Noi probleme în Ștefan cel Mare

Problemele trecutului încă ne afectează și ridică noi piedici pentru clubului nostru.

Lucrurile în Ștefan cel Mare, păreau să fie rezolvate, iar revenirea în prima Ligă, pare să anunțe renașterea lui Dinamo, însă echipa noastră încă nu poate să primească noi jucători. “Câinii” au blocate transferurile, iar suma pentru a scăpa de această povară a crescut după ce un fost jucător a câştigat litigiul la FIFA.

Adam Nemec, jucător al lui Dinamo în perioadele 2016-2018 şi 2020-2021, s-a adresat la FIFA pentru a-şi recupera restanţele pe care “câinii” le aveau la el şi, conform prosport.ro, a avut câştig de cauză. Astfel, atacantul lui FC Voluntari are de primit aproximativ 170.000 de euro.

În aceste condiţii, suma pe care Dinamo trebuie s-o plătească pentru a putea debloca transferurile a crescut simţitor. Până la victoria lui Adam Nemec, formaţia din “Groapă” avea de plătit aproape 400.000 de euro, restanţe pentru Janusz Gol, Joseph Akpala, Desire Azankpo şi Ante Puljic.

Datoria lui Dinamo către Adam Nemec era trecută la masa credală în momentul când clubul a intrat pentru a doua oară în insolvenţă, iar suma se afla la categoria chirografari. În noul plan de reorganizare al clubului, propus judecătorului sindic, datoriile din categoria chirografari ar urma să fie şterse.

Astfel, Adam Nemec a preferat să meargă la FIFA pentru a fi sigur că-şi va primi banii, din moment ce planul de reorganizare ar putea să fie aprobat şi fotbalistul risca să nu mai primească niciun ban. Conform tabelului creditorilor, clubul trebuia să-i plătească în jur de 88.000 de euro atacantului slovac.

Adam Nemec s-a adresat FIFA și a avut câștig de cauză. Dinamo, din nou, bună de plată

Adam Nemec, atacant legitimat la FC Voluntari în prezent, a petrecut două perioade la Dinamo București: 2016-2018 și 2020-2021. Slovacul a devenit, prin evoluțiile sale, un favorit al publicului. Totuși, după a doua experiențî în „Ștefan cel Mare”, în regretabilă eră spaniola, fotbalistul a plecat cu restanțe.

Datoriile către vârful de atac au fost trecute la masa credală, în momentul în care a fost deschisă insolvența, a doua a clubului, după cea din perioada 2014-2015. În planul de reorganizare funcțional, Adam Nemec este încadrat la categoria chirografari, alături de alți jucători, iar Dinamo ar urma să plătească, în cazul în care planul rămâne valid până la finalul insolvenței, în 2024, 17.455.857 lei pentru toți creditorii din această categorie. Plata trebuie făcută în trimestrul 12, anul 3, adică în lunile august- octombrie din 2024.

Totuși, în ”Planul de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare”, propus de RTZ judecătorului sindic și care va fi analizat, din nou, luni, 19 iunie, la Tribunalul București, toți creditorii înscriși la categoria chirografari vor fi radiați de la plată! Astfel, Dinamo ar scăpa, practic, de o datorie de 5 milioane de euro (24.957.076 lei).

Creanța deținută de Adam Nemec în tabelul creditorilor este de 435.951 de lei (aproximativ 88.000 de euro). Pentru a fi sigur că-și va primi banii, jucătorul celor de la FC Voluntari a mers direct la FIFA, deoarece există riscul ca un nou plan de reorganizare să fie aprobat pentru SC Dinamo 1948 SA, iar slovacul să rămână neplătit.

98 de meciuri, 25 de goluri și 9 pase decisive are Adam Nemec la Dinamo

CITESTE SI:

Geani Crețu nerăbdător să revină în ”haită”: ”Sunt foarte fericit!”

Cum se pregătește David Popovici înaintea Campionatelor Mondiale din Japonia

Primăria Capitalei schimbă din nou gazonul de pe Arena Națională. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Un gând despre &8222;Noi probleme în Ștefan cel Mare&8221;

Lasă un răspuns