Noi detalii despre suma colectată din programul de crowdfunding

Red&White a demarat, joi, 16 iunie, un proiect original în fotbalul românesc. Astfel, printr-un program de crowdfunding desfășurat pe platforma SeedBlink, doritorii pot deveni acționari în societatea înființată în vara lui 2022 și care este acționar majoritar în cadrul SC Dinamo 1948 SA din februarie 2023.

În patru zile de lansarea programului de crowdfunding, în perioada 16-20 iunie, Red&White a reușit să strângă 30.000 euro. Ținta acționarilor în cadrul „campaniei” desfășurată pe platforma SeedBlink este de 1.980.000 euro. Până la 21 iunie au drept de subscriere doar cei care au primit deja celebrul mail de la Andrei Nicolescu, acțiune în urma căreia clubul a pornit o anchetă internă pentru a afla cum a putut fi accesată baza de date cu caracter personal a SC Dinamo 1948 SA.

Lansarea neoficială a programului a avut loc printr-un mail transmis de Andrei Nicolescu, cofondatorul Red&White, prin care compania invită fanii aflați în baza de date a clubului (suporterii fidelizați!) să cumpere acțiuni. Mailul, însă, a ajuns și la fanii steliști, rapidiști, timișoreni sau gălățeni și se crede că datele lor au fost colectate din baza comună deținută cu platforma Bilete.ro. Între SC Dinamo 1948 SA și Bilete.ro există o înțelegere în acest sens. Miercuri, într-o conferință de presă, fondatorii acționari vor deschide acest proiect și către ceilalți doritori.

Potrivit informațiilor ProSport, punct de break-even este anul 2026 (momentul în care veniturile sunt egale cu chetuielile). Până atunci, acționarii nu fac profit ci doar investesc – împreună cu ce produce clubul ca venituri- pentru acoperirea datoriilor și cheltuielilor. Evaluarea „R&W Management” pentru anul 2028 este de 53.700.000 euro, moment în care se dorește listarea la bursă la această valoare și, astfel, cei care investesc în prezent iși pot recupera investiția cu un profit de 2.6 pană la 4.3 ori suma investită. De altfel, acționarii care doresc să rămână în proiect o pot face până în 2028.

Până la data de 21 iunie au drept de subscriere doar cei cărora le-a fost trimis deja celebrul mail de către Andrei Nicolescu, cofondatorul Red&White. Apoi, în perioada 22 iunie – 16 iulie, platforma este deschisă pentru toți doritorii.

Potrivit sursei mai sus citate, în intervalul 16 iunie- 20 iunie, din cei 1.948.000 euro, ținta maximă a colectării din partea suporterilor, erau strânși 30.000 euro!

În acest moment, un procent de 49.30% din Red&White este deținut de Eugen Voicu, 32.30% se află în proprietatea lui Andrei Nicolescu, Team Sport, societate deținută de omul de afaceri Bogdan Pavel, are 10.00% și, surpriză, Claudiu Florică, prin Synotech, este reprezentat cu doar 5.00%. Acționariatul este completat de Dan Gatăianțu, director financiar, cu 3.40%.

Care sunt bornele Red&White în acest proiect?

• Evaluare companiei Red&White Management este, în prezent, de: 13.787.000 euro;

• Suma vizată a fi strânsă: 4.348.000 euro;

• Suma deja strânsă: 2.400.000 euro, prin cele două societăți acționare, Team Sport (Bogdan Pavel) si Synotech (Claudiu Florică);

• Suma maximă vizată prin platforma Seedblink: 1.948.000 euro.

După finalizarea campaniei, conform estimărilor șefilor din „R&W”, în cazul în care subscrierea este completă în suma vizata – 4.348.000 euro– este următoarea:

• Eugen Voicu: 43.20%;

• Andrei Nicolescu: 28.30%;

• Team Sport: 8.77%;

• Synotech: 4.38%;

• Dan Gatăianțu: 2.98%;

• Acționarii prin SeedBlink: 12.38%.

Șefii Red&White s-au adresat, după scandalul mailurilor, Autoritatății Naționale de Supraveghere și Protecție Date cu Caracter Personal

O anchetă care, din informațiile ProSport, prezintă evenimente noi. Astfel, după comunicatul postat pe pagina de Facebook a clubului, șefii Red&White au transmis, la rândul lor, o notificare către Autoritatea Națională de Supraveghere și Protecție Date cu Caracter Personal (ANSPDCP). Interesant este că în această înștiințare, acționarii „R&W” ar fi anunțat ANSPDCP că dețin dreptul să folosească baza de date a clubului! O poziție în totală contradicție cu mențiunile din comunicatul remis de conducerea clubului, poziționare semnată de administratorul special și administratorul judiciar, singurele entități cu drept de semnătură de la SC Dinamo 1948 SA, societate aflată în insolvență.

”Am demarat deja o anchetă internă pentru a clarifica dacă și în ce context au fost folosite de către terți, în mod nelegal, date cu caracter personal din baza de date aparținând S.C. DINAMO 1948 S.A. În condițiile în care după finalizarea anchetei interne se va dovedi că terți ar fi folosit în mod nelegal baza de date aparținând S.C. DINAMO 1948 S.A., ne rezervăm dreptul de a uzita de toate pârghiile legale pentru tragerea la răspundere a persoanelor responsabile”, se arată în comunicatul semnat de Vlad IAcob, administrator special și RTZ & Partners SPRL, administratorul judiciar.

CITESTE SI:

Cornel Dinu, ironii la adresa lui Edi Iordănescu

Handbal I Decizie surprinzătoare a EHF Champions League. A fost dezvăluit adevăratul motiv luat de EHF

Radu Ştefan la Dinamo? Răspunsul lui Zăvăleanu

Un gând despre &8222;Noi detalii despre suma colectată din programul de crowdfunding&8221;

Lasă un răspuns