România U21 a părăsit CE2023 fără gol marcat! Cum motivează Emil Săndoi contraperformanța

Echipa naţională U21 a României a terminat la egalitate marţi seara, la Bucureşti, scor 0-0, meciul disputat în compania echipei naţionale U21 a Croaţiei, în grupa A a Campionatului European U21.

Echipa României a încheiat cele trei meciuri din grupă fără gol marcat. Un singur punct şi golaveraj 0-4!

Emil Săndoi nu mai este selecționerul României U21

Selecţionerul României U21, Emil Săndoi, a recunoscut că i s-a terminat contractul cu Federaţia Română de Fotbal la finalul partidei cu Croaţia. Cel mai probabil, nu va mai continua pe banca ”tricolorilor mici”.

În plus, la finalul partidei cu Croaţia, Emil Săndoi a încercat să găsească alibiuri echipei sale, pentru jocul execrabil prestat în cele trei partide. S-a plâns că i-au lipsit jucători, că nu a avut meciuri oficiale, sau că posesia din trecut a fost una problematică.

De asemenea, Emil Săndoi a explicat de ce nu a apelat mai mult la cei doi jucători de la Farul, Adrian Mazilu şi Andrei Borza, cei mai tineri jucători de la turneul final de EURO U21.

”Cred că a fost o partidă echilibrată până în ultimele minute. Cred că şi jocul nostru s-a ridicat la nivelul adversarului întâlnit. Cred că am fost în creştere la această competiţie.

Am zis că poate nu a fost bine că am fost privaţi de o campanie de calificare. Dar poate dacă duceam o campanie de calificare, poate nu eram aici. E cu dus şi întors.

În rest, astăzi am avut momente bune. Am avut, totuşi, acea teamă, precipitare în unele oportunităţi pe care le-am avut şi puteam face diferenţa.

În momentul în care am făcut schimbările, jocul nostru a fost în scădere. Poate şi de aici ocaziile Croaţiei, unde Târnovanu a avut nişte intervenţii foarte bune

Când am fost instalat, am luat toate meciurile amicale şi am constatat ceva la care mă aşteptam. În cazul posesiei, echipa a avut de suferit în toate partidele amicale dinainte, dar şi după ce am preluat-o. Vă pot da câteva exemple: Italia 70%, România 30%; Maroc 66%, România 34%. Etc.

Am încercat în această perioadă să reglăm această problemă. În primele două meciuri am avut mult de suferit pentru că nu am putut ţine mingea. La toate antrenamentele am făcut exerciţii de posesie, dar vedeţi că timpul este scurt, iar nivelul este destul de mare.

Ne-au lipsit nişte jucători: Drăguşin, Mihăilă. Pe Screciu l-am avut doar 70 de minute cu Ucraina. Nu l-am avut nici pe Pitu. Fondul de jucători pe care îl avem nu este atât de mare.

Vreau să-i felicit pe băieţi pentru dăruirea de care au dat dovadă astăzi. Au demonstrat, azi, că pot fi preocupaţi permanent de jocul echipei, de posesie, de o disciplină tactică, de organizare, de nişte principii”.

– Părăsiţi banca tehnică a naţionalei U21 ?

”Mie mi se termină contractul cu FRF. De fapt, s-a încheiat la ultimul fluier al arbitrului”.

– De ce nu au jucat mai mult Andrei Borza şi Adrian Mazilu?

”Să ştiţi că fotbalul românesc are nişte probleme de factor fizic. Probleme care se văd şi la loturile de juniori. Fiecare antrenor se confruntă cu probleme astea. E vorba de dueluri, de forţă, de viteză.

E adevărat, nu ştiu exact, dar cam asta e situaţia. Avem probleme şi în meciurile internaţionale. Poate şi la seniori. În momentul în care i-am convocat pe Borza şi pe Mazilu – au făcut un campionat extraordinar – eu aş fi vrut să-i am şi la ultima acţiune avută, cu Germania sau Portugalia. Atunci, lotul naţional de juniori avea un turneu de calificare. Am zis să-i ajut pe antrenori, să aibă cei mai buni jucători.

Acum au fost convocaţi la lotul de tineret, mi-au lăsat o impresie deosebită, dar şi la egalitate de vârstă, noi fotbaliştii români de ordin fizic. Dar când diferenţa este foarte mare – au jucat mulţi jucători de 2000, este o diferenţă de maturitate, este vorba de o diferenţă unul la unul.

Nu cred că a existat o echipă care să fi folosit pe parcursul grupei doi jucători de 2005. Sunt jucători cu perspective fantastice şi dacă o să fie la fel de serios cum i-am cunoscut în această perioadă o să fie jucători cu care o să ne mândrim.

În momentul de faţă, pentru nivelul acestei competiţii, au fost prea cruzi”, a declarat Emil Săndoi, la conferinţa de presă de după meciul cu Croaţia.

Echipele de start

România U21: Târnovanu – Pantea, Racovițan, Dican, Țicu – Albu, Munteanu, Lixandru – Ișfan, Markovic, Popescu

Croația U21: Pandur – Sigur, Franjic, Perkovic, Krizmanic – Vidovic, Hodza, Bulat, Baturina – Frigan, Beljo

GRUPA B: ROMÂNIA, Spania, Ucraina, Croația

Miercuri, 21 iunie

Ucraina – Croația (Stadionul Giulești, București), 2-0

România – Spania (Stadionul Ghencea, București), 0-3

Sâmbătă, 24 iunie

România – Ucraina (Stadionul Ghencea, București) 0-1

Spania – Croația (Stadionul Giulești, București) 1-0

Marți, 27 iunie

Croația – România (Stadionul Ghencea, București) 0-0

Spania – Ucraina (Stadionul Giulești, București) 2-2

Clasamentul final al grupei

1. Spania – 7p
2. Ucraina – 7p
3. Croația – 1p
4. România – 1p

CITESTE SI:

”Câinii” au ”interzis” la transferuri. Cum a fost posibil să facă primul transfer al verii: ”Există o posibilitate”

Schimbare de program al partidelor amicale din cantonamentul lui Dinamo

Video I Un nou jucător pe lista lui Dinamo

Un gând despre &8222;România U21 a părăsit CE2023 fără gol marcat! Cum motivează Emil Săndoi contraperformanța&8221;

Lasă un răspuns