Dinamo își dublează bugetul! Ce salarii se anunță pentru SuperLigă

Dinamo a reușit promovarea în SuperLigă după doar un sezon petrecut în Liga 2, în urma barajului câștigat cu Campionii FC Argeș (8-5 la general, după 6-1 în tur și 2-4 în retur).

Elevii lui Ovidiu Burcă au ca principal obiectiv în viitorul sezon clasarea pe locurile 8-10, adică să elimine orice emoție cu privire la retrogradare.

Pentru a reuși asta, ”câinii” au decis să majoreze plafonul salarial al clubului.

Dinamo va avea un buget lunar de aproximativ 200.000 de euro, adică un total de 2.4 milioane de euro pe sezon. Eugen Voicu, omul de afaceri din spatele lui Dinamo, a vorbit de buget, spunând că fondul de salarii va fi dublu.

”Da, vor fi mai mari, sunt salarii de Liga 1. Având în vedere că trebuie să facem și transferuri, fondul de salarii va fi mai mult decât dublu în sezonul viitor. Sper să nu greșesc, bugetul lunar va fi între 180 și 200.000 de euro, plus minus, cu tot cu staff”, a spus Eugen Voicu, la Digi Sport.

Dinamo, pe modelul Jose Mourinho la Porto!

Voicu a anunțat că Dinamo va copia modelul de succes reușit de Jose Mourinho la Porto, care a luat Liga Campionilor cu un lot ce părea modest.

El a reușit asta pentru că a fost foarte atent la selecția de jucători. Dinamo va încerca să facă performanță folosind tactica lui ”The Special One”.

”O să mergem pe un model în care, cel puțin inițial, prețul activelor va fi destul de mic. N-o să cumpărăm vedete, jucători scumpi, cum fac alte echipe în speranța că vor căștiga campionatul și vor încasa bani din alte părți.

Noi vom crește jucători din pepiniera proprie sau vom aduce în general jucători liberi de contract, cum s-a întâmplat și în sezonul trecut. Cred că e o rețetă care, cel puțin acum, la început, va da roade la Dinamo.

Am început să mă uit la seriale din fotbal, am văzut că inclusiv Jose Mourinho a început așa la Porto, cu jucători din liga inferioară, pe care i-a selecționat, i-a făcut să spere și să creadă în ei și a câștigat Liga Campionilor. Deci, se poate! Cam acesta va fi modelul, păstrând proporțiile”, a explicat Voicu, la Digi Sport.

Intrarea în play-off, obiectivul principal al lui Dinamo pentru sezonul 2023/2024

Întrebat ce obiectiv își propune clubul în sezonul 2023/2024, Eugen Voicu, unul dintre acționarii lui Dinamo, a anunțat că echipa își propune să încheie sezonul următor de SuperLiga în primele șase clasate.

“O clasare cât mai bună, dar nu putem să ne gândim la campionat. Probabil, dacă intrăm în play-off, trebuie să fim extrem de mulțumiți. Cu puțin noroc, e posibil”, a mai spus Voicu.

CITESTE SI:

Prima plecare de la Dinamo: ”Le mulțumesc tuturor!”

Dinamo are transferurile blocate și a activat planul B: ”Avem o listă!”

Video I Dinamo de neoprit pe piața transferurilor

Un gând despre &8222;Dinamo își dublează bugetul! Ce salarii se anunță pentru SuperLigă&8221;

Lasă un răspuns