Andrei Nicolescu, noi detalii despre sumele care trebuie achitate de Dinamo

Administratorul special al lui Dinamo, vorbit despre subiectele arzătoare de la Dinamo.

Acționarul lui Dinamo, a explicat de ce nu se poate vorbii momentan de acționari interesați să bage zeci de milioane de euro la Dinamo și că falimentul nu e un pericol pentru club.

(n.r. despre investitori și investiții): ”Capacitatea de investiție a domnului Cionca e undeva la 300.000 de euro pe an, din ce am vorbit și am și scris din partea dânsului. Am negociat în februarie-martie, în niște condiții echivalente sau mult mai bune decât le-au avut ceilalți acționari inițial.

La un moment dat regulile jocului au fost schimbate de dânsul într-o percepție proprie și atunci negocierile s-au stopat. Nu puteam crea alte reguli față de ceilalți acționari.

Discuțiile cu investitorii sunt condiționate de planul de reorganizare. Propunerea domnului Zăvăleanu e în interesul lui Dinamo și așteptările noastre de la termenul de 4 septembrie sunt să fie aprobat planul.

Lucrurile vor fi mult mai simple pentru ce înseamnă Dinamo în viitor. Avem deja pre-agreate niște documente cu niște investitori, doar aprobarea planului împiedică realizarea stabilității și predictibilității clubului”, a spus Nicolescu la Gold FM.

(n.r. despre datoriile existente la Dinamo): ”Procedura insolvenței are niște reguli clare apropo de faliment. Nu există «azi nu e faliment și mîine e».

Există niște proceduri în care unii dintre creditori pot să facă o cerere în momentul în care consideră că aveau dreptul să primească niște bani la o dată scadentă.

Pe de altă parte, toți cei care, conform zvonurilor, ar putea să facă o astfel de cerere, care să primească un termen, să fie analizată și care poate fi plătită între timp, sunt cei care au agreat noul plan și au votat noi termene prin care și-au asumat să primească acele sume.

Votarea de către categoriile respective a noului plan echivalează cel puțin cu o prelungire a termenului de plată pentru scadențele pe care le aveau.

Pentru cine nu stăpânește foarte clar legea insolvenței poate să nu fie atât de clar.

Dar există niște proceduri de care noi, ca și în celelalte cazuri în care toată lumea striga că suntem cu capul sub apă – licența și interdicția la transferuri – aplicăm procedurile pe care le putem aplica în insolvență pentru a da cele mai bune șanse acestui club să renască.

[Situația e sub control], cu siguranță. Avem pregătite toate sumele necesare dacă ar fi vorba de orice chestiune de genul. [Există bani], da”, a mai spus administratorul special al lui Dinamo.

Omul de afaceri Andrei Cionca a achiziționat recent un pachet modic de acțiuni, 28 la număr, de la unul dintre acționarii minoritari, „Dinamo Socios”. Acesta negociase și cu Red&White la începutul anului, dar fără succes.

Sorin Preda, CEO-ul și fondatorul Global Vision, o firmă care activează în domeniul logisticii și industrie, va achiziționa și el 28 de acțiuni.

CITESTE SI:

Continuă problemele lui Lucas Alves la Dinamo

Naţionala României blochează accesul lui Dinamo pe Arena Naţională

Portretul lui Cristi Costin: ”Observă și exploatează bine spațiul”

Un gând despre &8222;Andrei Nicolescu, noi detalii despre sumele care trebuie achitate de Dinamo&8221;

Lasă un răspuns