Dinamo, sancționată de FRF după meciul cu Universitatea Craiova

Dinamo București este prima echipă de fotbal sancționată în acest sezon al Superligii.

Comisia de Disciplină din cadrul FRF a decis, sancţionarea FC Dinamo cu o penalitate sportivă de 5.000 de lei ca urmare a incidentelor de la meciul cu Universitatea Craiova, din prima etapă a Superligii.

Anunțul a fost publicat pe site-ul oficial al LPF.

”SC Dinamo 1948 vs. Universitatea Craiova – Incidente – În temeiul art. 82.1 și 3.a și c, raportat la art. 83.2.b din RD, se sancționează clubul SC Dinamo 1948 cu penalitate sportivă de 5.000 lei”, se arată într-un comunicat al comisiei, publicat pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal.

La finalul partidei Dinamo – Universitatea Craiova, scor 0-2, din cadrul primei etape a Superligii, a avut loc un incident între suporterii echipei Dinamo și jucători și reprezentanți ai echipei oaspete.

În etapa cu numărul trei, Dinamo va primi vizita lui Sepsi, duelul fiind programat pe data de 31 iulie (luni), de la orele 21:30.

Comisia de Disciplină a mai hotărât sancţiuni pentru jucători eliminaţi:

ACS Sepsi OSK Sf. Gheorghe vs. U Craiova 1948 – Eliminări Matei Cosmin Gabriel (ACS Sepsi OSK) şi Mascarenhas Dos Santos Raimundo Matheus (U Craiova 1948) – În temeiul art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a din RD, se sancţionează jucătorul Mascarenhas Dos Santos Raimundo Matheus cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 3.000 lei.

În temeiul art. 63.1.b, raportat la art. 63.2.4.a din RD, se sancţionează jucătorul Matei Cosmin Gabriel cu suspendare pentru două jocuri şi penalitate sportivă de 3.000 lei”.

Articolele menţionate prevăd următoarele

Articolul 82 – Responsabilitatea pentru comportarea spectatorilor

1 Clubul gazdă răspunde pentru comportarea neregulamentară a spectatorilor şi, în funcţie de situaţie, poate fi sancţionat gradual cu penalitate sportivă şi interzicerea organizării de jocuri pe propriul stadion sau măsura programării jocurilor fara spectatori de la 1 la 10 jocuri. În funcţie de circumstanţe măsura programării jocurilor fără spectatori se poate aplica parţial prin interzicerea ocupării unui anumit sector de tribună de la 1 la 10 jocuri.

3 Comportamentul neregulamentar cuprinde:

a) introducerea în locurile de desfăşurare a jocurilor de băuturi alcoolice, obiecte şi materiale explozive, incendiare şi fumigene, substanţe toxice, halucinogene şi iritante, alte obiecte ce au fost folosite de spectatori la acţiuni de tulburare a ordinii publice sau care pot contribui la producerea unor acte de violenţă;

c) aprinderea ori aruncarea cu obiectele prevăzute la alin. 3, lit. a), spre alţi spectatori sau spre/în terenul de joc

Articolul 83 – Nerespectarea obligaţiilor de organizare a jocurilor

2 Neîndeplinirea sau îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor privind asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă în stadion care au avut drept rezultat:

b) introducerea şi aprinderea în stadion a obiectelor şi materialelor prevăzute în art. 82, alin. 3, lit. a), se sancţionează cu penalitate sportivă de la 5.000 la 30.000 de lei. În cazul săvârşirii unei noi abateri de acelaşi tip, clubul se sancţionează cu o penalitate majorată cu ½ faţă de sancţiunea aplicată anterior, până la atingerea pragului de 60.000 lei. Ulterior, la fiecare nouă abatere de acest tip, clubul va fi sanţionat gradual cu măsura programării jocurilor fără spectatori, cumulat cu penalitatea maximă de 60.000 lei

Articolul 63 – Abateri sancţionate cu eliminare (cartonaş roşu) de arbitru

1 Un jucător trebuie eliminat de arbitru pentru săvârşirea uneia dintre următoarele abateri prevăzute de ”Legile Jocului”:

b) comportare violentă;

2 Sancţiunile aplicabile jucătorilor pentru săvârşirea abaterilor de mai sus sunt următoarele:

2.4. Pentru abaterile prevăzute de art. 63.1. lit. a) şi b), sancţiunile aplicabile sunt: a) lovirea cu palma, cotul, braţul, pumnul, capul, piciorul ori călcarea adversarului: suspendare de la 2 la 6 jocuri dacă nu au produs vătămare fizică, de la 6 la 10 jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică a victimei sau de la 16 la 24 de jocuri dacă s-a cauzat vătămarea fizică gravă a victimei; în caz de vătămare corporală gravă, dovada acesteia se face prin acte medicale eliberate de unitatea medicală care a diagnosticat vătămarea corporală.

CITESTE SI:

Mircea Lucescu, ofertat de FRF. Cu ce funcție este ademenit ”IL Luce”

Video I Gregorio a marcat contra FCSB și acum s-a prezentat fanilor dinamoviști!

O nouă finală Mondială pentru David Popovici! Vezi prima reație a dinamovistului, după calificare

Un gând despre &8222;Dinamo, sancționată de FRF după meciul cu Universitatea Craiova&8221;

Lasă un răspuns