Breaking News! ”Dulăii” mai au o șansă să prindă un loc în Liga Campionilor EHF

Dinamo a trăit o dezamăgire imensă după ce nu a primit un wild-card la „masa bogaților”, însă ”dulăii” mai speră la un adevărat miracol în această perioadă.

Lumea handbalului a fost surprinsă de o veste șoc: Kolstad se confruntă cu probleme serioase și ar putea să facă figurație în sezonul de Liga Campionilor care va începe în septembrie. Jucătorilor și celor din staff li s-a cerut să accepte o reducere a salariilor de 30% în primul an și de 20% în cel de-al al doilea, conform tv2.no.

”Cel mai probabil, știau că nu au bani și au ascuns problemele financiare ca să primească wild-card în Liga Campionilor”, potrivit ProSport.

Dinamo speră să profite de problemele norvegienilor, dar șansele sunt, totuși, destul de mici. Cei de la Kolstad nu concep să rateze o oportunitate unică, după ce l-au convins să inclusiv pe Sander Sagosen să accepte un proiect care stă serios sub semnul întrebării.

Rămasă fără venituri din sponsorizări, Kolstad speră în cele din urmă „să dribleze” o situație extrem de delicată. Clubul se bazează în acest moment pe cei 140.000 de euro pe care îi va lua cu siguranță după ce a primit wil-card-ul din partea forului european. Acești bani îi va lua chiar și în eventualitatea în care pierde toate meciurile din faza grupelor.

În sezonul trecut din Liga Campionilor, Dinamo a luat în plus 75.000 de euro, după ce a trecut de grupe și a ajuns să se bată cu nemții de la Kiel în fazele eliminatorii.

”Din punctul meu de vedere, cred că putem să înțelegm că sportul nu este doar despre rezultate și valoare. El este un ansamblu compus din marketing, care cuprinde zona de vizibilitate, de parteneri. Sunt mult mai multe aspecte, iar infrastructura este un alt element foarte important. Și abia pe urmă putem să spunem despre componența echipei, valoare, antrenori și rezultate”, a punctat Ionuț Popa.

Echipele care vor participa în Liga Campionilor la handbal masculin, sezonul 2023-2024: HC Zagreb, Aalborg, GOG, Barcelona, Montpellier, PSG, Magdeburg, Kiel, Pick Szeged, Veszprem, Eurofarm Pelister, Kolstad, Kielce, Wisla, Porto și Celje.

Dinamo este sigură de locul în European League

Cert este că Dinamo și-a asigurat locul în European League, acolo unde speră să scrie istorie și să se lupte chiar pentru câștigarea trofeului.

Bătălia pentru un loc în Final Four nu va fi însă una ușoară. A doua competiție europeană a fost câștigată în 2023 de Fuchse Berlin, formație care a condus clasamentul din Bundesliga o perioadă.

”La handbal nu sunt nici sume foarte mari, nici în Champions League, la nicio competiție EHF. Balanța am realiza-o în momentul în care am avea un parcurs mai lung în această a doua competiție. Adică, ieșire din grupe Champions League și Final Four EHF sunt cam similare financiar. Trebuie să mergem să jucăm Final-Four, semifinală, finală”, a spus Ionuț Popa, în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Exclusiv Dinamo”, de la ProSport.

CITESTE SI:

Handbal I Dinamo continuă campania de transferuri

Cornel Dinu, a mărturisit de ce a renunțat la acțiuni

Vești noi despre stadionul Dinamo

Un gând despre &8222;Breaking News! ”Dulăii” mai au o șansă să prindă un loc în Liga Campionilor EHF&8221;

Lasă un răspuns