Mircea Lucescu, ofertat de FRF. Cu ce funcție este ademenit ”IL Luce”

Antrenorul celor de la Dinamo Kiev, Mircea Lucescu este ofertat de FRF.

În vârstă de 77 de ani, Lucescu ar urma să se retragă din antrenorat la finalul sezonului 2023/2024, când contractul cu Dinamo Kiev va ajunge la sfârșit. Ucrainienii au anunţat deja că nu îi vor propune veteranului român o prelungire a angajamentului.

În locul lui Mircea Lucescu, Dinamo Kiev va fi condusă din 2024, cel mai probabil, de secundul Oleksandr Shovkovskyi. Fost mare portar al clubului ucrainean, acesta nu a avut, până în prezent, nicio experienţă de principal.

”Sunt 99% sigur că Mircea Lucescu se va retrage din fotbal la finalul sezonului. Mai are un an de contract și este ultima sa șansă să mai câștige un trofeu și să plece ca învingător.

Este fundamental să încheie sezonul cu un succes, altfel cariera sa se va încheia cu această pată. Pentru Lucescu, și Conference League este un țel, dar trebuie să treacă de cele două tururi preliminare.

Apoi va trebui să distribuie forțele pentru campionat și cupă. Cred că viitorul antrenor al lui Dinamo Kiev va fi Shovkovskyi (n.r. secundul lui Mircea Lucescu)”, a anunțat jurnalistul ucrainean Ihor Tsyganyk.

Totuși, “Il Luce” ar putea rămâne în lumea fotbalului și are șansa de a activa din nou în țară, după o pauză îndelungată.

FRF ar fi luat rapid act de anunțul ucrainenilor şi ar fi tentată să îi propună lui Lucescu un post. Răzvan Burleanu, preşedintele Feeraţiei, vrea ca ”Il Luce” să preia funcţia de director tehnic şi să se ocupe de conducerea tuturor naţionalelor. Acesta ar urma să aibă, de asemenea, un cuvânt greu de spus şi în numirea selecţionerilor. Venirea lui Lucescu ar fi sinonimă cu înlăturarea lui Mihai Stoichiţă.

Nu este prima dată când tehnicianul în vârstă de 77 de ani primeşte o astfel de propunere de la Casa Fotbalului, În 2009, când în fruntea FRF se afla încă Mircea Sandu, lui Lucescu i s-a oferit posibilitatea de a deveni director tehnic. Acesta a refuzat atunci ferm o astfel de variantă.

Dinamo îl vrea acţionar

Nu doar FRF ar fi interesată să obţină o colaborare cu ”Il Luce”. Dinamo pândeşte, de mai mult timp, să îl aducă pe veteranul de 77 de ani printre acţionari. Nu este exclus ca Eugen Voicu şi Andrei Nicolescu, cei care conduc în acest moment destinele clubului nostru, să-i propună lui Lucescu să ocupe şi poziţia de preşedinte sau cea de director executiv.

CITESTE SI:

Video I Gregorio a marcat contra FCSB și acum s-a prezentat fanilor dinamoviști!

O nouă finală Mondială pentru David Popovici! Vezi prima reație a dinamovistului, după calificare

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu Sepsi. Vezi programul caselor de bilete

Un gând despre &8222;Mircea Lucescu, ofertat de FRF. Cu ce funcție este ademenit ”IL Luce”&8221;

Lasă un răspuns