Reacția lui CS Dinamo în urma incidentului grav din Ștefan cel Mare: ”Sunt bărbat, am fost și eu adolescent”

Un incident grav petrecut la CS Dinamo era pe cale să se încheie cu o nouă tragedie. O răfuială între doi adolescenți s-a încheiat cu intervenția de urgență a celor de la SMURD.

Un adolescent de 16 ani l-a atacat pe un altul, de la o grupă mai mică cu doi ani, iar acesta, speriat, l-a înjunghiat cu foarfeca în spate. Au lipsit doi milimetri să-i atingă plămânul, a precizat antrenorul Claudiu Delcea pentru Prosport.

Incidentul a avut loc vineri seară, la căminele CS Dinamo, când puștiul de 16 ani a venit în camera în care era colegul său de 14 ani, care, printre altele, ar putea fi convocat la selecționata României U15, fiind în vizorul federalilor.

Mucosul de 16 ani este de la grupa antrenată de Boris Keca, cel mai mic, de 14 ani, este sub comanda lui Claudiu Delcea. Ultimul a fost sunat vineri noaptea de o rudă a puștiului agresat pentru a fi informat de incident și i s-a transmis să meargă de urgență la cămin pentru a vedea care este situația.

Între timp, tânărul atacat cu foarfeca a plecat pentru îngrijiri medicale la Spitalul de Urgențe din apropiere.

CS Dinamo a declanșat o anchetă internă în urma incidentului. Președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, a dispus excluderea din club a unor persoane implicate în conflict.

”Încă e în desfășurare ancheta. Copiii sunt chemați în continuare. Vrem să vedem dacă acțiunea a avut caracter repetitiv în trecut, cap-coadă. După vom lua o decizie. Cred că vom avea decizia finală în cateva zile.

Totul vrem să fie făcut ca la carte. Educația duce la astfel de probleme. Noi, ca instituție, statul român, prin Ministerul de Interne, implicit CS Dinamo, venim și oferim copiilor condiții pentru a atinge înalta performanță, dar, mai departe, caracterul lor…

Ei, seara, în loc să stea, să citească o carte, să se odihnească, să se uite la fotbal sau să facă un antrenament în plus, stau pe TikTok. Nu am nimic cu aceste rețele de socializare, să stea pe ele, dar eu vin, îți ofer tot pentru a te antrena și ajunge la echipa națională, dar tu te bați.

Sunt bărbat, am fost și eu adolescent, am încercat întotdeauna să evit un conflict. Așa am fost crescut. De ce David Popovici nu este implicat în conflicte? Înțeleg că astfel de lucruri sunt peste tot, la box, la handbal, în general, dar totuși…

Danciu, Marius Niculae ne povesteau că se mai certau și ei la fotbal, dar lucrurile rămâneau acolo, nu degenerau. Nu înțeleg generațiile astea noi, ei văd că sportul românesc este unde este.

În loc să spună ‘hai să fim noi generația aia bună’, ei ies în evidență cu ce? Cine are cercel mai mare în urechi, mai mulți urmăritori pe Instagram, care are mașină… nu sunt aspecte care duc la performanță.

Nu am ce să fac. Există două variante: fie desființez secția de fotbal sau acele secții predispuse la astfel de evenimente, fie ne asumăm că s-ar putea să mai apară conflicte de genul și încercăm să le limităm”, a declarat Ionuț Popa.

CITESTE SI:

Când se va juca Dinamo – FCU Craiova, primul meci din Cupa României

Ovidiu Burcă a găsit explicația pentru evoluțiile palide ale lui Lamine Ghezali

Dinamovist propus la naționala României: ”Scoate om din joc cu ușurință”

2 gânduri despre &8222;Reacția lui CS Dinamo în urma incidentului grav din Ștefan cel Mare: ”Sunt bărbat, am fost și eu adolescent”&8221;

Lasă un răspuns