Dezvăluire I Aportul lui Ovidiu Burcă în strategia de transferuri din Ștefan cel Mare

Dinamo debutează luni, 17 iulie, de la 21.30, în prima etapă a Superligii din sezonul 2023-2024.

melimeloparis.ro

”Câinii” revin în prima ligă, după un an de pauză, iar alb-roșii vor să facă o figură frumoasă în noul sezon competițional. Prima adversară a lui Dinamo, este Universității Craiova, pe care o va întâlni, luni, 17 iulie, de la ora 21:30, pe arena ”Arcul de Triumf”.

Dinamo a avut o vară tulbure, cu o interdicție la transferuri dictată de FIFA, pe cale au reușit să o anuleze în cele din urmă. Totuși, chiar și în perioada de interdicție, ”câinii” au reușit să se înțeleagă cu mai mulți jucători, o parte din ei veniți din străinătate.

Gabriel Glăvan, directorul sportiv al echipei, a dezvăluit aportul avut de Ovidiu Burcă în venirea noilor jucători la Dinamo.

”Nu este ușor să convingi jucătorii să vină în România, dar avem un atu: suntem Dinamo! Avem suporterii, dar și un antrenor care vorbește șapte limbi străine. Am făcut zoom-uri cu fiecare jucător și am vorbit cu fiecare jucător în limba lor.

Portugheză, spaniolă, vorbitor de limbă franceză, engleză… Ovidiu vorbește toate limbile. Contează extrem de mult pentru că străinii evită să vină în România. Nu suntem văzuți bine social și, în același timp, avem o problemă cu fotbalul, pentru că au fost, de-a lungul timpului, probleme de ordin financiar. (n.r. – Cum i-ați convins?) Le-am reprezentat un plan, un stil de joc, le-am arătat cât de importanți sunt în angrenajul nostru.

Ovidiu a vorbit și el cu ei. Am făcut un call pe Zoom cu fiecare jucător, cu impresarul său. Hakim (n.r. – Abdallah), spre exemplu, ne-a zis că s-a uitat la meciul cu FC Argeș înainte cu 3 zile să avem call-ul cu el. A fost o coincidență, deși nu cred în ele. Betrand, coleg de națională, a jucat la FC Argeș. De 7 luni îl urmăream pe Hakim Abdallah”, a declarat Glăvan în cadrul emisiunii dedicate suporterilor dinamoviști ”Exclusiv Dinamo”, de la ProSport.

În același timp, Gabriel Glăvan a menționat strategia de transferuri pe care s-a axat nou-promovata în Superligă în toată această perioadă, punând o etichetă de „jucători subapreciați”.

”Așa sunt! În mediul în care au jucat, nu dădeau randamentul cel mai bun pentru că nu erau puși în valoare din punctul nostru de vedere. Fotbaliștii aduși erau subapreciați în mediul lor, dar nu de valoarea lor.

Au valoare bună, dar, unde au fost, nu au fost puși în acea valoare. Noi considerăm că sunt jucători de valoare și că, dacă-i aducem în mediul nostru și îi creștem și jucăm în stilul nostru, pot să dea un randament mult mai bun”, a mai spus oficialul dinamovist.

Ce fotbaliști legitimează Dinamo pentru Superliga 2023-2024

Plățile către foștii jucători fiind efectuate, rămânea doar ca forul mondial să confirme achitarea datoriilor, să ridice astfel interdicția și să anunțe FRF, ceea ce s-a întâmplat joi dimineața.

Lista plecărilor din Ștefan cel Mare

Pe rând, Dinamo a renunțat la mai mulți fotbaliști care au făcut parte din lotul de jucători care au participat în singurul sezon din istoria clubului în liga secundă.

• Alin Șerban s-a întors la Mioveni după ce i-a expirat împrumutul;

• Alin Demici la Rapid;

• Denis Oncescu a fost trimis la Concordia Chiajna, însă rămâne, până în 2025, sub contract cu Dinamo;

• În timp ce Marius Tomozei, jucător exilat la juniori în urma grevei din pauza de iarnă, s-a despărțit de echipa noastră la 30 iunie, atunci când i-a expirat înțelegerea.

Noi veniți la Dinamo

• Hakim Abdallah;

• Adnan Golubovic;

• Goncalo Gregorio;

• Denis Politic;

• Cristi Costin;

• Kevin Ciubotaru (momentan nu a fost prezentat de club).

CITESTE SI:

Breaking News! ”Dulăii” mai au o șansă să prindă un loc în Liga Campionilor EHF

Handbal I Dinamo continuă campania de transferuri

Cornel Dinu, a mărturisit de ce a renunțat la acțiuni

Un gând despre &8222;Dezvăluire I Aportul lui Ovidiu Burcă în strategia de transferuri din Ștefan cel Mare&8221;

Lasă un răspuns