Dinamo a rezolvat problema interdicției la transferuri

Cu exact o săptămână înaintea primului meci din noul sezon, Dinamo primește o veste bună.

evomag.ro

Dinamo a achitat datoriile față de cei 5 jucători străini la care clubul era restant și așteaptă acum ca FIFA să ridice interdicția la transferuri.

Astfel că cei șase jucători care au semnat cu Dinamo în această vară vor fi la dispoziția lui Ovidiu Burcă în prima etapă, cu Universitatea Craiova.

Suma pe care noii acționari au plătit-o se ridică la aproximativ 400.000 de euro.

Andrei Nicolescu, acționar lui Dinamo prin intermediul societății Red&White, a transmis că au fost achitate datoriile față de toți cei 5 jucători.

”Noi ne-am făcut datoria, acum urmează ca adminsitratorul special să facă procedurile pentru ridicarea interdicției. S-au închis toate cele cinci proceduri. Noi am spus ce o să facem și asta am făcut. Exact ceea ce am comunicat, asta am și făcut. Era o procedură pe care ne doream s-o facem altfel.

Noi n-avem ce să facem, acum jucătorii trebuie să confirme la FIFA că și-au primit drepturile și să se facă procedura din partea clubului, prin administratorul special. Teoretic, mâine toți jucătorii vor face adresa către FIFA. Mai departe, nu ține de noi”, a spus Andrei Nicolescu, pentru PRO TV.

Conducerea ”câinilor” a încercat să scape la FIFA de plata acestor restanțe și astfel să poată aduce jucători, însă forul mondial le-a respins cererea. În aceste condiții, clubul din Ștefan cel Mare putea apela la TAS sau să plătească datoriile de 400.000 de euro.

Presați de timp pentru că mai sunt doar câteva zile până la startul unui nou sezon în SuperLiga și noii jucători care se află sub comanda lui Ovidiu Burcă nu au fost încă legitimați, șefii lui Dinamo au luat hotărârea să plătească aceste datorii.

Janusz Gol, Joseph Akpala, Adam Nemec, Raul Albentosa şi Ante Puljic sunt cei cinci jucători care Dinamo le datora sume de bani. Iar primul care și-a primit banii a fost fundașul spaniol.

”Da, am rezolvat, am închis situația, totul OK. Am mai vorbit și toamna trecută, o repet și acum, nu am vrut niciun moment să fac probleme lui Dinamo. A fost vorba de o sumă nu foarte mare, unii ar spune că e chiar mică, ideea este de principiu.

Vorbim despre munca mea. Nu aș fi mers la FIFA. N-a fost cine știe ce sumă, dar e vorba de munca mea, mai ales că am pus și eu umărul la salvarea echipei”, a declarat Raul Albentosa.

Lista plecărilor din Ștefan cel Mare

Pe rând, Dinamo a renunțat la mai mulți fotbaliști care au făcut parte din lotul de jucători care au participat în singurul sezon din istoria clubului în liga secundă.

• Alin Șerban s-a întors la Mioveni după ce i-a expirat împrumutul;

• Alin Demici la Rapid;• Denis Oncescu a fost trimis la Concordia Chiajna, însă rămâne, până în 2025, sub contract cu Dinamo;

• În timp ce Marius Tomozei, jucător exilat la juniori în urma grevei din pauza de iarnă, s-a despărțit de echipa noastră la 30 iunie, atunci când i-a expirat înțelegerea.

Noi veniți la Dinamo

• Hakim Abdallah;

• Adnan Golubovic;

• Goncalo Gregorio;

• Denis Politic;

• Cristi Costin;

• Kevin Ciubotaru (momentan nu a fost prezentat de club).

Dinamo, program ”de foc” în primele etape

În prima rundă, ”câinii” vor primi vizita celor de la Universitatea Craiova, una dintre echipele ”cu pretenții” din Superligă. În a doua etapă, Dinamo va juca derby-ul cu FCSB, după care va urma partida cu Sepsi OSK, deținătoarea Cupei României.În etapa a șaptea, Dinamo va avea un nou derby, pe teren propriu, cu Petrolul Ploiești, iar în etapa a opta se va deplasa în Giulești pentru un nou meci ”de foc”, cu Rapid București.

CITESTE SI:

Când primește Dinamo răspunsul pentru Arcul de Triumf. Anunțul directorului arenei

Video I ”Câinii” la vânătoare de fundași centrali

Dinamo, un nou pas către ridicarea interdicției la transferuri

Un gând despre &8222;Dinamo a rezolvat problema interdicției la transferuri&8221;

Lasă un răspuns