OFICIAL | Ionuţ Lupescu a revenit la Dinamo! Ce funcţie va ocupa

Fostul fotbalist al lui Dinamo şi membru al Generaţiei de Aur, Ionuţ Lupescu s-a întors în Ștefan cel Mare.

evomag.ro

Dacă în ultimii ani s-a tot vorbit despre o întoarcere acasă a legendei ”câinilor” iată că acum Fostul fotbalist al lui Dinamo şi membru al Generaţiei de Aur, Ionuţ Lupescu se reintegrează în marea familie dinamovistă.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, Ionuț Lupescu a avut o reacție categorică cu privire la presupusele negocieri dintre el și Dinamo, lăsând de înțeles că nu se pune problema unei posibile colaborări.

Mai mult, la acel moment a părut că lovește ușor în conducerea ”câinilor”. Andrei Nicolescu a fost cel care a dezvăluit că Eugen Voicu, acționarul majoritar al societății Red & White, a purtat discuții cu Ionuț Lupescu. Însă, respectiva dezvăluire nu i-a picat bine fostului mare mijlocaș.

”Nu e vorba de vreo negociere, m-am întâlnit la stadion cu domnul Voicu și dânsul a dorit să ne cunoaștem mai mult, să stăm de vorbă. E clar, se vede că domnul Voicu este pionier în de-ale fotbalului și m-a rugat să-i explic câteva lucruri: ce înseamnă Dinamo, ADN-ul lui Dinamo, ce înseamnă acest club, ca să înțeleagă ce business a luat.

I-am explicat în ce constă forța acestui club și asta a fost tot, o discuție rapidă, nu are nicio legătură cu o negociere. A fost o discuție particulară, la o limonadă, nu a durat nici măcar o oră. Nu așa se fac negocierile. Probabil, pe fondul acesta de insuccese, vor să mai potolească anumite reacții. I-am transmis clar, de la început, că nu am niciun interes la Dinamo, ce-i spun, o fac ca simplu suporter”, a spus Ionuț Lupescu, pentru ProSport.

Totuși, la doar câteva săptămâni după aceste declarații, Ionuț Lupescu a revenit la Dinamo pe o funcție oficială și va fi responsabil de dezvoltarea academiei ”câinilor”.

CS Dinamo a anunţat, luni, prin intermediul unui comunicat oficial că Ionuţ Lupescu a revenit la clubul din Ştefan cel Mare şi va şi responsabil de Academiei de Fotbal CS Dinamo, după cum au anunţat ”câinii”.

”O legendă a fotbalului dinamovist se întoarce acasă! Ionuţ Lupescu se alătură Clubului Sportiv Dinamo!

Ionuţ Lupescu revine la clubul la care s-a consacrat. Mijlocaşul generaţiei de aur a acceptat oferta Clubului Sportiv Dinamo şi va ocupa, în prima fază, o funcţie cheie în dezvoltarea Academiei de Fotbal CS Dinamo. Lupescu (54 de ani) va realiza o analiză amplă a Academiei şi va propune un proiect ambiţios pentru dezvoltarea acestui segment.

Ionuţ Lupescu s-a format la Dinamo, unde a debutat în 1986, la numai 17 ani. După ce a participat cu naţionala României la turneul final al Campionatului Mondial din 1990, ”Kaiserul” a semnat cu gruparea germană Bayer Leverkusen, unde a stat şase sezoane şi a jucat 184 de meciuri. Lupescu a mai jucat pentru Dinamo în trei perioade: 1998-2000, 2000-2001 şi 2001-2002. A câştigat două campionate şi trei Cupe ale României în tricoul ”alb-roşu”.

Bine ai venit, Ionuţ Lupescu!”, a anunţat CS Dinamo.

Potrivit celor de la ProSport, negocierile dintre Ionuț Lupescu și Dinamo nu au durat foarte mult, deoarece fostul mijlocaș a fost încântat de proiectul propus. Cel poreclit ”Kaiserul” va avea libertate totală și investiții asigurate, pentru ca în viitorul apropiat să poată forma la Dinamo cea mai bună academie din țară.

Ionuț Lupescu se va întoarce joi în țară, din Elveția, după care își va prelua atribuțiile. De asemenea, negocierile dintre conducerea lui Dinamo și Lupescu au fost ținute secrete și nici măcar apropiați ai clubului, precum Bratu sau Dănciulescu, nu au știut despre oferta care i-a fost înaintată fostului component al Generației de Aur.

Ionuţ Lupescu a candidat la şefia FRF în 2018, însă a fost învins de Răzvan Burleanu.

CITESTE SI:

Video I ”Dulăii” și-au spulberat adversa în EHF European League!

S-au pus în vânzare biletele pentru meciul cu Poli Iași. Vezi programul caselor de bilete

Florentin Petre, avertisment pentru Ovidiu Burcă: ”E știe ce înseamnă mentalitatea asta”

2 gânduri despre &8222;OFICIAL | Ionuţ Lupescu a revenit la Dinamo! Ce funcţie va ocupa&8221;

Lasă un răspuns