Andrei Nicolescu, răspuns cu privire la ridicarea interdicției la transferuri

Dinamo a revenit în Superliga, iar oficialii clubului fac eforturi pentru a putea construi o echipă competitivă pentru sezonul viitor.

Miercuri, 21 iunie, în cadrul unei conferințe organizate la Muzeul Fotbalului din Centrul Vechi al Bucureștiului, în care s-a anunțat parteneriatul cu platforma BlinkSeed, președintele lui Dinamo, Andrei Nicolescu, a explicat cum va încearcă să obțină ridicarea interdicției la transferuri până la reluarea campionatului pentru ca Ovidiu Burcă să-și poată consolida lotul.

”Cred că cel mai firesc e să aplicăm procedura pentru revocarea interdicției în fața FIFA. E procedura cea mai corectă. Aceste sume datorate provin dinaintea intrării în insolvență, deci ele ar fi trebuit să fie la masa credală. Am ajuns în situația atipică în care anumite sume să fie impuse spre plată clubului și să primească interdicție la transferuri, deși clubul nu putea primi o sancțiune suplimentară. Acele sume nu au fost la masa credală”, a spus Andrei Nicolescu.

Imediat, Ovidiu Burcă a intervenit și a explicat că are încredere în deciziile pe care le vor lua Andrei Nicolescu și Eugen Voicu privind acest aspect.

”Avem un timeline stabilit cu privire la interdicția la transferuri, dincolo de ce îmi doresc eu, dar nu pot să nu țin cont de felul în care acești oameni au venit la club, în ce situație disperată era clubul. Mie acești oameni mi-au livrat toată liniștea de care am avut nevoie.

Aș fi absurd să le cer ceva. Sigur, mi-aș dori să pot face transferuri, dar trebuie să înțeleg clubul. Cel mai important lucru de însănătoșirea clubului. Răbdarea e ceva foarte limitat la club, sigur, dar sper că vom avea timp să ne conturăm un lot cu care să facem ceva bun în Liga 1”, a spus Ovidiu Burcă.

La evenimentul de prezentare a proiectul de crowdfunding, au fost prezenți Eugen Voicu, președinte al Consiliului de Administrație al R&W, Andrei Nicolescu, membru al aceluiași CA, Ovidiu Burcă, antrenorul echipei, Dan Gătăianțu, director financiar, dar și Mircea Ghiță din partea platformei SeedBlink.

Aceștia au vorbit, pe rând, despre scopul acestui proiect.

”Dinamo va fi din nou campioană, cred că este posibil. Am venit când domnul Zăvăleanu zicea, în vestiar, că nu mai sunt soluții. Vom rezolva toate problemele clubului în pași. Va dura ani, deoarece astfel de lucruri se realizează în timp. Nu aș vrea să ne judecați din perspectiva în care aruncăm bani fără să ne uităm la ei. Cei care devin acționari, vor fi în contact cu acțiunile clubului.

Pe viitor, după ce ieșim din insolvență, pentru că nu putem acum, când Red&White va putea fuziona cu clubul Dinamo, acțiunile cumpărate din R&W prin SeedBlink vor deveni acțiuni din Dinamo. Ulterior, vom lista clubul la bursă”, a transmis Eugen Voicu.

A fost dublat de Andrei Nicolescu: ”Este un proiect pe care nu l-ați mai văzut în România. Noi, implicit clubul, venim în continuarea așteptărilor suporterilor. Cred că ei și-au câștigat acest drept de a putea să se manifeste și să vină alături de cei care manageriază clubul. De mâine, orice suporter sau investitor care va acces SeedBlink și va cotiza, va avea un punct de vedere în club.”

Printre subiectele abordate, s-a discutat și despre emailul trimis de Andrei Nicolescu, prin care a prezentat proiectul de crowdfunding din SeedBlink și care a ajuns atât la suporteri ai ”câinilor”, dar și la rivalii din Giulești sau Ghencea.

”Situația e așa cum ați văzut-o. E o eroare, vrem să vedem cum s-a întâmplat. Acel e-mail n-a fost transmis personal. E o anchetă internă în desfășurare. Suntem oameni, mai greșim. Nu prin e-mail se strâng banii oricum.”

Mircea Ghiță, country manager al SeedBlink, a mărturisit cum a fost convins să se alăture.

”Ce am văzut la Dinamo 2028, acest proiect, ne-a inspirat. Noi, la SeedBlink, finanțăm start-up-uri. Am crezut că putem ajuta prin serviciile și produsele pe care le oferim. Unul din lucrurile pe care le avem în vedere este echipa din spate. Am găsit la Dinamo o echipă cu experiență, cu un plan bine structurat și creden că este o oportunitate de business, de investiție.”

În același timp, a dezvăluit suma colectată prin SeedBlink: ”Astăzi, practic, deschidem oficial posibilitatea de a investi. După ce am trimis acel email, s-au deschis foarte multe conturi. S-au strâns, în total, puțin peste 30.000 de euro. Target-ul este de 1.948.000.”

CITESTE SI:

Ionuț Lupescu, neîncrezător în proiectul investitorilor de la Dinamo: ”Numai asta nu s-a întâmplat”

Video I Cum încearcă Dinamo să rezolve problema interdicției la transferuri. Anunțul lui Ovidiu Burcă

Conferință de presă I Red&White, despre gafa cu e-mail-ul

Un gând despre &8222;Andrei Nicolescu, răspuns cu privire la ridicarea interdicției la transferuri&8221;

Lasă un răspuns