Handbal I Decizie surprinzătoare a EHF Champions League. A fost dezvăluit adevăratul motiv luat de EHF

Federația Europeană de Handbal a anunțat cele șase echipe care vor primi invitație pentru sezonul viitor de Liga Campionilor atât la feminin, cât și la masculin. Dinamo, campioana României, nu a prins lista.

Din viitorul sezon, Dinamo, campioana României, nu mai are loc în grupele Champions League, lucru de care ne era frică, dar se spera de o schimbare de ultimă oră.

Dinamo reușise în ultimii ani să crească enorm interesul suporterilor pentru handbalul masculin. Cu ajutorul unor investiții importante, “dulăii” ajunseseră să joace de la egal la egal cu formații mari în cea mai importantă competiție destinată echipelor de club.

Această decizie a Comitetului Executiv al Federației Internaționale de Handbal (EHF) a fost luată în privința echipelor CS Dinamo Bucureşti (România), Sporting CP (Portugalia), Kadetten Schaffhausen (Elveţia), IFK Kristianstad (Suedia).

Principalul criteriu luat în calcul este că prin coeficientul de țară al handbalului românesc nu ne mai aflăm între primele 9 națiuni europene. În plus, Dinamo nu poate juca într-o sală decentă în București. Sala Polivalentă va intra în reparații capitale în iarnă și nu va mai putea fi folosită!

În EHF Champions League masculin, 9 campioane au loc fix, iar alte 7 echipe primesc invitații. Germania este singura cu trei reprezentante pentru că este cel mai puternic campionat din lume.

Dinamo a oferit prima reacție după aflarea veștii că nu va evolua în ediția următoare a Ligii Campionilor la handbal masculin.

Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, a explicat pe larg cum s-a ajuns la decizia prin care campioana României a fost scoasă dintre cele mai bune echipe ale Europei, chiar dacă în sezonul recent încheiat a trecut de faza grupelor.

Dacă Dinamo ar fi fost acceptată în Liga Campionilor, atunci trei echipe ar fi jucat o perioadă în Sala Polivalentă, iar apoi aceste formații ar fi fost nevoite să se mute lângă București, la Pitești.

”O organizație precum EHF vrea să supraviețuiască, să producă bani, să aibă sponsori, să dezvolte multe zone geografice. Noi jucăm trei echipe în București în aceeași sală. Dacă nu e sala din București, mergem toate formațiile la Pitești.

Faptul că am adus cel mai bun antrenor din lume la Dinamo nu înseamnă că am rezolvat problema sportului românesc. El își face treaba și este plătit pentru asta.

Acum, este rândul nostru să încercăm să dezolvtăm celelalte zone. Mai devreme sau mai târziu le vom rezolva. Din păcate, dacă aveam o altă Sală Polivalentă, alta decât cea de acum, ar fi rezolvat problema.

Azi, Dinamo ar fi avut wild-card, o sală modernă și ar fi avut un punctaj foarte bun la EHF prin prisma acestui fapt. Este un moment în care trebuie să înțelegem că nu wild-card-ul ne lipsește nouă. Avem mult mai multe lipsuri în sportul românesc”, a afirmat Ionuț Popa, pentru ProSport.

Dinamo: ”Încercăm să găsim motivele acestei decizii”

”Suntem dezamăgiți și încercăm să găsim motivele care au dus la luarea acestei decizii, pentru că în ultimele două sezoane am dovedit că meritam să fim acolo: ca rezultate, joc, atmosferă, suporteri. Știm că am făcut tot ce a depins de noi, iar din acest punct de vedere nu avem ce ne reproșa.

Vom juca în EHF European League, alături de multe echipe puternice din Europa, și vom găsi resursele de a continua pe același drum pe care suntem de opt ani. Ne este greu să înțelegem decizia, dar o vom respecta.

Împreună cu suporterii noștri vom trece și peste acest moment și ne vom întoarce mai puternici în sezonul 2024-2025, când sperăm să fim calificați direct în EHF Champions League.

Mulțumim tuturor pentru sprijin și vă rugăm să rămâneți alături de noi!”, se arată în mesajul postat de Dinamo pe Facebook.

Cine va evolua în sezonul următor al Ligii Campionilor

Echipele direct calificate în Ligă pentru sezonul viitor sunt: GOG (Danemarca, Barça (Spania), Paris Saint-Germain Handball (Franța), SC Magdeburg, THW Kiel (germania), Telekom Veszprém (Unagaria), HC Eurofarm Pelister (Macedonia de Nord), Barlinek Industria Kielce (Polonia), FC Porto (Portugalia) și RK Celje Pivovarna Lasko (Slovenia).

În urmă mai multor criterii, EHF le-a invitat pe HC Zagreb (Croația), Aalborg (Danemarca), Montpellier (Franța), Pick Szeged (Ungaria), Kolstad Handball (Norvegia) și Wisla Plock (Polonia).

CITESTE SI:

Radu Ştefan la Dinamo? Răspunsul lui Zăvăleanu

INCREDIBIL! Dorin Șerdean dat dispărut 24 de ore

Video I Edi Iordănescu, entuziasmat după remiza nesperată obținută de România în Elveția

Un gând despre &8222;Handbal I Decizie surprinzătoare a EHF Champions League. A fost dezvăluit adevăratul motiv luat de EHF&8221;

Lasă un răspuns