Motivele pentru care Sorin Preda a intrat în acționariatul lui Dinamo

După ce, omul de afaceri Andrei Cionca a achiziționat 28 de acțiuni de la unul dintre acționarii clubului Dinamo, ”Dinamo Socios”, ”câinii” vor au încă un acționar, în persoana lui Sorin Preda, CEO-ul și fondatorul Global Vision.

Preda, cel mai nou acționar de la Dinamo, a dezvăluit motivele pentru care a ales să se implice financiar la Dinamo București.

Acesta se declară ”dinamovist de mic” și obișnuia să meargă pe stadion aproape la fiecare joc al favoriților, crescând în perioada în care pe teren se aflau fotbaliști precum Ionel Augustin sau Gigi Mulțescu.

Sorin Preda a dezvăluit că oportunitatea de a se implica activ la Dinamo a apărut în luna mai a acestui an, când s-a întâlnit, întâmplător, la o conferință cu Eugen Voicu, acționarul firmei Red&White.

”Mi-am petrecut copilăria alături de Dinamo, am văzut foarte multe meciuri pe stadion. În primul rând, dintr-un atașament emoțional. Sunt dinamovist de mic, familia noastră este plină de dinamoviști, am crescut cu echipele lui Dinamo, merg la stadion de când aveam cinci-șase ani, mie Dinamo mi-a făcut copilăria frumoasă!

Am prins acele echipe din anii 80, cu Augustin, Mulțescu. Performanțe frumoase, rezultate memorabile. Am rămas aproape de Dinamo, la Dinamo am făcut și sport o perioadă, am continuat în limita timpului pe care l-am avut la dispoziție după ce am început cariera profesională să mai merg la meciuri, să mă țin informat cu ce se întâmplă la Dinamo și cu fenomenul acesta.

În luna mai, m-am întâlnit cu domnul Voicu la o conferință, total întâmplător, eu eram vorbitor, dânsul era în audiență. La prima pauză de cafea, a venit, am făcut cunoștință, aveam informații din presă că a demarat proiectul Red&White pentru Dinamo și am primit o invitație la meci, m-ați și văzut. Cu CSA Steaua, undeva în luna mai, apoi am fost la meciul cu FC Argeș, după care am început discuțiile pentru un eventual parteneriat”, a spus Sorin Preda în cadrul emisiunii dedicată suporterilor dinamoviști ”Exclusiv Dinamo” de la ProSport.

Sorin Preda, pe 30 iulie: ”Am discutat cu mai multe părți implicate în proiectul de la Dinamo”

Pe data de 30 iulie, Sorin Preda dezvăluia, pe pagina personală de Facebook, că a discutat cu mai multe părți implicate în proiectul de la Dinamo și recunoștea că se va implica la gruparea alb-roșie.

”Personal, nu mă lupt cu nimeni pentru nimic la Dinamo. Încerc să înțeleg si să ajut, dacă pot. Am discutat într-adevăr cu foarte multe părți implicate: alți potențiali investitori în viziunea mea (peste 15 la număr), legende ale clubului, actuali membri din staff-ul lui Dinamo, foști conducători, consultanți în management sportiv, specialiști în insolvență, avocați, etc.

Cred că așa este normal să procedăm atunci când încercăm să înțelegem situația în ansamblu și să acționăm maximizând șansele de reușită în implementarea planului de acțiune.

Misiunea nu trebuie sa fie ca X sau Y să ajungă acționar la DINAMO. Misiunea este chiar DINAMO. Misiunea este să readucem, dacă putem, un alt brand românesc de tradiție din fotbalul nostru, acolo unde îi este locul. În topul performanțelor sportive din Romania și din Europa.

Și asta printr-o atenție sporită asupra culturii organizaționale, valorilor care să stea la baza echipei de management, cu focus pe două direcții: construcția de infrastructură și educația. Adică pe resposabilitatea pentru drepturile generațiilor următoare.

Dinamo nu are o situație grozavă astăzi, dar a fost în situații mult mai grele în ultimii ani. La echipă s-a format un spirit de familie și asta a ajutat enorm la promovare. Iar acest lucru trebuie protejat, pentru că este de departe cel mai valoros.

Am declarat faptul ca am avut discuții cu cei de la Red&White Management pentru o contribuție de capital necesară implementării noului proiect. Până la acest moment nu avem puncte asupra cărora să nu fi căzut de acord la nivel principial, însă unele dintre condițiile discutate nu se pot îndeplini peste noapte și nici nu depind în totalitate de dânșii, sau de un singur om.

Pe scurt, proiectul nou vizează ideea unui grup de parteneri/acționari » care să sprijine financiar pe termen mediu/lung, o echipă de management profesionist care să iși asume obiective clare. O alternativă la modelul clasic de atragere a unui finanțator ancoră in jurul căruia să se dezvolte capitalul necesar proiectului.

Ambele pot funcționa, diferența o face execuția viziunii. Astăzi responsabilitatea pentru formarea acestui grup le revine acționarilor de la Red&White Management, rol asumat de altfel.

Nu mă regăsesc, nici eu și nici mulți dintre acei posibili parteneri, în titulatura de «patron», «proprietar» sau «investitor». Dacă vom reuși să aducem o contribuție la realizarea unui proiect frumos ca acesta, am putea fi menționați eventual ca și contributori.

Nu imi doresc să conduc executiv absolut nimic în clubul Dinamo, nu am experiență si know-how. Îmi doresc ca Dinamo să găsească acele resurse umane care pot face asta.

Pot să vă spun că un om cu suflet, pasiune, potențial de management și care își doreste foarte mult să reușească în această echipă, este Ovidiu Burca”, a precizat Sorin Preda, în urmă cu aproape 6 săptămâni.

Portetul lui Sorin Preda, noul acționar al lui Dinamo

Sorin Preda este CEO-ul și fondatorul Global Vision, o firmă care activează în domeniul logisticii și industriei.

Înainte de antreprenoriat, a fost unul dintre managerii români de top ai operatorului de telefonie mobilă Connex, informează Business Mark.

Cel mai mare proiect pe care îl conduce în momentul de față este Constanța Business Parc, unul cu funcțiuni multiple (office, industrial, logistic, retail, servicii), amplasat strategic în apropierea portului Constanța, dezvoltat pe un teren de aproximativ 100 de hectare, mai scrie sursa citată.

CITESTE SI:

”Dat” la UTA, Dorin Rotariu rămâne liber de contract. Care sunt șansele să ajungă în Ștefan cel Mare

Andrei Nicolescu a anunțat câți olteni vor fi pe Arena Națională

Video I ”Dinamo e pe drumul cel bun”

Un gând despre &8222;Motivele pentru care Sorin Preda a intrat în acționariatul lui Dinamo&8221;

Lasă un răspuns