Deces în familia Dinamo: ”Odihnește-te în pace, Prietene!”

Este din nou doliu în famlia Dinamo, după ce a murit fost șef a lui Dinamo și cel mai longeviv ministru al Turismului din cabinetul Năstase, Dan Matei Agathon (73 de ani).

Dan Matei Agathon, în trecut membru al Consiliului de Administrație de la Dinamo și unul dintre cei mai mari fani dinamoviști din lumea politicului era prezent în urmă cu peste 10 ani la toate meciurile ”câinilor” pe stadionul Dinamo, iar în ultimii ani era extrem de activ pe rețelele sociale și comenta evenimentele legate de echipa sa de suflet.

Agathon și-a pierdut viața în urma unor complicații provocate de diabet, boală de care suferea de mai mulți ani.

Dan Matei Agathon a deţinut portofoliul de ministru al Turismului în două rânduri, în perioada 1992-1996 şi, respectiv, între 2000 şi 2003. Agathon a făcut valuri în România cu proiectul Dracula Park, un parc tematic de distracții care ar fi trebuit să rivalizeze cu produse similare din țările vestice.

Anunțul a fost făcut, joi 20 iulie, de Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), printr-un mesaj postat pe facebook.

“Astăzi s-a stins din viață fostul ministru Dan Matei Agathon, pe care îl consider Unicul Ministru din ultimii 33 de ani! Am avut onoarea să lucrez 2 ani cu el și pot să vă spun că a fost un om într-adevăr pasionat de această Mare Industrie a României! Odihnește-te în pace, Prietene!”, a scris, pe rețelele sociale, Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism din România (ANAT).

Dan Matei Agathon a fost deputat PDSR de Bacău în legislatura 1992-1996 și ministru al Turismului de două ori, în perioada 1992-1996 și 2000-2003.

Cariera politică a lui Dan Matei Agathon

A fost ministru al Turismului de două ori, în perioada 1992 – 1996 și 2000- 2003.

Dan Matei Agathon a fost secretar general și purtător de cuvânt al Confederației Patronale din Industria României (CONPIROM). În aprilie 2010, Agathon a fost numit purtător de cuvânt al Alianței Confederațiilor Patronale din România (ACPR).

În iunie 2013, Agathon era președintele Federației Patronatelor din Turism și Servicii (FPTS). Legăturile sale în sfera patronală însă au început încă de la începutul anilor 1990, când a fost subsecretar de stat și împuternicit special al Guvernului în relațiile cu sindicatele și patronatul.

CITESTE SI:

Video I Revenire de SENZAȚIE în Ștefan cel Mare: ”Ar fi formidabil să reușim”

Oficial I Dinamo va avea un nou director de marketing: ”A fost prezentat azi echipei”

În ce condiții poate deveni Andrei Nicolescu noul administrator special

2 gânduri despre &8222;Deces în familia Dinamo: ”Odihnește-te în pace, Prietene!”&8221;

Lasă un răspuns