian: românul este fotbalistul cu cele mai multe meciuri la Lazio (427) și cu cele mai multe apariții în Serie A pentru ”Biancocelesti” (349).

În plus, fundașul stânga a strâns și 6 trofee pe ”Stadio Olimpico”: 3 Cupe ale Italiei (2009, 2013, 2019) și 3 Supercupe (2009, 2017, 2019).

Dinamo și FC Argeș s-au duelat luni, 29 mai, pe Arena Națională. ”Câinii roșii” au retrogradat la finele sezonului trecut și au luptat din răsputeri pentru a reveni în primul eșalon al României.

În urma victoriei cu 6-1, Dinamo este ca și promovată în SuperLigă, fiind greu de crezut că piteștenii ar putea întoarce rezultatul în returul programat pe 3 iulie, de la ora 21:00.

În celălalt meci de la baraj, Gloria Buzău și UTA Arad au remizat, scor 0-0. Returul dintre echipele lui Mircea Rednic și Adi Mihalcea este programat pe 4 iunie, de la ora 21:00.

CITESTE SI:

Clubul din Pitești vrea să joace în Liga I, indiferent de scorul returului FC Argeș – Dinamo

Familia Dinamo se unește pentru meciul FC Argeș – Dinamo: ”Dinamo suntem toți!”

Marius Niculae, reacționează după victoria lui Dinamo din primul meci de baraj

2 gânduri despre &8222;Dinamo, susținută de Radu Ștefan înaintea manșei retur cu FC Argeș&8221;

Lasă un răspuns