Video I Edi Iordănescu, entuziasmat după remiza nesperată obținută de România în Elveția

România a reușit o revenire spectaculoasă în Elveția, unde a obținut un punct, 2-2, după ce a fost condusă cu 2-0 până în minutul 90.

Elveţia a condus prin golurile înscrise de Zeki Amdouni (28, 41) şi a ratat multe alte ocazii, însă România a avut un final remarcabil, cu două goluri marcate de Valentin Mihăilă (89, 90+2).

Echipa antrenată de Murat Yakin a avut o dominare cvasitotală în prima repriză, pe care a încheiat-o cu 10-1 la capitolul şuturi la poartă şi cu 74% posesie.

România încheie cu două egaluri fereastra internaţională din iunie, un bilanţ bun, care o menţine pe locul secund şi în cursa de calificare.

Datorită punctului obținut nesperat în Elveția, România rămâne pe locul doi al Grupei I la finalul etapei a patra, cu opt puncte, două sub liderul Elveția și unul peste Israel, care pare că a rămas singura contracandidată la poziția a doua, care duce la EURO 2024.

După fluierul final, Edi Iordănescu a evidențiat atitudinea echipei și modul în care au intrat de pe bancă Olimpiu Moruțan, Valentin Mihăilă sau George Pușcaș.

”Sunt așa de obosit de critici, mâine mă trezesc și o iau de la capăt, cred în visul nostru, sunt de acord că trebuie să ne ridicăm nivelul calitativ. Critici, câteodată din interior ne uităm și parcă anumite persoane sunt mai triste decât fericite când România produce rezultate.

Acesta e feeling-ul și nu e doar al meu, îmi prezint scuzele dacă greșesc. Mergem înainte, sunt de acord că trebuie să ne ridicăm nivelul, dar au fost două deplasări, au fost patru meciuri, România e neînvinsă și acest punct contează enorm de mult, nu doar în economia clasamentului ci și în moralul grupului.

Gândul meu personal a fost să ne luptăm pentru fiecare metru de teren și pentru fiecare minut. Discursul de la pauză a fost că nu avem nimic de pierdut, că trebuie să strângem rândurile, că o calificare înseamnă și astfel de momente și că trebuie să încercăm ca din repriza a doua să scoatem clar mai mult decât am scos din prima. E clar că e greu să te gândești că poți reveni pe terenul Elveției de la 2-0, dar dacă am făcut-o înseamnă că trebuie să ne legăm de lucrurile pozitive, trebuie să dăm merite băieților.

După primul gol a făcut ruptură, a plâns la final, a alergat cum a putut și a pus mingea în poartă. Banca a intrat bine, cei care nu au intrat au suferit și trăit fiecare secundă cu maxiimă intensitate. Astea-s valorile care contează, comparativ cu momentul în care am venit, acest grup are altă inimă, altă încredere și altă unitate.

Consider că trebuie să analizăm macro, puteam schimba sistemul de la pauză. Faptul că echipa a întors înseamnă că a fost inspirație din partea noastră. Îmi doream să marcăm un gol, sunt foarte conștient că putea fi 3-0 foarte ușor, suntem realiști, au avut ocazii foarte mari, dacă eram în locul lor probabil aș fi spus că e nemeritat rezultatul”, a declarat Edward Iordănescu la conferința de presă.

Întrebat la conferința de presă despre declarațiile dure făcute de președintele Farului, Edward Iordănescu a refuzat să comenteze punctual, însă a oferit o replică pe măsură.

”Dacă mă uit și îmi verific contractul știu că obiectivul e să calific echipa la Campionatul European și știu că suntem pe traseul corect. Dacă vreți estetică după opt ani de lipsă de calificări, înseamnă că vorbim degeaba și avem logici diferite. Nu vreau să comentez ce au spus. Am alte așteptări de la foștii mari fotbaliști, foști sportivi, sunt oameni care sunt în fotbalul românesc, au jucători la echipa națională. Probabil băieții ăștia așteaptă alte mesaje din partea lor, cel puțin asta cred”, a mai spus Edi Iordănescu la finalul meciului de la Lucerna.

România, pe locul doi după patru etape

În aceeași rundă a patra, Israel a învins-o pe Andorra, 2-1.

În al treilea meci al grupei a fost înregistrată o surpriză, Belarus – Kosovo 2-1, rezultat în urma căruia echipei cu care România a terminat la egalitate acum trei zile i-au scăzut mult șansele să obțină locul doi în grupă.

Kosovo are doar trei puncte după patru runde, la fel ca Belarus, în timp ce ultima clasată din Grupa I rămâne Andorra, cu un singur punct.

Video I Elveția – România 2-2

Clasamentul Grupei I, după trei etape:

1. Elveția – 10p

2. ROMÂNIA – 8p

3. Irsael – 7p

4. Kosovo – 3p

5. Belarus – 3p

6. Andorra – 1p

Echipa antrenată de Edward Iordănescu va juca două meciuri acasă, cu Israel (9 septembrie) şi Kosovo (12 septembrie).

Programul României în preliminariile pentru EURO 2024

25 martie 2023

ora 19:00 | Belarus – Elveția 0-5

ora 21:45 | Andorra – ROMÂNIA 0-2, Israel – Kosovo 1-1

28 martie 2023

ora 21:45 | ROMÂNIA – Belarus 2-1, Kosovo – Andorra 1-1, Elveția – Israel 3-0

16 iunie 2023

ora 21:45 | Kosovo – ROMÂNIA 0-0, Belarus – Israel, Andorra – Elveția

19 iunie 2023

ora 21:45 | Elveția – ROMÂNIA 2-2, Belarus – Kosovo, Israel – Andorra

9 septembrie 2023

ora 19:00 | Andorra – Belarus

ora 21:45 | ROMÂNIA – Israel, Kosovo – Elveția

12 septembrie 2023

ora 21:45 | ROMÂNIA – Kosovo, Israel – Belarus, Elveția – Andorra

12 octombrie 2023

ora 21:45 | Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția

15 octombrie 2023

ora 19:00 | Elveția – Belarus

ora 21:45 | ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel

18 noiembrie 2023

ora 19:00 | Belarus – Andorra

ora 21:45 | Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo

21 noiembrie 2023

ora 21:45 | ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus

CITESTE SI:

Oferta lui Lazio pentru Ștefan Radu. Urmează întâlnirea decisivă!

Răzvan Zăvăleanu, deranjat de deciziile Tribunalului București: ”Parcă se caută motive”

Dinamo, atractivă pentru sponsori! Anunțul lui Răzvan Zăvăleanu

Un gând despre &8222;Video I Edi Iordănescu, entuziasmat după remiza nesperată obținută de România în Elveția&8221;

Lasă un răspuns