Ce se întâmplă dacă Dinamo nu se prezintă la returul cu FC Argeș pentru a pierde la ”masa verde” cu 0-3?

Dinamo este cu un picior în Liga 1 României după ce a a făcut show în prima manșă a barajului de promovare/retrogradare cu FC Argeș, scor 6-1.

După ce Dinamo a ”demolat-o” pe FC Argeș și a marcat de șase ori în poarta piteștenilor, pe rețelele sociale a început să circule mai în glumă, mai în serios, un scenariu în care ”Câinii” să nu se prezinte la returul cu FC Argeș.

Astfel, Dinamo ar pierde la ”masa verde” cu 3-0, însă, pentru că s-a impus în tur cu scorul de 6-1, echipa ar urma să promoveze.

Lucru total fals, pentru că Regulamentul Disciplinar al Federației Române de Fotbal spune clar că, dacă acest lucru s-ar întâmpla la un meci de baraj, echipa cu pricina ar fi exclusă automat din competiție.

”Art. 79 Neprezentarea, retragerea de pe teren sau refuzul de a relua jocul, neprogramarea, teren neregulamentar

În caz de neprezentare la jocurile de baraj, echipele respective vor fi excluse din competiţie”, se arată în Regulamentul FRF.

Foto I Regulament FRF

Dinamo și FC Argeș s-au duelat luni, 29 mai, pe Arena Națională. ”Câinii roșii” au retrogradat la finele sezonului trecut și au luptat din răsputeri pentru a reveni în primul eșalon al României.

În urma victoriei cu 6-1, Dinamo este ca și promovată în SuperLigă, fiind greu de crezut că piteștenii ar putea întoarce rezultatul în returul programat pe 3 iulie, de la ora 21:00.

În celălalt meci de la baraj, Gloria Buzău și UTA Arad au remizat, scor 0-0. Returul dintre echipele lui Mircea Rednic și Adi Mihalcea este programat pe 4 iunie, de la ora 21:00.

CITESTE SI:

FC Argeș – Dinamo I Informații despre biletele de acces. Vezi programul caselor de bilete

Oficial I Dinamo a obținut dreptul de a juca în prima ligă! Vezi lista cluburilor care au primit licență pentru Liga 1

Peluza Cătălin Hîldan, îndemn la ONOARE către FC Argeș

Un gând despre &8222;Ce se întâmplă dacă Dinamo nu se prezintă la returul cu FC Argeș pentru a pierde la ”masa verde” cu 0-3?&8221;

Lasă un răspuns