Ministerul Sportului urmează să fie desființat în noul Guvern. Fost președinte al CS Dinamo, șanse mari să fie numit secretar de stat

Noul Guvern condus de Marcel Ciolacu vine cu o serie de modificări importante pentru sportul românesc. Ministerul de sine stătător urmează să fie desființat, iar Partidul Social Democrat insistă pentru numirea unei foste campioanei olimpice în funcția de secretar de stat.

Concret, în urma demisiei premierului Nicolae Ciucă, în noul guvern care va fi condus de Marcel Ciolacu, s-au putat discuții între cele trei partide de guvernământ (n.r. PNL, PSD și UDMR) și s-a luat hotărârea ca sportul să nu mai aibă un portofoliu propriu, ci să devină secretariat de stat. Reprezentanții minorităților maghiare au acceptat acest compromis din dorința de a păstra Ministerul Dezvoltării.

Astfel, Ministerul Sportului va fi desființat și va avea rang de secretariat de stat, Elisabeta Lipă, susținută de PSD și care deține în prezent funcția de preșdinte al FR Canotaj, are cele mai mari șanse de a deveni secretar de stat.

UDMR a acceptat ca Ministerul Sportului să fie desființat. În Guvernul Ciucă, UDMA avea portofoliul Ministerului Sportului, iar decizia partidului a fost anunțată de vicepremierul Kelemen Hunor.

”Am făcut treabă la cele trei ministere şi considerăm că nu există niciun motiv să facem un schimb la acele două ministere care rămân în structura Guvernului.

Am acceptat ca Ministerul Sportului să fie desfiinţat şi să fie o autoritate sau un secretariat de stat la un alt minister”, a spus etnic maghiar, Hunor în cadrul unei conferințe de presă.

Elisabetei Lipa, este una dintre sportivele de legendă ale României, actualmente președintele Federației Române de Canotaj și fostă sportivă dar și președinte al Clubului Sportiv Dinamo.

”Nu știu dacă desființarea ministerului ar fi un minus, suntem oameni de sport, asta facem de atâția ani de zile. Ministerul, de-a lungul anilor, a trecut prin multe transformări, că a fost agenție, că a fost autoritate sportivă, dar cred că important este ca sportului să i se dea ceea ce merită.

Este vorba de susținerea de care are nevoie, cu siguranță vine și mândria la pachet pentru poporul român atunci când sportivii noștri reprezintă țara cu succes în competiții”, a declarat recent Elisabeta Lipă.

”Sunt convinsă că se va găsi cea mai bună soluție, dar pentru mine importante sunt rezultatele, și nu titulatura, că degeaba avem minister și lumea se plânge de o mie și o sută de probleme. Și atunci întreb: cum e mai bine?”, a mai spus Elisabeta Lipă.

CITESTE SI:

Noile abonamentele pentru acest sezon s-au pus în vânzare! Surpriză pregătită fanilor dinamoviști

Florin Răducioiu, amintiri din ”era” Berlusconi: ”Îmi aduc aminte elicopterul care ateriza”

Volei I Opt echipe românești vor evolua în cupele europene

Un gând despre &8222;Ministerul Sportului urmează să fie desființat în noul Guvern. Fost președinte al CS Dinamo, șanse mari să fie numit secretar de stat&8221;

Lasă un răspuns