Video I Analiza lui Ovidiu Burcă a primului amical al verii

Dinamo a câștigat primul meci amical din cantonamentul din Slovenia, 1-0 cu Slaven Belupo, locul 8 în Croația.

După două zile de antrenamente în Slovenia, miercuri seară, a venit și momentul disputării primului meci de pregătire din cadrul cantonamentului de vara al ”câinilor”.

Meciul disputat pe stadionul NK Stojnci din Gorisnica, s-a încheiat cu scorul de 1-0.

Revenită în prima ligă a României după un an în liga secundă, Dinamo a utilizat formula standard, cu banderola pe brațul tânărului stoper Deniz Giafer, și cu o singură nouătate în primul ”11” față de echipa care a adus promovarea: prezența lui Ricardo Grigore, care sezonul trecut a fost împrumutat mai întâi la FCU Craiova, apoi la Petrolul.

Chiar Grigore este cel care a adus victoria ”câinilor”, cu un gol înscris în minutul 86 în urma unei faze fixe.

La finalul partidei, Ovidiu Burcă (43 de ani), antrenorul lui Dinamo, a analizat primul amical al ”haitei” în Slovenia.

”A fost un meci de o intensitate foarte bună, cred că lucrurile au fost destul de bune pentru momentul pregătirii în care suntem. Încă suntem departe de prospețimea pe care trebuie să o avem, dar este normal să avem picioarele un pic mai grele acum, să gândim puțin mai greu.

Ieri (n.r. – marți) am avut și antrenamente de intensitate, dar una peste alta sunt mulțumit. Am întâlnit o echipă bună, ne-au surprins puțin cu un presing agresiv, avansat, dar una peste alta cred că a fost un antrenament bun.

Mi-a plăcut că echipa a reacționat bine. În anumite momente trebuie să vezi coeziunea echipei și mă bucur că la incidentul acela s-au unit toți. A fost un teambuilding bun”, a spus tehnicianul dinamovist.

(n.r. despre prestația lui Ricardo Grigore, autorul singurului gol): ”Ricardo este un tânăr pe care îl știu de foarte mult timp. Nu știu din ce motive evoluția lui a stagnat un pic, dar are calități, picior bun, fizic foarte bun. El trebuie să știe ce are de făcut. A trecut un an în care a experimentat lucruri nu tocmai plăcute, dar cred că a învățat foarte mult în anul departe de Dinamo. Are un anumit potențial și cred că va putea să ne ajute”.

(n.r. despre numirea lui Gabriel Glăvan ca director sportiv): ”Gabi a fost alături de noi încă de la începutul acestui proiect, chiar dacă nu oficial. Mă bucur că s-a oficializat numirea lui. Îl cunosc de foarte mult timp, este un direct sportiv un pic atipic pentru România, dar are experiență de foarte mulți ani, se pregătește de foarte mult timp pentru poziția asta. Mă bucur și cred că poate aduce un mare plus clubului, viziune. Are foarte multe relații, o bază de jucători pe care îi urmărește de foarte mult timp și cred că ne va ajuta mult. Este un mare câștig pentru Dinamo venirea lui la club”.

(n.r. despre transferuri): ”Lotul trebuie îmbunătățit, pentru că nivelul Ligii 1 este unul foarte bun, cu intensitate foarte mare. Ne trebuie un lot foarte bun, valoros, cu care să facem față pe durata întregului an. A fost anunțat un transfer, mai sunt câțiva jucători care ni se vor alătura, pe care probabil îi veți știți atunci când lucrurile vor fi foarte clare”.

(n.r. despre programul SuperLigii: ”În Liga 1 toate echipele sunt puternice. Pentru suporteri unele meciuri au mai multă importanță decât altele, dar noi o vom lua meci cu meci. Primul meci este cu cei de la Craiova, echipă foarte bună, cu ambiții foarte mari. Au încercat în ultimii ani să câștige campionatul, cupe. E o echipă foarte bună, cu transferuri interesante, dar ne uităm întotdeauna la ce putem noi să facem”.

