Condiție impusă lui Ovidiu Burcă pentru a sta pe banca lui Dinamo și în Liga 1

Dinamo a promovat în Superliga României, în urma barajului de promovare/menținere cu FC Argeș.

După victoria spectaculoasă din tur, scor 6-1, Dinamo a pierdut manșa retur, scor 4-2, însă în urma celor două partide, echipa noastră a obținut promovarea în Superliga României.

După promovare și înainte de bine meritată vacanță, Ovidiu Burcă a alergat zilele trecute pentru a-și pune la punct actele necesare înscrierii la cursurile pentru licența PRO, necesară pentru antrenorii principali din Liga 1. Înscrierea costă 27.000 de lei.

Având actele în regulă, tânărul tehnician, 43 de ani, se poate înscrie la școala FRF, iar acest detaliu îi va permite să-și conducă echipa de pe bancă în proximul sezon de Liga 1.

FRF a precizat că Ovidiu Burcă poate antrena în ediția 2023/2024 în Liga 1! Ajutat de o prevedere regulamentară.

Pentru a lămuri situația, întrucât apăruseră informații contradictorii vizavi de situația antrenorilor fără licența PRO în proxima ediție de Liga 1, Gazeta Sporturilor i-a contactat pe oficialii FRF.

Astfel, mesajul primit a fost clar: Ovidiu Burcă poate să activeze în ediția 2023/2024 ca antrenor principal al lui Dinamo, chiar dacă nu are momentan licența PRO! Cu toate că au fost efectuate niște modificări regulamentare în ultimul an, Ovidiu este ”salvat” de o prevedere regulamentară care afirmă că ”antrenorii care promovează de la Liga 2 la Liga 1 și se înscriu în timpul regulamentar pentru Licența PRO, pot sta un an pe bancă, având aceleași drepturi cu tehnicienii care au deja licența PRO”.

Lucian Burchel, șeful Școlii de Antrenori, a explicat de ce Ovidiu Burcă va putea sta pe bancă în sezonul viitor al Ligii 1:

”Conform unei reglementari mai vechi din RSA (art 20, pct 2, alin 1) care este încă valabilă conform căreia, în mod excepțional, un antrenor cu licență UEFA A care promovează cu echipa în Liga 1 își păstrează poziția de A1, cu următoarele condiții: să fie declarat ADMIS la primul curs de licență UEFA Pro organizat de SFA, să nu întrerupă participarea la curs și să absolve cursul”, a spus Lucian Burchel, potrivit gsp.ro.

CITESTE SI:

Cât costă să devii acționar la Dinamo? Anunțul oficial

Adi Mihalcea s-a despărțit de Gloria Buzău și a semnat deja cu o altă echipă

Dinamo își dublează bugetul! Ce salarii se anunță pentru SuperLigă

Un gând despre &8222;Condiție impusă lui Ovidiu Burcă pentru a sta pe banca lui Dinamo și în Liga 1&8221;

Lasă un răspuns