Noi detalii despre amicalul de gală cu Dinamo Kiev

Dinamo se pregătește de revenirea în SuperLiga, iar conducerea clubului a decis ca elevii lui Ovidiu Burcă, împreună cu staff-ul tehnic să plece într-un cantonament în străinătate în această vară.

Tehnicianul din Ștefan cel Mare, Ovidiu Burcă a fost primul care a înțeles că SuperLiga va fi o provocare uriașă pentru Dinamo și le-a cerut noilor acționari să perfecteze un cantonament în străinătate unde să pună la punct strategia pentru sezonul viitor.

Astfel, ”câinii” vor pleaca pe 26 iunie în Slovenia, în cantonamentul premergător sezonului 2023/2024. Acolo unde vor disputa trei partide amicale. Unul dintre ele este unul special pentru că marchează revederea alb-roșilor cu Mircea Lucescu.

Dinamo se va duela într-un amical de lux cu Dinamo Kiev, meci programat la data de 5 iulie.

Preşedintele executiv, Andrei Nicolescu a vorbit despre amicalul de gală, unul organizat la cerința sa expresă și a oferit detalii despre organizarea meciului cu Dinamo Kiev.

”Eu mi-am dorit acest meci când am făcut alegerea cantonamentului, este un gest de respect faţă de Mircea Lucecsu, este un simbol al performanţei la Dinamo şi Ovidiu şi noi toţi ne dorim să avem măcar o mică parte din performanţele lui, este o sursă de inspiraţie.

Cu siguranţă îl vom televiza, avem un acord prin care preluăm transmia de la televiziunea ucraineană şi acesta va fi preluat apoi de o televiziune din România. În afara acestui joc, mai sunt două meciuri de pregătire în care Ovidiu vrea să regleze din lucruri, nu ştiu cât de mult interes subzistă pentru aceste jocuri. Dar dacă va fi interes vom lua în calcul acest aspect”, a spus Nicolescu, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști de la Playsport, ”Dinamo 7/9”.

De asemenea, ”Câinii Roșii” se vor duela și cu NK Aluminij (28 iunie) și Zalaegerszegi (2 iulie).

Amicalele lui Dinamo din Slovenia:

28 iunie

DINAMO – Nk Aluminij (nou-promovată în prima ligă din Slovenia);

2 iulie

DINAMO – Zalaegerszegi Te (locul 9 din prima ligă a Ungariei);

5 iulie

DINAMO – Dinamo Kiev (locul 4 din prima ligă a Ucrainei).

”Suntem încântați să ne revedem cu Dinamo Kiev, atât datorită testului important pe care ni-l oferă valoarea lotului ucrainenilor, dar și datorită reîntâlnirii cu Mircea Lucescu, o legendă dinamovistă desăvârșită!”, se arată în comunicatul emis de Dinamo.

Ultimul cantonament în afara țării a fost în Turcia, în vara lui 2021

Cantonamentul pe care Dinamo îl va efectua în această vară în Slovenia este primul pe care ”câinii” îl vor susține în străinătate după o pauză de doi ani. În vara lui 2021, dinamoviștii se pregăteau în Turcia de sezonul ce avea să le aducă prima retrogradare din istorie.

De atunci, problemele financiare au venit ca o avalanșă peste clubul din Ștefan cel Mare și nu au mai existat bani pentru stagii de pregătire în afara țării. Și în vara lui 2022, și în iarna trecută, echipa lui Burcă a fost nevoită să rămână acasă și să joace cu adversari de Liga 3 precum Blejoi sau Păulești.

CITESTE SI:

Aşteptarea a luat sfârşit. Mesajul de luptă al tricolorilor înaintea ”dublei” cu Kosovo şi Elveţia

Noi amănunte despre transferuri la Dinamo: ”Asta e ultima soluție nu putem să ne blocăm”

Surpriză pregătită pentru fanii lui Dinamo

Un gând despre &8222;Noi detalii despre amicalul de gală cu Dinamo Kiev&8221;

Lasă un răspuns