Vlad Iacob continuă războiul cu Red&White

În cadrul Adunării Generale a Acționarilor de la Dinamo 1948, care a avut loc joi, 17 august, Vlad Iacob a fost revocat din funcția de administrator special, locul acestuia fiind luat de Andrei Nicolescu.

Fostul administrator special al clubului, a avut un discurs ”acid” la adresa acționarilor majoritari de la Dinamo: Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, pe care îi acuză de faptul că au înlesnit noul proiect din Ștefa cel Mare.

”Apreciez că am ocazia de a prezenta acest mandat de mai bine de un an de zile în care am muncit neremunerat pentru Dinamo. În cadrul acționariatului clubului pe lângă domnul Andrei Cionca a fost cooptat și va fi oficializată și sosirea domnului Sorin Preda.

Sunt doi oameni care au construit business-uri puternice, oameni cu resurse financiare de care Dinamo are foarte mare nevoie.

Dinamo nu a beneficiat de un plan strategic, de un proiect, de oameni specializați cu expertiză și competență, lucruri cu care noii acționari pot veni în cadrul proiectului actual. Un club precum Dinamo are nevoie de departamente puternice, de un plan strategic elaborat de oameni competenți.

Un plan pe care să-l urmeze și de la care să nu se abată în funcție de rezultate de moment, de supărări sau chestiuni temporare.

Timp de mai bine de un an, mi-am asumat un drum dificil. Pot spune că sunt pregătit să-mi închei mandatul cu mândrie, după performanța promovării, însă trebuie să rămân umil.

Consider că Dinamo merită mult mai mult decât o simplă promovare și sunt conștient că în contextul dat nu am putut să îi ofer mai mult de atât. Eu voi continua să studiez și să-mi perfecționez competențele și sper ca în viitor să mai am ocazia să mai fac parte din conducerea acestui club”, a spus Vlad Iacob, în cadrul unei conferințe de presă.

În cadrul conferinței de presă de presă, Vlad Iacob a recunoscut că relațiile cu acționarii majoritari ai lui Dinamo nu erau extraordinare.

”Nu erau extraordinar de bune relațiile nici în momentul promovării. Proiectul a fost alterat ușor, ușor de către noii acționari majoritari ai clubului. Nu a fost un proiect care să ofere și să confere încredere și transparență pentru mulți investitori care au fost invitați să participe.

Nu a asigurat resursele necesare pentru un club aflat în insolvență. Nevoia de resurse și finanțare este mult mai mare decât banii pentru salarii și a cheltuielilor curente.

Există creanțe, există o eșalonare către ANAF, există tranșele din planul de reorganizare care nu sunt acoperite și cu care clubul este în default. Există și alte probleme ale clubului decât cele care au fost prezentate ca fiind acoperite de către acționarii majoritari.

Totodată, au apărut diverse divergențe de viziune, de management între mine și acționari pe parcurs, lucruri care nu au fost discutate înainte de intrarea lor în acționariat pentru care eu m-am luptat.

Au un proiect care din punctul meu de vedere nu asigură cea mai bună șansă pentru Dinamo atât în procesul de reorganizare, cât și în plan sportiv. Proiectul ar fi trebuit păstrat cum s-a discutat inițial și construit cu totul altfel și având Dinamo pe primul loc. Interesul lui Dinamo ar trebui să primeze orice ar fi înaintea intereselor oricăror oameni implicați.

Nu vreau să cred că se pune problema falimentului, dar eu cred că la Dinamo nici nu ar trebui să vorbim despre așa ceva, ci despre performanță, despre atingerea unor obiective sportive înalte.

În niciun caz nu mi-am dorit și nu-mi doresc să fac rău clubului Dinamo, însă pe de altă parte am spus că nu voi păstra, să nu înțelegeți că fac o referire directă la vreo persoană, dar nu voi păstra gunoiul sub preș, voi spune lucrurilor pe nume și voi atenționa, dacă este nevoie de resurse financiare sau dacă clubul merge pe o direcție pe care eu o consider greșită.

Lucru pe care l-am făcut în precedenta conferință de presă. Eu consider că este mai important decât o presupusă liniște în interiorul clubului ca Dinamo să se îndrepte în direcția potrivită, decât să păstrăm o așa zisă liniște”, a mai spus Vlad Iacob.

Astfel, după un an la ”cârma” echipei echipei noastre, Iacob a fost demis și va înlocuit de Andrei Nicolescu, unul dintre acționarii majoritari din Red&White.

CITESTE SI:

Vlad Iacob, demis de la Dinamo! Prima reacția a fostului administrator: “Voi continua să studiez și să-mi perfecționez competențele”

Vlad Iacob, revocat din funcție. Cum au votat acționarii

Tic Tac! O nouă plecare de la Dinamo?!: ”Mă asigur că procedura decurge în conformitate cu legea”

Un gând despre &8222;Vlad Iacob continuă războiul cu Red&White&8221;

Lasă un răspuns