Ionuț Chirilă îi avertizează pe ”câini” înainte de startul Superligii

Dinamo București a reușit să revină în SuperLiga României după un singur sezon în eșalonul secund. Gruparea alb-roșilor a trecut de FC Argeș în barajul de promovare/menținere, cu scorul la general de 8-5.

Ionuț Chirilă (57 de ani), ultima oară antrenor la Academica Clinceni, a criticat fluctuaţiile din ultimele meciuri ale ”câinilor” și susține că lui Dinamo îi va fi greu să rămână în SuperLigă în condițiile actuale.

Fostul antrenor a lui Dinamo în anii 90, afirmă că echipa noastră va trebui să fie foarte atentă la investițiile pe care le va face în sezonul următor și că ar trebui să profite de pepiniera de jucători tineri pe care îi are la dispoziție în acest moment.

“Să vedem ce se întâmplă. Dacă iei 7 de la Iași în două meciuri, după aia dai 6 unei echipe de Liga 1 (n.r. despre turul barajului cu FC Argeș), care apo în minutul 55 te conduce cu 4-1 (n.r. la retur), sunt niște sincope care nu trebuie să mai existe la nivelul Ligii 1.

Dacă nu ai continuitate într-un joc de nota 7, 8, nu poți să reziști în Liga 1. Dinamo ar trebui să înceapă să se gândească întâi la părțile negative și să lase puțin entuziasmul, e foarte bun entuziasmul, două zile, trei.

Dinamo trebuie să fie o echipă în care deciziile care se iau să îndepărteze orice grad de risc, pentru că atunci se dărâmă absolut tot. Are o pepinieră, mereu va avea, arie de selecție foarte mare. O echipă tânără, trebuie să construiască, trebuie să vândă obligatoriu doi jucători pe an, nu în primul an, în al doilea, la cluburi medii din străinătate, ca să întoarcă o parte din bani înapoi.

Va trebui să subziste din drepturi de televiziune, din vânzarea a doi jucători (n.r. pe an) și să facă o echipă cu media de vârstă 22-23 de ani, care să joace patru ani împreună, să aibă un ciclu și să facă din nou performanță. Să vedem cine va reuși chestia asta”, a spus Ionuț Chirilă.

Ionuţ Chirilă este liber de contract din 2021, după despărţirea de Academica Clinceni. De-a lungul carierei le-a mai pregătit pe ASA Târgu Mureş, Poli Iaşi, Concordia Chiajna, UTA, Jiul Petroşani, Unirea Focşani şi Electromagnetica Bucureşti.

Preşedintele lui Dinamo a lămurit problema sistemului VAR pe ”Arcul de Triumf”. ”Nu avem altă variantă”

Andrei Nicolescu, preşedintele lui Dinamo, a vorbit despre posibilitatea implementării arbitrajului video pe Stadionul ”Arcul de Triumf”, arenă ce îi va găzdui pe alb-roşii în sezonul următor, cel puţin în prima lună de la startul campionatului. Dinamo a anunţat preţul abonamentelor pentru sezonul 2023-2024, iar discountul pentru suporterii din afara ţării este o premieră.

Fanii ”câinilor” din Diaspora vor avea posibilitatea să îşi achiziţioneze abonamente cu o reducere de 25 la sută faţă de preţul normal, la meciurile de pe Arena Naţională.

”Tehnologia VAR se instalează, este un cost, dar nu avem altă variantă. Eu ştiu că se poate instala, dar nu sunt vreun specialist. Ne dorim să avem parte de sprijinul suporterilor şi ne dorim să facem o emulaţie. (n.r. În mod realist, câte abonamente speraţi să vindeţi?) Este greu să facem calcule, pentru că nu venim pe o prognoză. Venim pe o situaţie absolut nouă şi nu avem cum să facem calcule pentru că nu avem cu ce compara.

(n.r. despre abonamentele pentru Diaspora) Am văzut că e un curent la Dinamo şi tocmai pentru că suporterii în trecut au ajutat clubul, am zis să păstrăm această linie. Noi l-am făcut mai mult pentru a arăta cât de iubită este Dinamo în afara ţării”, a declarat Andrei Nicolescu.

CITESTE SI:

Dinamo, record de abonamente vândute în 6 ore

Dinamo a lămurit problema sistemului VAR de pe ”Arcul de Triumf”

Ministerul Sportului urmează să fie desființat în noul Guvern. Fost președinte al CS Dinamo, șanse mari să fie numit secretar de statMinisterul Sportului urmează să fie desființat în noul Guvern. Fost președinte al CS Dinamo, șanse mari să fie numit secretar de stat

Un gând despre &8222;Ionuț Chirilă îi avertizează pe ”câini” înainte de startul Superligii&8221;

Lasă un răspuns