Dinamo, o nouă victorie în tribunal

Dinamo a câștigat o primă bătălie în instanță cu Diego Fabbrini (32 de ani).

Avocata lui Diego Fabbrini a încercat în toate modurile posibile să blocheze aprobarea planului de reorganizare însă astăzi, Judecătorul sindic de la Tribunalul București a respins ca neîntemeiată contestația formulată de fotbalistul italian.

Decizia nu este definitivă, poate fi contestată cu apel în termen de 7 zile de la comunicare.

Diego Fabrini a jucat la Dinamo în perioada 2019-2021 și este înscris la masa credală, ca și creditor chirografar, pentru suma de 86.535 de euro, reprezentând drepturi salariale restante.

Avocatul fotbalistului italian și-a construit apărarea încercând să demonstreze că deși jucătorii au semnat contracte de activitate sportivă, realizate de FRF, fotbaliștii sunt veritabili titulari de drepturi salariale și nu trebuie excluși de la masa credală.

Apărătorul lui Fabbrini consideră că fotbaliștii sunt încadrați la „chirografari” sub pretextul calificării lor drept liber profesioniști.

Ce contestă avocatul lui Diego Fabbrini

”Calificarea unui contract încheiat între un sportiv de performanță și o organizație sportivă, drept contract de activitate sportivă (convenție civilă) sau contract individual de muncă trebuie să se facă luându-se în calcul criteriile stabilite de Codul muncii, Codul fiscal, Codul de procedură fiscală, dreptul comunitar și jurisprudența în materie și nu poate fi lăsată la aprecierea organizațiilor și federațiilor sportive, cu încălcarea drepturilor salariale ale sportivilor de preformanță.

Prin lipsa de claritate, precizie și previziune a dispozițiilor legale, în legătură cu care s-a formulat obiecția de neconstituționalitate, se crează o instabilitate a raporturilor juridice, specifice raporturilor de muncă, se generează, cu știință, situații tolerate de evaziune fiscală și încălcări ale drepturilor salariale ale lucrătorilor din spațiul comunitar.

În acest mod, se ajunge la situații de genul celei întâlnite în dosarul de insolvență al SC Dinamo 1948 SA, în care jucătorii, sportivi de performanță, veritabili titulari de drepturi salariale, sunt eliminați de la masa credală, sub pretextul calificării lor drept liber profesioniști, simultan cu prejudicierea bugetului de stat cu sumele aferente contribuțiilor datorate de către club.

Cluburile sportive de fotbal, societăți comerciale, încheie cu jucătorii profesioniști contracte de activitate sportivă, chiar dacă, în esență acestea reprezenta veritabile raporturi de muncă, în accepțiunea Înaltei Curți de Casație și Justiție și tratatelor europene la care România este parte”.

Avocata lui Diego Fabbrini, Carmen Radu, a vorbi despre disputa din instanță pe care italianul o poartă cu șefii “câinilor”.

”Se încearcă dispariția jucătorilor de la masa credală chiar și acum, după apariția Red&White. Știți cum era pe vremuri metoda alba-neagra? Acum e metoda alba-roșia! S-au dublat datoriile după intrarea în insolvență. S-a ajuns la datorii de 10 milioane de euro. De ce a trebuit să intri în insolvență, de ce a trebuit să-ți dublezi datoriile ca mai apoi să nu ai cum să le plătești?”, a declarat Carmen Radu, potrivit GSP.

Al doilea hop pe care îl are de trecut Dinamo este cel de joi, 13 iulie, când Tribunalul se va pronunța cu privire la noului plan de reorganizare. În această situație nu există un așa-zis ”Plan B” dacă cererea este repinsă sau judecătorul va amâna speța.

CITESTE SI:

Ovidiu Burcă: ”Putem să facem istorie pentru Dinamo”

Decizie majoră luată de acționarii lui Dinamo pentru ridicarea interdicției la transferuri

Andrei Nicolescu, detalii despre relația cu Vlad Iacob

Un gând despre &8222;Dinamo, o nouă victorie în tribunal&8221;

Lasă un răspuns