Marius Tomozei și viața de ”pucist” în Ștefan cel Mare: ”Noi am decis în vestiar”

Marius Tomozei a plecat de la Dinamo la finel luni iunie, după ce i-a expirat contractul. A fost ultimul nume de pe lista neagră a lui Burcă, rămas la club după greva din iarnă.

Fundașul care în stagiunea 2022-2023, nu a bifat niciun minut oficial pe terenul de joc în tricoul lui Dinamo, este în clipa de față jucător liber de contract. Acesta, a vorbit de greutățile prin care a trecut în ultimul an și jumătate în Ștefan cel Mare și despre relația avută cu Ovidiu Burcă, tehnicianul care l-a trimis să se antreneze cu echipa U18.

Marius Tomozei a semnat cu Dinamo în iarna lui 2022, când echipa lupta pentru salvarea de la retrogradare în eșalonul secund. Din păcate pentru el, a bifat doar trei meciuri pentru „câini” deoarece, într-o deplasare la Botoșani, în minutul 5, în urma unei intrări dure a lui Malcom Edjouma, bucureșteanul s-a accidentat grav. Verdictul? Unul crunt: ruptură de ligamente.

”S-a terminat un an de chin, din toate punctele de vedere. Nu mă gândeam că o să fie așa. M-am accidentat grav, am retrogradat în Liga 2 și, după, când am revenit, m-a trimis Ovidiu Burcă la juniori. Când am primit răspunsul, ruptură de ligamente și menisc, am zis că e gata.

După, însă, a fost o ambiție a mea, iar băiatul meu îmi zicea că dorește să mă mai vadă la televizor. Asta a fost ambiția mea! Eu, însă, credeam că voi mai juca la Dinamo… Mi-am revenit la vreo șapte luni, m-am antrenat cu echipa, iar, după o lună, eram bine. Am jucat un meci amical cu Buzăul (n.r. – 19 noiembrie).

Medical vorbind, eram bine, dar sportiv, era mai greu, mă sufocam repede în teren, e normal. Totuși, nu mai aveam dureri la picior. Ovidiu Burcă m-a luat atunci de-o parte și mi-a zis că arăt bine, că m-am recuperat cum trebuie, dar să nu ne grăbim”, a spus Marius Tomozei în cadrul unui interviu pentru ProSport.

Totuși, fundașul lateral își disputase, în partida de pregătire cu buzoienii, ultimele minute la Dinamo. La mijlocul lunii ianuarie, la Dinamo, mai mulți fotbaliști au plecat în urma grevei. Tomozei, deși nu și-a reziliat, la momentul respectiv, contractul, a fost trimis la echipa U18, sub comanda lui Ionel Augustin și s-a pregătit, timp de jumătate de sezon, fie individual, fie cu juniorii.

”Nu a fost o grevă, ci doar o ședință. Dacă antrenorul ar fi gestionat normal lucrurile, nu s-ar fi ajuns aici. Noi am discutat atunci în vestiar, majoritatea. Bine, copiii de 16-17-18 ani ce puteau să spună? În rest, am vorbit toți și ne-am pus de-acord. N-a obligat nimeni pe nimeni. Noi am decis în vestiar ca și căpitanul să vorbească cu antrenorul. Doream să știm la ce să ne așteptăm pe viitor. Atât am cerut. Reacția antrenorului a fost cu ceva… înjurături.

Răzvan Patriche a vorbit, sâmbătă, cu antrenorul, că dorim ca în ziua de luni să vină cineva din conducere, Răzvan Zăvăleanu sau Vlad Iacob, să vorbească cu noi. I-am zis că dacă nu vine nimeni, nu ieșim la antrenament. Elias a venit, deși n-ar fi trebuit să vină el și ne-a dat dreptate. -Nu e normal să se întâmple asta- ne-a zis.

Luni, la antrenament, Răzvan i-a spus antrenorului că nu ieșim la antrenament pentru că n-a venit nimeni, nici domnul Zăvăleanu, nici Vlad. După a venit el (n.r. – Ovidiu Burcă) nervos în vestiar și a zis că dacă nu ieșim la antrenament, pleacă. Am încercat să-i explicăm că nu avem nimic cu el, doar că nu e normală reacția. El a zis că o să fie lângă noi, dar n-a fost la momentul respectiv. A greșit pentru cum a gestionat la momentul respectiv, dar el e băiat deștept”, a povestit fundașul.

Tomozei a fost unul dintre jucătorii din ”haită” care au prins, în Ștefan cel Mare, și meciuri în primul eșalon. Acesta, în momentul în care a avut loc evenimentul respectiv, avea restanțe salariale de aproximativ cinci luni, unele chiar din Liga 1.

”Dacă aș fi vrut să vorbesc despre bani, aș fi putut s-o fac de mult. Aveam restanțe tocmai din prima ligă. Eu am rămas cu eticheta că am vorbit de bani. Nu mi-am dorit decât să joc pentru Dinamo!

Am cerut banii la zi și încă două salarii ca să reziliez, în ianuarie. Nu s-a putut. După am zis să-mi dea banii la zi. Tot nu s-a putut. Le-am zis că renunț la o parte din bani, dar să mă antrenez cu echipa de seniori și, dacă antrenorul decide că are nevoie de mine, să mă folosească.

Voiam fie să joc, fie să rămân în formă, nu a fost vorba de bani. Conducerea a fost de acord, prin Vlad Iacob, am semnat o foaie, dar am greșit, pentru că n-am cerut o asigurare, o clauză, ceva, am mers pe încredere.

Până la urmă, antrenorul nu m-a vrut înapoi la seniori și am rămas la juniori, dar și cu salariul redus. Mie-mi pare rău că n-am jucat mai mult la Dinamo, repet. Am ales echipa cu sufletul”, a mai spus Marius Tomozei.

32 de ani are Marius Tomozei

5 jucători au fost trecuţi pe “lista neagră” de Burcă după greva din luna ianuarie

CITESTE SI:

Dinamo, o nouă victorie în tribunal

Ovidiu Burcă: ”Putem să facem istorie pentru Dinamo”

Decizie majoră luată de acționarii lui Dinamo pentru ridicarea interdicției la transferuri

2 gânduri despre &8222;Marius Tomozei și viața de ”pucist” în Ștefan cel Mare: ”Noi am decis în vestiar”&8221;

  1. Dacă antrenorul tolera asta atunci ar fi avut săptămănal asemenea ședințe și ne-am fi trezit liga 3Jucătorii ar fi fugit ca șobolanii și nou am fi suferit ca fraierii.
    Afară cu prietenii fotbaliștilor .În alte timpuri Tomozeiule nici de fanionn-ai fi fost bun așa că sictir

Lasă un răspuns