Suporterii lui Dinamo, amenințați: ”Voi lua atitudine, voi opri meciul!”

Dinamo a revenit în Superligă după doar un sezon petrecut în Liga secundă și se pregătește de startul noului sezon din primul eșalon (14 -16 iulie, etapa 1).

Înaintea startului noului sezon, echipele adverse deja au luat frica ”câinilor” din Ștefan cel Mare. Dinamoviștii sunt cunoscuți ca unii dintre cei mai naționaliști suporteri din țară și nu numai, lucru care se pare că îi deranjează pe extra comunitarii României.

Este cazul și apărătorului celor de la Oțelului, Francois Yabre (32 de ani), care se consideră discriminat datorită culorii pielii și originilor sale și transmite un mesaj de avertisment ultrașilor dinamoviști, dar și celor care ar avea gesturi rasiste.

Oțelul Galați s-a luptat cu Dinamo în ediția recent încheiată pentru promovarea directă, dunărenii având câștig de cauză datorită singurului meci câștigat în fața ”câiniilor”, 3-1, în startul campionatului regulat al ligii secunde.

Jucătorii lui Dorinel Munteanu așteaptă confruntările din prima divizie cu Dinamo. În 2023, Oțelul a fost învinsă fără drept de apel în play-off de ”haita” lui Ovidiu Burcă (0-3 și 0-2).

Va fi un meci deosebit, din nou, pentru Francois Yabre, apărătorul gălățenilor:

”Ceea ce este pe teren, este pe gazon, dueluri tari și imprevizibile cu Dinamo, însă atitudinea suporterilor acelei echipe nu este corectă pentru fotbal și nu face cinste deloc celor de acolo! O galerie foarte lăudată, de altfel, dar eu vorbesc despre atitudinea suporterilor dinamoviști vizavi de jucătorii de culoare.

Ceea ce i-au făcut lui Garita la meciul de baraj cu FC Argeș, când au existat conflicte între jucător și fani, demonstrează o atitudine greșită a acelor suporteri dinamoviști.

În toate partidele pe care le-am jucat contra «câinilor7, fanii acestui club au imitat sunetul scos de maimuțe la adresa mea. Bonus: au mai aruncat și cu diverse lucruri în mine pe durata jocului. Dacă se va repeta, voi lua atitudine, promit! Voi opri meciul și voi lua atitudine, fiindcă trebuie dat un exemplu ferm. Nu doar dacă va fi o reacție la adresa mea, la adresa oricui!

Eu respect toți suporterii, toți oamenii, nu cred că cer ceva ieșit din comun, doar respect”, a spus jucătorul de CULOARE.

Arnold Garita, conflict cu galeria lui Dinamo!

Dinamo a cedat cu scorul de 2-4 în fața celor de la FC Argeș, însă a reușit să câștige barajul de menținere/promovare în SuperLigă, după 8-5 la general și , după un sezon petrecut în liga secundă.

Au marcat: Tofan ’14, Jakolis ’15 şi Garita ’47, ’50 pentru FC Argeş, respectiv Ghezali ’40 şi Pop ’60 pentru Dinamo. În minutul 55, de la FC Argeş a fost eliminat Calcan.

Imediat după fluierul final, suporterii dinamoviști au invadat terenul la Mioveni.

După meci, Garita a sărit la bătaie cu suporterii lui Dinamo. Fotbalistul a fost calmat cu greu, de către colegi și staff-ul tehnic al celor de la FC Argeș.

”Dinamo merita să promoveze în Liga 1. Evident, sunt dezamăgit că echipa mea, FC Argeș, a retrogradat, însă altercația mea cu fanii lui Dinamo nu are nimic de-a face cu fotbalul.

La final am reacționat așa din cauza gesturilor rasiste făcute la adresa mea când mă duceam spre vestiar. Dinamo are suporteri adevărați, dar există și suporteri rasiști care nu cred că reprezintă imaginea clubului”, a scris Garita pe Instagram.

CITESTE SI:

Ionuț Chirilă îi avertizează pe ”câini” înainte de startul Superligii

Dinamo, record de abonamente vândute în 6 ore

Dinamo a lămurit problema sistemului VAR de pe ”Arcul de Triumf”

2 gânduri despre &8222;Suporterii lui Dinamo, amenințați: ”Voi lua atitudine, voi opri meciul!”&8221;

Lasă un răspuns