Video I Cornel Dinu, amintire spumoasă cu Giani Kiriță

Giani Kiriţă, fost jucător la Dinamo timp de 6 ani, în perioada 1997-2003, din care patru ani a jucat sub comanda lui Cornel Dinu, au rememorat o fază amuzantă din cantonamentul lui Dinamo.

Cu umorul său fin, “Mister” l-a pus la punct pe fostul căpitan dinamovist.

Cornel Dinu: ”Îi place. Îi place lui Giani, le mai umflă și zice că le vorbeam două ore. Păi două ore… ei n-au stat la școală de-a lungul ciclului primar sau ciclului secundar. Nu puteam să le vorbesc, le vorbeam 15-20 de minute, să le țină atenția trează.

La 3-4 minute le spuneam o poantă, un eveniment istoric, să îi mai scot din registrul tactic al prezentării mele, dar eu nu vorbeam mai mult de 20 de minute, că știam cât este atenția lor distributivă”.

Giani Kiriţă: ”Mai țineți minte la Săftica când ne-ați vorbit 20 de minute și stăteam la un moment dat așa, cu mâna la tâmplă. Și aţi zis: “Giani, dragă, nu mai sta așa că dai senzația că gândești!”

Cornel Dinu: ”Aia era o prelucrare de la, Dumnezeu să-l ierte, Bubu Sotir (n.r. Vasile Sotir). Era o prelucrare, dar spusă altfel, vine de la Bubu Sotir. Primul care a creat sindicatul jucătorilor și care avea un umor nemaipomenit și care la un meci pe Sportul Studențesc era cu Gigi Staicu.

La meci, Gigi Staicu stătea așa, gânditor. O figură interesantă, s-a plimbat și pe lângă trupa noastră cu Fănuș și cu Băieșu. Dumnezeu să-i odihnească! Conții, o trupă întreagă… scriitori adevărați.

Și îl vede pe Staicu că stătea și cu degetele la tâmple, foarte concentrat. Și Bubu îl întreabă: “Ce faci, Cici?”. “Lasă-mă în pace! Stau și mă uit la meci. mă gândesc”. “Poate cu degetele că tu n-ai creier, cu ce să te gândeşti?”. Deci avem umor, ca popor”.

Ca tehnician în Ștefan cel Mare, Cornel Dinu a antrenat Dinamo în patru mandate și a câştigat de două ori titlul de campion al României, în 2000 şi 2002 şi are în palmares două Cupe ale României.

Video I Cornel Dinu și Giani Kiriță, amintire fabuloasă la Dinamo: “Nu sta așa, dai senzația că gândești!”

CITESTE SI:

Cine sunt cei trei oameni cu bani care ar vrea să investească la Dinamo

Handbal I S-a dat startul pentru primul trofeu al sezonului. SURPRIZĂ pentru fanii dinamoviști

Video I Prima reacție a lui David Popovici, după ce a ratat dramatic o medalie în finala CM de înot

Un gând despre &8222;Video I Cornel Dinu, amintire spumoasă cu Giani Kiriță&8221;

Lasă un răspuns