Video I Semnal de alarmă tras de o legendă dinamovistă: ”Nu poate fi o susţinere 100% nici de o parte”

În cadrul unei conferințe organizate de clubul nostru cu ocazia prezentării noilor achiziții de la handbal, în care au participat nume importante din istoria CS Dinamo, precum Ionuț Lupescu sau Marius Niculae, s-a discutat și despre problema finanțării clubului Dinamo.

vivacredit.ro

Prezent la eveniment, marele scrimer dinamovist, Mihai Covaliu a dezvăluit cum echipa Ministerului de Interne este finanțată în proporție de 70% din bani publici și doar 30% din fonduri private. Acesta speră ca ponderea să se inverseze pentru a putea avea succes atât pe plan sportiv cât și financiar.

”L-am întrebat pe preşedintele clubului Dinamo (n.r. – Ionuţ Popa) care este procentul de finanţare la Dinamo Bucureşti şi mi-a zis că 30 cu 70. Şi eu am zis: «Sper că 70 de la privat». «Nu, invers, statul, 70, şi privatul, 30». Sunt convins că paşii pe care îi face va inversa ponderea, pentru că acest proiect acolo tinde.

Pentru că nu poate fi o susţinere 100% nici de o parte, nici de cealaltă, nici de către stat, nici de către privat. Şi cred că această cooperare, conlucrare între cele două entităţi foarte importante în economia unei ţări este calea către succes”, a spus Mihai Covaliu, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, în cadrul conferinței de presă.

”La noi, din păcate, timp de 30 de ani sportul nu a avut niciodată prioritate şi de aici pleacă tot. Adevărul este că şi oamenii din sport s-au bătut mult prea puţin ca să vină cu proiecte în Parlament să schimbe Legea Sportului şi cred că este o ruşine pentru România, când avem lângă noi o ţară care în 10 ani vedem ce a reuşit să facă.

Nu spun să se facă copy-paste, suntem încă departe de economia țârilor din Europa ca să ne comparăm şi nu avem investitori atât de mari. Pentru ei fiscalitatea este o mare problemă şi nimeni nu vine să îi ajute”, l-a completat Ionuț Lupescu.

Video I Mihai Covaliu trage un semnal de alarmă la Dinamo

CITESTE SI:

Noul fundaș din Ștefan cel Mare a dezvăluit cine l-a convins să semneze cu Dinamo: ”Pe el l-am sunat primul”

Răzvan Zăvăleanu, noi detalii despre situația insolvenței

Cauza plecării lui Alexandru Pop de la Dinamo

Un gând despre &8222;Video I Semnal de alarmă tras de o legendă dinamovistă: ”Nu poate fi o susţinere 100% nici de o parte”&8221;

Lasă un răspuns