Video I Prima reacție a lui David Popovici, după ce a ratat dramatic o medalie în finala CM de înot

David Popovici (18 ani) a ratat dramatic podiumul cursei de 200 de metri liber de la Mondialele de natație din Japonia.

evomag.ro

Înotătorul dinamovist a condus proba în primii 170 de metri, dar pe final a cedat și a fost depășit de trei sportivi.

Popovici a scos timpul de 1:44.90. Campion mondial a devenit Matthew Richards. Tom Dean a terminat pe locul 2, cu timpul de 1:44.32, în timp ce medalia de bronz a câştigat-o Sunwoo Hwang cu un timp de 1:44.42.

David Popovici: ”Nu sunt supărat”

În ciuda cursei dramatice, David Popovici rămâne echilibrat și susține că nu este afectat de eșec, cauzat de o oboseală fizică resimțită după ultima întoarcere.

”Nimănui nu-i place să piardă. Nu o să mint. Nu sunt necăjit, supărat, sunt OK. Primele trei lungimi de bazin au fost foarte bune, dar pur și simplu nu am mai putut. Adică am dat cât am putut.

Se întâmplă. Imediat cum am ajuns în capăt am corelat această senzație cu cât am reușit să ne pregătim și cum am reușit să ne pregătim. Acesta este sportul. Uneori câștigi, uneori iei locul patru”, a spus David Popovici.

Totuși, imediat după finală, David Popovici a părut extrem de confuz și parcă nu înțelegea cum a pierdut o medalie.

Video I David Popovici a ratat dramatic o medalie în finala CM de înot

Gestul făcut de Matthew Richards în faţa lui David Popovici, imediat după ce a devenit campion mondial

Matthew Richards a devenit campion mondial în proba de 200 de metri liber, după ce a avut un final de cursă fabulos. Imediat, britanicul a mers la David Popovici, cel care era considerat mare favorit la medalia de aur. Cei doi chiar au avut un scurt dialog, iar imaginile au devenit virale.

Reacţia presei internaţionale, după ce David Popovici a ratat o medalie

Presa internaţională a remarcat faptul că David Popovici a condus 3 sferturi din cursă şi a clacat pe final.

”Matt Richards l-a devansat pe Tom Dean, iar Marea Britanie a reuşit o dublă istorică. Hwang a ocupat locul al treilea în 1:44.42, în timp ce Popovici, care a condus pe tot parcursul cursei, a rămas în afara medaliilor, pe locul patru, cu timpul de 1:44.90”, au scris cei de la swimmingworldmagazine.com.

La rândul său, expertul Kyle Sockwell s-a arătat şocat de rezultatul cursei. ”Surpriză de proporții în proba masculine de 200 de metri liber! Se părea că Popovici a sărit pe primii 25 de metri de parcă ar fi fost în proba de 100 de metri liber și a plătit prețul pe ultimii 30 de metri, dar este prima dată când pare muritor în… ei bine, în toată cariera lui, de fapt”, a fost reacția lui Sockwell.

Programul lui David Popovici la Campionatele Mondiale de natație

100 m liber

• 26 iulie / Serii / ora 04:30

• 26 iulie / Semifinale / ora 14:00

• 27 iulie / Finală / ora 14:00

CITESTE SI:

Dinamo cedează doi tineri jucători în liga a treia!

În căutare victoriei, ”câinii” și-au programat un amical la mijlocul acestei săptămâni

Unic în istoria natației! David Popovici, în finala CM din Japonia. La ce oră este programată finala și cine transmite la TV

Un gând despre &8222;Video I Prima reacție a lui David Popovici, după ce a ratat dramatic o medalie în finala CM de înot&8221;

Lasă un răspuns