Cât costă să devii acționar la Dinamo? Anunțul oficial

Dinamo a revenit în Liga 1, la doar aproximativ trei luni după ce pachetul majoritar de acțiuni a fost cumpărat de compania Red&White.

La începutul sezonului, foarte puțini credeau în posibilitatea “câinilor” de a promova după doar un singur sezon petrecut în al doilea eșalon. Însă, acum, Dinamo a revenit unde îi este locul, iar conducerea clubului are ambiții serioase.

Unul dintre cei doi acționari ai lui Dinamo, Eugen Voicu, a oferit detalii despre un proiect nou pus la cale în culise, care le-ar permite celor care contribuie cu cel puțin 1.000 de euro să devină acționari ai clubului.

În finalul lunii februarie, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu au devenit acționari majoritari la Dinamo prin intermediul firmei Red&White, pe care au înființat-o tocmai cu scopul de a prelua clubul. De atunci, cei doi sunt într-un continuu proces de căutare și atragere a oamenilor cu bani.

Pentru a facilita intrarea în acționariat a celor interesați, Eugen Voicu a pus la cale un proiect de strângere de bani, ”crowdfunding”, care va permite oricărei persoane care contribuie cu minimum 1.000 de euro să intre în acționariatul Red&White și, implicit, al lui Dinamo.

”Am pregătit o operațiune. Am semnat un contract cu o platformă de crowdfunding, care pentru prima dată în istorie va strânge bani pentru alt business decât cel din zona de IT, respectiv pentru Red&White.

Începând cu data de 21 iunie, va fi lansat public acest proiect. Orice persoană fizică sau juridică cu suma minimă de 1.000 de euro va putea să devină acționar în Red&White și implicit la Dinamo.

O companie de crowdfunding, de regulă, înființează o companie nouă în care se investește. În această companie vor veni zeci, sute, poate mii de investitori care devin acționari în companie. Această companie, cu toți banii pe care îi strânge, mai puțin niște comisioane pe care le plătește, devine acționar în Red&White”, a explicat Voicu.

De la preluarea clubului de către Red&White, în acționariat au intrat deja doi oameni de afaceri, care dețin împreună sub 20% din acțiunile companiei.

”În momentul de față există două companii în acționariat. Vorbim despre domnul Bogdan Pavel, cu un business în pharma, și Claudiu Florică, cu o firmă în zona de IT.

Eu mai am 49% din acțiunile Red&White. Pe măsură ce ni se vor alătura noi investitori, eu și Andrei Nicolescu ne vom diminua procentele. El este la 30 și ceva la sută.

Banii încasați rămân în companie. Acționarii vin și cumpără de la noi valoarea unei acțiuni, iar toți banii rămân în Red&White, iar la un moment dat se vor transforma în capital social. Vom face lucrul ăsta de 2 ori pe an, nu de ficare dată când intră un acționar”, spune Voicu.

(n. r. De ce le este greu conducătorilor lui Dinamo să găsească mai mulți investitori?), Acționarii actuali speră să vândă pachete mici, de 10 la sută sau chiar mai mici de atât, și să le rămână tot lor dreptul de a conduce clubul. E ceva greu de acceptat. Oricare persoană care ar investi la Dinamo ar face-o și ca să decidă, să capete o putere executivă”.

CITESTE SI:

Adi Mihalcea s-a despărțit de Gloria Buzău și a semnat deja cu o altă echipă

Dinamo își dublează bugetul! Ce salarii se anunță pentru SuperLigă

Prima plecare de la Dinamo: ”Le mulțumesc tuturor!”

Un gând despre &8222;Cât costă să devii acționar la Dinamo? Anunțul oficial&8221;

Lasă un răspuns