Schimbare majoră în carieră pentru Florentin Petre. Fostul dinamovist s-a reprofilat

Florentin Petre (47 de ani), fostul jucător emblematic al lui Dinamo, cu 18 sezoane petrecute la gruparea din Șoseaua ”Ștefan cel Mare”, în perioada 1994 – 2006, revine în prim plan după o perioadă în care a stat ”pe margine” în așteptarea unui nou angajament.

Antrenorul este liber de contract după ce și-a încheiat conturile cu Ceahlăul, dar acum va reveni în prim plan și a acceptat să devină analist sportiv la Fanatik.

Astfel, ”Piticul” intră într-o arie selectă de foști fotbaliști care au ales această meserie inedită, cum ar fi Ilie Dumitrescu, Bogdan Stelea, Florin Prunea, Florin Gardoș, Bănel Nicoliță, Robert Niță, Ianis Zicu, Marius Niculae, Florin Răducioiu și Basarab Panduru, printre alții.

Fostul căpitan al lui Dinamo, care a a bifat şi 54 de selecţii pentru naţionala României, între 1998 şi 2009, perioadă în care a marcat de şase ori și care a a jucat și la două turnee finale: Euro 2000 şi Euro 2008, este atent la tot ce se întâmplă în fotbalul românesc, iar în aceste zile le-a ținut pumnii ”Tricolorilor”. El știe că doar o calificare la un turneu final poate crește cu adevărat cota fotbaliștilor. Iar naționala lui Edi Iordănescu are șanse mari de a prinde un loc la Euro 2024.

”Cel mai important este să ne calificăm. Apoi, dacă vom ajunge acolo vom vedea. Nu se poate compara generația de azi cu generația mea, atunci erau jucători care evoluau la cluburi mari din Europa, dar nu cred că acum situația e chiar așa rea. Avem și acum jucători de calitate, care au nevoie de rezultate pentru a le crește și moralul, dar mai ales cota.

Vom avea cu toții de câștigat dacă vom obține calificarea. Eu știu pentru că am trăit și eu asta pe pielea mea. După calificare, m-au contactat cluburi importante, am fost aproape de a ajunge la un cub de top, mi-a crescut cota, mă simțeam și eu fotbalist”, a spus Petre.

CITESTE SI:

Avancronică I Dinamo București – HC Izvidac

Video I Dinamo caută soluții să scape de monitorizarea FRF

Video I Cornel Dinu a analizat jocul României din meciul cu Andorra. Verdict în cazul Ianis Hagi la națională

2 gânduri despre &8222;Schimbare majoră în carieră pentru Florentin Petre. Fostul dinamovist s-a reprofilat&8221;

Lasă un răspuns