Video I Rezumat Dinamo – Slaven Belupo 1:0

Echipa de start Dinamo: Dujmovic – Moura, Giafer (cpt.), Larrucea, R. Grigore, Amzăr – N. Roșu, I. Roșu, Iglesias – Ghezali, Bani

Pe parcurs au mai intrat Buleică, Patriche, Borcea, Florescu, Țiră și Alex Irimia.

Lotul deplasat de Ovidiu Burcă în cantonamentul din Slovenia

În cantonamentul de la Zrece Terme, alb-roșii vor disputa trei meciuri amicale după cum urmează: NK Aluminji (Slovenia, 28 iunie), Zalaegerszegi Te (Ungaria, 2 iulie) și Dinamo Kiev (Ucraina, 5 iulie). Printre jucătorii care au făcut deplasarea se numără Gabriel Moura, Gorka Larrucea, Ahmed Bani, dar și Geani Crețu, respectiv Ricardo Grigore.

Primul a revenit după ce i-a expirat împrumutul la FC Argeș, retrogradată în eșalonul secund, în vreme ce fundașul central a evoluat pentru FCU Craiova. Acesta din urmă a aflat cu uimire, de altfel, că trebuie să joace din nou în Ștefan cel Mare. Lotul complet deplasat de Burcă în cantonamentul din Slovenia:

Portari: Denis Oncescu, Filip Dujmovic;

Fundași: Quentin Bena, Gabriel Moura, Alin Buleică, David Irimia, Geani Crețu, Răzvan Patriche, Deniz Giafer, Ricardo Grigore, Costin Amzar;

Mijlocași: Iulian Roșu, Dani Iglesias, Gorka Larrucea, Andrei Florescu, Valentin Borcea, Ionescu Cristian, Alex Irimia, Neluț Roșu, Ahmed Bani, Antonio Bordușanu;

Atacanți: Cătălin Țîră, Alexandru Pop, Lamine Ghezali.

Amicalele lui Dinamo din Slovenia:

28 iunie

DINAMO – Slaven Belupo (locul 8 în Croația) 1 – 0;

2 iulie

DINAMO – Zalaegerszegi Te (locul 9 din prima ligă a Ungariei);

5 iulie

DINAMO – Dinamo Kiev (locul 4 din prima ligă a Ucrainei).

Ahmed Bani a vorbit despre plecarea lui Dinamo în cantonament în Slovenia, precum și amicalul contra lui Dinamo Kiev.

”Ne bucurăm că ieșim și noi din țară, cred că e frumos acolo. Vom juca amical cu Dinamo Kiev, o echipă foarte bună. Noi o să încercăm să ne pregătim cât mai bine și cam atât”, a încheiat Ahmed Bani.

Noile abonamentele pentru acest sezon s-au pus în vânzare!

Dinamo a pus în vânzare nu mai puțin de 5858 de abonamente pentru meciurile ce se vor disputa pe stadionul Arcul de Triumf. Spre deosebire de anii precedenți, și suporterii dinamoviști din diasporă își pot achiziționa un abonament pentru a ajuta clubul, la un preț unic, cu reducere, dar acesta va fi disponibil doar pentru meciurile disputate pe Arena Națională.

Abonamente emise de Dinamo 1948 pentru noul sezon au fost puse în vânzare de astăzi prin Bilete.ro, partener oficial de ticketing al clubului nostru, prețurile fiind între 375 lei (peluze) și 1.500 lei (tribuna VIP).

PREȚURI ABONAMENTE:

VIP: 1.500 lei;

Tribuna 1: 800 lei;

Tribuna 2: 600 lei;

Tribuna 2 (Elevi, Studenti și Pensionari): 540 lei;

Peluza PCH: 375 lei;

Peluza SUD: 375 lei;

Abonament Diaspora: 450 lei.

CITESTE SI:

Video I ”Dulăii” au planuri mărețe pentru sezonul viitor din EHF

Hakim Abdallah, prima reacție după ce a bătut palma cu Dinamo. Cum a decis să semneze

Handbal I Pleacă Xavi Pascual de la Dinamo? Președintele clubului a dat răspunsul

Un gând despre &8222;Video I Analiza lui Ovidiu Burcă a primului amical al verii&8221;

Lasă un răspuns