Cum își prezintă calitățile, Kevin Ciubotaru

Cu doar câteva zile înainte de terminarea cantonamentul din Slovenia, Dinamo e tot mai activă în perioada de mercato, iar după venirile de luni ale lui Cristian Costin și Dennis Politic, sub comanda lui Ovidiu Burcă a ajuns și Kevin Ciubotaru (19 ani).

melimeloparis.ro

Ultimul jucător are o poveste interesantă și se alătură ”haitei” după ce, în această vară, i-a expirat contractul cu Rangers, formație la care este legitimat și Ianis Hagi.

Într-un interviu acordat presei din România la începutul lui 2022, fotbalistul cu prezențe la loturile naționale de juniori s-a declarat fan al echipei alb-roșii. În ceea ce-i privește cariera fotbalistică de până acum, jucătorul născut în Roma a susținut, de-a lungul anilor, trial-uri la diverse formații din Premier League sau Championship. Ulterior, ”printr-o întâmplare fericită”, a ajuns la Glasgow Rangers, echipa cu cele mai multe titluri naționale în Scoția.

Kevin Ciubotaru, 3 selecții la România U15, una la U16 și una la U18 și a venit la Dinamo după ce i-a expirat înțelegerea cu Rangers, unde a evoluat la formația U19, și are o poveste de viață interesantă. Acesta s-a născut la Roma și a trecut, în ultimii ani, până a ajunge la formația unde este legitimat Ianis Hagi, prin mai multe trial-uri în fotbalul englez.

”Am început cu o probă la Chelsea, în iulie 2019. […] Barnet a vrut să mă oprească, dar nu oferea cazare și masă. […] A apărut o șansă la Watford, unde m-am pregătit două luni, dar a fost extrem de dificil. […] Sheffield United și Leicester au vrut să mă coopteze în Academie. […]”, relata fotbalistul într-un interviu acordat pentru Playsport, în februarie 2022.

A mai fost legitimat, de-a lungul perioadei junioratului, la Ciampino Giovanili, în Italia, dar și în Austria, la Rapid Viena, Admira și TWL Elektra. După un an la Parma U19, a ajuns la Kinetic Academy, un colegiu londonez cu profil de fotbal, unde, de altfel, s-a ivit și conexiunea cu Rangers într-un mod neobișnuit.

”Scoțienii căutau un stoper, au primite niște clipuri video de la Kinetic cu unul dintre colegii mei, dar, printr-o întâmplare fericită, le-am plăcut eu din acele înregistrări. Într-o săptămână m-am trezit cu invitație. Mi-au trimis bilet de avion și am zburat la Glasgow.”

Jucătorul de 19 ani evoluează pe partea stângă a terenului. Acesta vine pentru a-i face concurență lui Costin Amzăr, cel care, în stagiunea trecută, a arat acest flanc al echipei noastre.

Deși a bifat experiențe doar pe plan extern, Kevin Ciubotaru și familia sa sunt foarte apropiați de Dinamo.

”În familie, e o tradiție de a fi suporter alb-roșu, așa că și eu țin cu Dinamo. Nu înțeleg cum echipa a ajuns în situația de azi”, mărturisea Ciubotaru, în februarie 2022.

12 meciuri a bifat Kevin Ciubotaru în Lowland League, Liga 5 a fotbalului din Scoția, pentru Rangers B, stagiunea trecută. De asemenea, are și 2 meciuri în UEFA Youth League.

CITESTE SI:

Video I Gabi Glăvan cere timp pentru crearea unei echipe puternice. Cum arată viitorul lui Dinamo

Video I Dinamo la un pas de al 6 transfer

Duelul FCSB – Dinamo a fost reprogramat! Anunțul Ligii Profesioniste

Un gând despre &8222;Cum își prezintă calitățile, Kevin Ciubotaru&8221;

Lasă un răspuns