Portretul lui Cristi Costin: ”Observă și exploatează bine spațiul”

Cristian Costin (25 de ani) a ajuns la Dinamo, la începutul lunii iulie, atunci când a și participat la cantonamentul de pregătire a ”câinilor”.

evomag.ro

Integralist în ultimele patru etape, fundașul dreapta în vârstă de 25 de ani, a fost MVP-ul partidei cu FC Voluntari (3-2) de sâmbătă seară, tocmai împotriva formației la care a jucat vreme de patru ani, până în luna mai 2023.

Gabriel Glăvan, directorul sportiv al lui Dinamo, i-a schițat portretul fotbalistic și uman jucătorului de bandă dreaptă.

”Pe el l-am recomandat și la FC Voluntari, când lucram acolo, când a fost transferat de la UTA, acum l-am luat la Dinamo. Îl cunosc bine, nu de ieri, de azi, îl știu de multă vreme. S-a maturizat. Avea viteză, este polivalent, face toată banda dreaptă, joacă mai multe sisteme. Ceea ce a fost mereu impresionant la el este faptul că are o mișcare extraordinară fără minge. Înțelege foarte bine ideea de spațiu, observă și exploatează bine spațiul!”, a spus Gabriel Glăvan.

Directorul sportiv al ”câinilor” a explicat că Dinamo a căutat jucători subevaluați la echipele lor de club, atât în străinătate, cât și din țară. Glăvan spune și faptul că au fost supervizați mii de fotbaliști din diverse țări și ligi, apoi s-a ales dintr-o listă uriașă de 400 de jucători ceea ce se potrivea cu stilul lui Dinamo și cu finanțele clubului.

”Lumea nu-l băga în seamă pe Costin că are calitate, cum, de altfel, același lucru se întâmpla și cu Politic. Dinamo îți arată expunere. În urmă cu două sezoane, Costin a marcat de șase ori la Voluntari din poziția cu 5 fundași. A fost mediatizat doar fiindcă a dat acel gol în poarta FCSB și a stopat acea echipă în drumul către titlu.

Dar el este unul dintre cei mai buni jucători din România pe postul lui. Costin a fost tot timpul prima opțiune pentru postul lui, și pentru Ovidiu Burcă, și pentru mine”, a mărturisit oficialul dinamovist.

Gabriel Glăvan, a luat primul contact cu Cristi Costin în data de 17 iunie: ”Era ziua lui, i-am spus exact viziunea noastră și ce vrem la Dinamo. Cristi este un caracter foarte bun, știam asta, un tânăr supercuminte. Și el și-a dorit foarte mult să vină pentru că a dorit să vină la o echipă cu foarte mulți suporteri.

Cristi Costin este printre jucătorii din campionat care înțeleg foarte, foarte bine ideea de spațiu și de exploatare a lui. Poate face diferența prin mișcarea fără minge”, a mai spus Gabriel Glăvan.

404 minute a adunat Costin în acest sezon la Dinamo, în ultimele 4 etape fiind integralist.

CITESTE SI:

Gabriel Glăvan impresionat de un dinamovist: ”Pare un pitbull pe teren”

Cuvinte de laudă pentru Christian Ilic: ”A început să dea randament în zona centrală”

Stadionul Dinamo, prins în războiul primăriilor: ”Autoritatea publică să încerce să apere și să consolideze securitatea juridică a obiectivelor publice respective”

Un gând despre &8222;Portretul lui Cristi Costin: ”Observă și exploatează bine spațiul”&8221;

Lasă un răspuns