David Popovici și-a stabilit obiectivul de la CM din Japonia: ”Este visul oricărui sportiv”

David Popovici este cel mai rapid om de pe planetă, în apă. La doar 18 ani, Popovici deţine recordul mondial la 100 m liber şi este aşteptat să strălucească şi la Campionatele Mondiale din Japonia, competiţie care se va desfăşura în perioada 23-30 iulie.

evomag.ro

Înotătorul dinamovist vrea să mai doboare un record mondial. După ce a obţinut cel mai bun timp din istorie la 100 de metri liber, înotătorul de 18 ani vrea să fie cel mai rapid şi la 200 de metri liber. El poate atinge acest obiectiv la Campionatele Mondiale de Înot.

În acest moment, cel mai rapid timp al lui David Popovici la proba de 200 de metri liber este 1:42,97, în timp ce recordul mondial este 1:42,00. Camelia Potec, președinta Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, susţine că Popovici poate oricând să doboare şi acest timp.

”Își dorește să se apropie mai mult de acest record mondial și la proba de 200 m și e normal. Este visul oricărui sportiv în momentul în care excelezi și devii cel mai bun lume din toate timpurile la o probă, iar la cealaltă probă ești doar campion mondial și e cineva care a înotat mai rapid decât tine. E normal să-ți dorești să fii și acolo cel mai bun din toate timpurile.

Este clar că toată lumea vrea să-l întreacă, să înoate mai repede decât el și nu numai la aceste Campionate Mondiale, ci și să-i depășească performanțele, timpii deja realizați. E normal să se întâmple acest lucru pentru că recordul mondial este întotdeauna o referință pentru orice sportiv.

Apoi, dacă e să fie lângă tine, pe culoar, recordmenul mondial și ai posibilitatea să-l și întreci, e clar că asta este dorința fiecărui sportiv care înoată aceste două curse, 100 și 200m liber.

A demonstrat de multe ori că atunci când își dorește ceva, muncește pentru acel lucru și reușește să-l realizeze. A demonstrat lucrul acesta când a susținut examenul de bacalaureat. Este deja înscris la o facultate bună în România, în București”, a spus Potec.

David Popovici va participa la probele de 100 şi 200 metri liber, la Campionatele Mondiale

David Popovici va reprezenta România la Campionatele Mondiale la două probe, 100 şi 200 de metri liber. Dinamovistul va debuta la Campionatele Mondiale de Înot în seriile de la 200 de metri liber ce se vor desfăşura pe 24 iulie, la 04:30 noaptea (ora României). Semifinalele sunt programate în aceeaşi zi, de la ora 14:00. Finala va vea loc pe 25 iulie, de la ora 14:00.

Popovici va fi în bazin şi la proba de 100 de metri liber. Seriile vor avea loc pe 26 iulie, de la 04:30, semifinalele, în aceeaşi zi, de la ora 14:00, iar finala pe 27 iulie, de la ora 14:00.

CITESTE SI:

Vlad Iacob a explicat de ce Dinamo a refuzat doleanța lui Becali

Foto I Din teren în prima linie din SUD DINAMO

Dinamo i-a dat răspunsul lui FCSB referitor la amânarea meciului

Un gând despre &8222;David Popovici și-a stabilit obiectivul de la CM din Japonia: ”Este visul oricărui sportiv”&8221;

Lasă un răspuns