Răzvan Zăvăleanu a anunțat când va ieși Dinamo din insolvență

Dinamo a primit o veste extraordinară în cursul zilei de luni. Noul plan de reorganizare al clubului a fost aprobat la Tribunalul București.

vivacredit.ro

Acest plan îi va ajuta pe acționarii clubului să scape de datoriile în valoare de peste cinci milioane de euro.

După vestea primită de Dinamo, Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al lui Dinamo, a spus când ar putea ieși clubul din insolvență. Oficialul se așteaptă ca acționarii să facă eforturi semnificative pentru ca Dinamo să iasă din insolvență înainte de începerea sezonului următor.

”Era un lucru normal care trebuia să se întâmple, pe de altă parte am spus de mai multe ori că această modificare de plan era doar un lucru în beneficiul acționarilor. Nu înseamnă că dacă nu se modifica planul nu trebuiau plătite obligațiile potrivit planului pe care-l aveam deja în vigoare. Este un lucru foarte bun pentru că se ușurează efortul acționarilor, probabil pot fi atrași alți investitori.

Ne face să avem așteptări mari cu privire la ieșirea din insolvență cât mai rapidă a societății. Nu depinde de noi, planul este propus pe trei ani. Cred că acționarii trebuie să facă eforturi cât mai repede astfel încât Dinamo să iasă din insolvență și să se îndrepte către performanță.

Nu mă gândesc atât de departe (n.r. – în 2-3 ani), eu sper că nu va fi vorba despre așa ceva. Eu sper că se vor face eforturi astfel încât, odată cu sezonul viitor, Dinamo să nu mai fie în insolvență. Eu nu pot face nimic în direcția asta, dar cred că așteptările suporterilor sunt de acest gen”, a spus Răzvan Zăvăleanu la PRO TV.

Chiar și șefii lui Dinamo poartă discuții cu alți oameni de afaceri care s-ar putea alătura acționarilor deja implicați la club. Dinamo se află în insolvență din iunie 2021.

Eugen Voicu: ”Lucrurile devin clare”

Eugen Voicu a oferit prima reacție după aprobarea planului și s-a arătat încântat de decizia luată în cursul zilei de luni.

Totodată, Voicu a menționat că în cursul acestei săptămâni ar urma să vină mai multe vești bune, sugerând că ar putea apărea mai mulți acționari care sunt interesați să se alăture proiectului, așa cum s-a și zvonit.

”O veste care ne readuce la normal, cred că putem construi cu adevărat de aici încolo și planurile noastre vor căpăta contur destul de repede. Emoții am avut, dar au fost pe un fond optimist, care venea de la Andrei, de la percepțiile lui Andrei. El îmi spunea că are încredere în ceea ce se poate întâmpla astăzi și atunci emoțiile au fost bine dozate.

Înseamnă că lucrurile devin clare, că investitorii știu în ce intră în momentul în care ni se vor alătura și vom avea mai multe vești bune de transmis în săptămâna aceasta. Lucrurile se întâmplă, s-au întâmplat înainte de a afla sentința de astăzi.

Nu vă imaginați că sunt foarte mulți oameni care așteptau, dar evident că sunt aceia pe care ni-i dorim și aceia care îmbrățișează valorile și viziunea proiectului, asta ne dorim să mergem în continuare cu conceptul creat la început și echipa pe care am creat-o, pe care trebuie să o creștem, trebuie să o dezvoltăm repede”, a spus Eugen Voicu.

Andrei Nicolescu: ”E important pentru suporterii lui Dinamo

”Intrăm într-o etapă de normalitate. Ceea ce administratorul juridic a făcut împreună cu noi a fost cea mai bună politică astfel încât Dinamo să capete cea mai bună șansă pentru a ieși din insolvență. Ce trebuie spus e că toate categoriile de creditori vor primi sută la sută din creanțe.

