Ovidiu Burcă, detalii neștiute despre Bordușanu și Neluț Roșu

Ovidiu Burcă (43 de ani), antrenorul lui Dinamo, a vorbit despre două momente din finalul sezonului care l-au impresionat: când Antonio Bordușanu și Neluț Roșu și-au pus cariera în pericol pentru a ajuta echipa să realizeze obiectivul de a promova în prima ligă.

”Când Toni și-a rupt ligamentele, după ce s-a operat am avut o discuție cu el. L-am lăsat să se liniștească, a avut un moment în care creierul pur și simplu nu accepta că trece printr-un astfel de moment.

A avut un moment când aproape că cedase, dar am fost alături de el, l-am sprijinit și i-am promis atunci că, dacă va face lucrurile cum trebuie, obiectivul nostru e să dea golul decisiv în play-off-ul pentru promovare.

Asta a fost motivația, înțelegerea mea cu el atunci când s-a operat, la câteva zile. Am încercat să-i dau mult curaj, să-l fac să tragă foarte mult, pentru că asta e o operație în care ai nevoie de foarte multă sudoare, să investești foarte mult în recuperare.

Ușor-ușor a început să revină, deja îl băgasem câteva minute, progresiv, din ce în ce mai mult. Iar la Galați, un meci de totul sau nimic, după încălzire a intrat în vestiar și l-am văzut că șchiopăta.

A intrat în cabinetul medical, abia după aia am aflat, le-a cerut un bandaj cu care pur și simplu i-au fixat genunchiul. L-am simțit, i-am intrebat, n-am vrut să creez panică, dar mi-am dat seama că ceva nu era în regulă. Au zis «Nu, a simțit puțin, i s-a blocat puțin genunchiul dar e ok, s-a mai întâmplat». Eu am simțit că nu e în regulă, pentru că am văzut după cum alerga 85 de minute.

N-a dat gol, dar vă aduceți aminte că a avut o ocazie foarte mare și a dat o pasă de gol. La finalul meciului, în minutul 80, a venit și mi-a zis «Vă rog frumos, nu mă schimbați!». El efectiv s-a târât în acel meci, într-un picior. A doua zi, când s-a răcit, genunchiul era absolut blocat. S-a făcut un RMN de control și s-a observat că meniscul era rupt.

A fost un moment de mândrie extraordinară să văd cât spirit și până la ce nivel pot să ajungă cu sacrificiul acești jucători. Sincer, am fost extrem de mândru de băieți. În principal de Toni, dar sunt ferm convins că mulți alții dintre ei ar fi făcut la fel.

Neluț Roșu a jucat cu fractură de piramidă nazală la ultimul meci, n-a vrut să poarte mască pentru că îl incomoda și n-a vrut niciun moment să-i fie afectat randamentul.

Pentru noi, ca dinamoviști, să vezi că băieții sunt în stare de astfel de implicare și sacrificiu îți dă foarte multă satisfacție”, a spus Ovidiu Burcă în cadrul unei emisiuni de la Prosport.

”A fost o lovitură reaccidentarea lui Bordușanu, îl așteptasem atât de mult… A fost un moment dur și când s-a accidentat prima dată. Era unul dintre cei mai buni juniori din ligă.

A trebuit să schimbăm foarte mult, Denis (n.r. Oncescu) a fost cea mai bună variantă, deși multă lume a contestat decizia. El și-a făcut treaba cu vârf și îndesat, chiar dacă a fost supus unor presiuni incredibile pentru un copil de 18 ani. Dar ne-a ajutat și și-a păstrat calmul chiar și în momente foarte dificile”, a mai adăugat antrenorul lui Dinamo.

• Antonio Bordușanu, 18 ani, a fost operat anul trecut după o accidentare gravă, ruptură de ligamente cu meniscul afectat. A revenit la meciul de la Buzău, după 7 luni, și a intrat ulterior titular cu Oțelul, la Galați. După acel meci, testele medicale au arătat că a suferit o nouă ruptură de menisc și a fost nevoie de o altă intervenție chirurgicală.

• Neluț Roșu, 29 de ani, a fost lovit de Tofan cu piciorul în față, în turul barajului. Jucătorul lui FC Argeș i-a provocat o fractură de piramidă nazală, dar mijlocașul ”câinilor” a jucat la doar 5 zile distanță în partida retur de la Mioveni, fiind integralist.

CITESTE SI:

Trimis în B, fostul atacant a lui FC Argeș amenință haita: ”Vreau să o distrug pe Dinamo!”

Dinamo și-a stabilit perioada cantonamentului de vară. Surpriză la reunirea lotului

FC Argeș continuă să conteste promovare lui Dinamo: ”Am cerut oficial retragerea licenței”

Un gând despre &8222;Ovidiu Burcă, detalii neștiute despre Bordușanu și Neluț Roșu&8221;

Lasă un răspuns