Video I ”Dulăii” au planuri mărețe pentru sezonul viitor din EHF

”Dulăii” lui Xavi Pascual sperau la wild-card-ul pentru Liga Campionilor, acolo unde au evoluat în ultimul sezon.

Neinvitarea echipei noastre în cea mai importantă competiție intercluburi din Europa, i-a făcut pe suporterii dinamoviști să se gândească că echipa se va destrăma. Mai mult, a existat o temere legată de faptul că Xavi Pascual, ar putea să își dorească să plece de la echipă. Însă președintele Clubului Sportiv Dinamo, Ionuț Popa i-a liniștit pe fani și a dat siguranța că acest lucru nu se va întâmpla.

În plus, Ionuț Popa a anunțat că are planuri uriașe pentru secția de handbal masculin în sezonul viitor al cupelor europene.

”Dulăii” în sezonul viitor va încerca nici mai mult, nici mai puțin decât câștigarea EHF European League, a doua competiție europeană la nivel de cluburi.

Pe de altă parte, Ionuț Popa a transmis și că toți jucătorii din actualul lot al lui Dinamo sunt în continuare sub contract și vor rămâne la echipa și în sezonul viitor.

”(n.r. despre Xavi Pascual) Era sub contract oricum și nu cred că… Putea să se agațe și sunt sigur că putea să vină și o ofertă, cu doi-trei jucători la pachet, cu o ofertă financiară bună pentru Dinamo, și am fi închis probabil deal-ul dacă și-ar fi dorit, că nu îl țineam cu forța. Dar am avut o ședință ulterior neacceptării în Champions League, în care ne-am gândit ce avem de făcut. Iar Xavi Pascual a spus «Ionuț, ăsta este sportul, mergem înainte, mergem să câștigăm EHF European League!». (n.r. dacă vor rămâne jucătorii importanți și în sezonul viitor)Toți, sunt sub contract.

La handbal nu sunt nici sume foarte mari, nici în Champions League, la nicio competiție EHF. Balanța am realiza-o în momentul în care am avea un parcurs mai lung în această a doua competiție. Adică, ieșire din grupe Champions League și Final Four EHF sunt cam similare financiar. Trebuie să mergem să jucăm Final-Four, semifinală, finală”, a spus Ionuț Popa în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Exclusiv Dinamo”, de la ProSport.

Dinamo, direct în grupele EHF European League, unde joacă 16 echipe din 16 țări diferite

Tot ce trebuie să știm despre EHF European League!

Sistemul de desfășurare a competiției

Conform regulamentului, Dinamo are locul asigurat în grupă (16 echipe din 16 țări diferite, prioritate având federațiile fără loc în EHF Champions League)

Calificări

O sigură fază (tur / retur). 32 de echipe joacă pentru 16 locuri

Faza grupelor

Faza I

8 grupe de câte 4 echipe (se va juca doar marțea / între 17 octombrie – 5 decembrie). Fiecare echipă va avea șase meciuri: 3 acasă – 3 deplasare

Primele 2 clasate merg mai departe în grupele principale (cu punctele realizate între ele)

Faza II

4 grupe principale de câte 4 echipe (între 13 februarie – 5 martie 2024). Fiecare echipă va mai avea patru meciuri, cu cele două echipe care vor veni din grupa cu care se împerechează (2 acasă – 2 deplasare)

Sferturile de finală și Final Four-ul competiției
Prima clasată se califică direct în sferturile de finală. Următoarele două clasate joacă play-off pentru sferturi.

Final 4

25/26 mai: cu cele mai bune patru echipe. În 2022, Final 4 s-a desfășurat la Flensburg (Ger).

Clasament 2022: 1. Fuchse Berlin (Ger), 2. Fraikin Granollers (Spa), 3. Frisch auf Goppingen (Ger), 4. Montpellier (Fra).

Video I Ionuț Popa totul despre planurile CS Dinamo

CITESTE SI:

Hakim Abdallah, prima reacție după ce a bătut palma cu Dinamo. Cum a decis să semneze

Handbal I Pleacă Xavi Pascual de la Dinamo? Președintele clubului a dat răspunsul

Dinamo, debut cu dreptul în primul amical din Slovenia

Un gând despre &8222;Video I ”Dulăii” au planuri mărețe pentru sezonul viitor din EHF&8221;

Lasă un răspuns