Prima reacție a Rapidului după ce scenografia dinamoviștilor a fost interzisă pe Giulești

Dinamo a cedat în derby-ul cu Rapid, scor 0-4, pe stadionul ”Rapid”. Partidă contând în etapa a 8-a din Superliga României.

Meciul Rapid – Dinamo a fost presărat cu multe momente tensionate.

Unul dintre momentele tensionate, este atunci când fanilor lui Dinamo, nu li sa permis să își afișeze coregrafia pe stadionul Giulești. Decizia fiind luată de Jandarmeria Română și conducerea clubului gazdă, din spusele angajaților M.A.I.

În urma acestui eveniment, Victor Angelescu (38 de ani), unul din acționarii Rapidului, a ținut să precizeze că gruparea din Giulești nu are nicio vină.

Acționarul minoritar al Rapidului nu consideră că este corect ca gruparea din Grant să fie acuzată pentru interzicerea scenografiei galeriei dinamoviste. Conform Jandarmeriei, aceasta nu respecta dimensiunile necesare și de aceea organizatorii partidei ar fi decis să nu fie introdusă pe stadion. ”Câinii” au acuzat conducerea rivalilor din Giulești.

”Nu cred că putem noi (n.r Clubul Rapid) să dăm un punct de vedere, fiindcă are legătură cu jandarmeria. Nu știu ce opinie am putea să avem noi, dacă se intră cu coregrafii (scenografii – n.r.) și cu ce fel de coregrafii. Nu știu să vă zic mai mult decât ce a apărut în presă.

Înțeleg că a fost o coregrafie pe care cei de la jandarmerie nu au vrut să o accepte. Bănuiesc, nu știu, poate au crezut că ascund anumite lucruri în coregrarie, materiale pirotehnice, habar n-am”, a spus Angelescu.

Șefii Rapidului au recunoscut că vor face demersuri pe lângă autorități ca să rezolve mare parte din problemele iscate inclusiv cu suporterii adverși.

”Știu că s-au propus mai multe întâlniri și nu numai noi, ci și celălalte cluburi mai importante și galerii în care noi am spus că susținem ce înseamnă o galerie, ce înseamnă fotbal, spectacol. La multe meciuri sunt afișate, știu eu, mesaje, bannere. Atât timp cât sunt în spiritul legii și încurajează echipa. Noi am fost tot timpul de acord.

La toate derby-urile ați văzut că toată lumea a putut să-și afișeze coregrafia”, a mai declarat Victor Angelescu.

Comunicatul de presă al Jandarmeriei Române, după interzicerea scenografiei dinamoviștilor

“În legătură cu meciul de fotbal dintre echipele FC Rapid București și FC Dinamo 1948 București, Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București face următoarele precizări:

Pe timpul accesului în arena sportivă, suporterii oaspeți au solicitat pătrunderea cu o coregrafie de mari dimensiuni.

Aceasta nu a fost permisă de către organizatorul competiției sportive și de către observatorul de joc din cauza dimensiunii acesteia, care putea pune în pericol siguranța spectatorilor, mai ales în contextul folosirii concomitente a unor materiale pirotehnice.

Din acest motiv, suporterii oaspeți au refuzat să mai asiste la partida de fotbal, părăsind arena sportivă”, se arată în comunicatul emis de Jandarmeriei României.

CITESTE SI:

Ioan Andone și Dănuț Lupu au izbucnit, după scandalul în care a fost implicat Costel Orac

Răzvan Zăvăleanu a anunțat când va ieși Dinamo din insolvență

S-a stabilit programul etapei a 9-a. Când se joacă derby-ul Dinamo București – FCU Craiova

Un gând despre &8222;Prima reacție a Rapidului după ce scenografia dinamoviștilor a fost interzisă pe Giulești&8221;

Lasă un răspuns