Ioan Andone, avertisment pentru Dinamo

Dinamo a trecut la scor de FC Argeș (6-1) în manșa tur din barajul de menținere/promovare în SuperLigă, iar “Câinii” mai au un singur “hop” de trecut pentru a reveni în primul eșalon, după un an de pauză.

Fost antrenor și jucător a lui Dinamo, Ioan Andone a comentat situația fostei sale echipe.

Chiar dacă la Dinamo a revenit entuziasmul și situația pare una roz la ora actuală, Ioan Andone avertizează. “Fălcosul” a lăudat prestația formației lui Ovidiu Burcă din play-off-ul din Liga 2 și din turul barajului cu FC Argeș, dar spune că va avea probleme dacă va ajunge pe prima scenă și nu va putea face transferuri. Acționarii lui Dinamo au anunțat însă că vor ridica interdicția la transferuri în această vară.

“Cine a văzut Dinamo în play-off, trebuia să se aștepte, dar nu să fie o asemenea diferență. FC Argeș are un lot bun, o echipă de Liga 1, nu avea cum să piardă la diferența asta. Au calitate jucătorii de acolo, dar cred că nu formează o echipă, asta e explicația.

Sunt și la al treilea antrenor. Eu o vedeam pe Argeș în primele 7-8 formații anul ăsta. Dinamo a prins o zi excepțională, să recunoaștem. Ovidiu Burcă le-a dat însă plăcerea de a juca fotbal, vedeți asta și în declarațiile jucătorilor.

Am fost pe stadion, nu cred că se gândea cineva la un asemenea scor. Nu am văzut niciodată o asemenea diferență într-un meci de baraj. Ne așteptăm la lucruri pozitive dacă Dinamo promovează, dar până nu vedem fapte, e greu.

Datoriile sunt mari, transferuri nu pot să facă. Cu lotul pe care îl au, e greu să se mențină în Liga 1. Dar să vedem în vară, însă mai întâi trebuie să treacă peste meciul acesta cu FC Argeș. Eu nu am fost contactat de cineva de la Dinamo și nici nu mi-aș dori să fiu inclus într-un proiect”, a spus Ioan Andone, la Digi Sport Special.

Andrei Nicolescu, despre bugetul pentru Liga 1

La finalul partidei, dintre Dinamo și FC Argeș (6-1), președintele lui Dinamo, Andrei Nicolescu a îndemnat la calm și a lăudat jocul echipei noastre.

”E un pas mare spre Liga 1, dar mai avem un meci, trebuie să rămânem concentrați. Trebuie să fim echilibrați. Am făcut un meci foarte bun, tehnic, tactic. Am arătat că merităm în Liga 1, am fructificat ocaziile, am fost inspirați”, și-a început Nicolescu discursul.

”Vom avea buget de Liga 1. Indiferent de ce se întâmplă, trebuie să fim echilibrați, mai avem o luptă. E bucurie, dar să fim echilibrați. E o bucurie că Borcea a fost aici, e un dinamovist care a suferit mult, înseamnă că are din nou pasiune dacă a venit aici. Noi când suntem liniștiți metal putem juca un fotbal de calitate.

Dacă facem asta și sâmbătă, vom închide gura celor care nu credeau în Dinamo. Am jucat fotbal de Liga 1 în acest meci. Burcă cred că a spus că Ghezali are o calitate extraordinară, important e să rămână liniștit. El va fi jucătorul nostru și anul viitor. Mă aștept să facem un meci bun, să promovăm, iar calculele le facem după.

Dacă nu era Ovidiu Burcă, nu eram aici. Cel mai greu a fost în februarie, când jucătorii nu aveau niciun orizont, noi nu aveam așteptările împlinite. Am luat o decizie cu inima, cu risc, și am forțat tranzacția. Noi vrem să creștem organic în primul an de liga 1, nu pot spune ce buget exact vom avea”, a mai spus Nicolescu.

Președintele lui Dinamo a anunțat obiectivul pentru Liga 1

”În primul an, obiectivul ar fi rămânerea în Liga 1 și un joc care să ne scutească de emoțiile retrogradării. Interdicția la transferuri trebuie ridicată, indiferent ce se întâmplă. Le mulțumesc fanilor care au fost la stadion, ne-au depășit așteptările. A fost o bucurie pentru mine, că au fost aproape 25 de mii la un meci de baraj. Nu pot vorbi despre domnul Borcea. Oricine e bine-venit la discuții, dar noi suntem structurați într-un anumit mod”, a fost anunțul lui Nicolescu.

În urma victoriei cu 6-1, Dinamo este ca și promovată în SuperLigă, fiind greu de crezut că piteștenii ar putea întoarce rezultatul în returul programat pe 3 iulie, de la ora 21:00.

În celălalt meci de la baraj, Gloria Buzău și UTA Arad au remizat, scor 0-0. Returul dintre echipele lui Mircea Rednic și Adi Mihalcea este programat pe 4 iunie, de la ora 21:00.

CITESTE SI:

Dorin Iacob, reacție acidă la adresa lui Borcea și Prunea

Audio I Cristi Borcea, deranjat de criticele aduse în urma prezenței sale pe Arena Națională

Zero şanse pentru FC Argeş la returul cu Dinamo: ”Ce minune să mai viseze”

2 gânduri despre &8222;Ioan Andone, avertisment pentru Dinamo&8221;

Lasă un răspuns