E important pentru suporterii lui Dinamo, pentru că avem o predictibilitate pentru viitorul lui Dinamo, putem finaliza discuțiile pe care le-am avut cu parteneri foarte serioși, oameni serioși, foarte puternici, dar care aveau nevoie de un plan de predictibilitate. Acest lucru s-a întâmplat și de azi intrăm în normalitate.

Pe termen scurt, nu există o minune, ne vom organiza mai bine, vom știi cum să abordam partea a doua a campionatului. Suntem în ultima zi de transferuri. Ne vom focusa pe respectarea modificării de plan pentru a nu exista datorii. Vom finaliza discuțiile cu partenerii.

Suntem echilibrați, avem predictibilitate, nu va fi nicio problemă pe plan. Țelul nostru e să avem parteneri care să înțeleagă niște reguli, să construim așa cum trebuie. Vom face totul pas cu pas, nu ne vom arunca să facem niște lucruri populiste, care creează un dezechilibru în organizare.

Voiau predictibilitate pe ceea ce înseamnă necesarul de investiție pe anii următori. În urma discuțiilor pe care le vom avea cu partenerii din acționariat, vom stabili care va fi termenul în care să ieșim din insolvență. Cred ca toți vor tinde spre un termen rapid, maximum un an de zile. Vom fi mult mai aproape de desfășurarea normală a lucrurilor.

Acum șase luni am fost doi nebuni care au preluat un club ținut în viață de suporteri. Am reușit să normalizăm aceste lucruri și să ajungem într-o situație stabilă. Dinamo reprezintă acum o oportunitate pentru foarte mulți oameni de business”, a declarat Andrei Nicolescu.

Soluția pe scurt:

”Respinge cererea formulată de creditorul Diego Fabbrini privind sesizarea Curţii Constituţionale a României cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a următoarelor dispoziţii din Legea nr. 69/2000 a educaţiei fizice şi sportului, cu modificările aduse prin Legea nr. 90/2018 pentru aprobarea OUG nr. 38/2017, respectiv: art. 14 alin. 1 ind. 1 titlul II, capitolul IV, modificat de pct. 1 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 alin. 2 pct. b Titlul II, capitolul IV modificat de pct. 2 articol unic din OUG nr. 38/2017; art. 14 alin. 3 titlul II, capitolul IV, abrogat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 ind. 1 alin. 2 titlul II, capitolul IV completat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018; art. 14 ind. 2 alin. 1 şi 2 titlul II, capitolul IV completat de pct. 2 art. 1 din Legea nr. 90/2018 şi art. 7 pct. 3 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, excepţia fiind inadmisibilă.

Cu recurs în termen de 48 de ore de la pronunţare cu privire la cererea de sesizare a Curţii Constituţionale. În temeiul art. 139 alin. 5 din Legea nr.85/2014 confirmă Planul de reorganizare modificat al debitoarei S.C. DINAMO 1948 S.A. propus la data de 16.03.2023 de administratorul judiciar RTZ& PARTNERS SPRL – Filiala Bucureşti, astfel cum a fost precizat.

Stabileşte termen pentru continuarea procedurii la 18.09.2023. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Bucureşti Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 04.09.2023”, se arată în decizia instanței.

Dinamo scapă de datorii de 5 milioane de euro

Noul plan presupune o reducere pentru masa credală de la 7,4 milioane de euro la aproximativ 2,4 milioane de euro.

Noul plan de reorganizare, al treilea conceput de RTZ de la declanșarea insolvenței, se întinde până la finalul lui 2025.

CITESTE SI:

S-a stabilit programul etapei a 9-a. Când se joacă derby-ul Dinamo București – FCU Craiova

Eugen Voicu a reacționat după aprobarea planului de reorganizare

Prima reacție a lui Andrei Nicolescu, după aprobarea planului de reorganizare a ”câinilor”

Un gând despre &8222;Răzvan Zăvăleanu a anunțat când va ieși Dinamo din insolvență&8221;

Lasă un răspuns