Ionuț Lupescu își dorește o fuziune între CS și FC Dinamo

Numirea lui Ionuț Lupescu la CS Dinamo a luat prin surprindere lumea fotbalului românesc.

Ionuţ Lupescu (54 de ani) a revenit în fotbalul românesc şi a semnat cu CS Dinamo, a anunţat clubul din Șoseaua Ștefan cel Mare, marţi seara, într-un comunicat oficial.

Fostul mare fotbalist va avea rolul de coordonator al Academiei clubului nostru.

La scurt timp după anunțul oficial, Ionuț Lupescu a dat mai multe detalii despre rolul pe care îl are la CS Dinamo.

În plus, acesta a vorbit și despre o posibilă fuziune între clubul sportiv și echipa de fotbal din Liga 1.

”Revenirea mea nu este ceva deosebit. Este mai mult o poziție de consultanță. Am avut discuții în ultimele săptămâni cu domnul Popa. Vrea să se dezvolte mai mult. M-a rugat să-l ajut în acest sens. Să-mi aduc contribuția la academie.

Mi-am propus ca prima dată să fac un audit, o privire de ansamblu. Împreună cu cei de acolo să găsim cele mai bune soluții. Rolul meu este să fac o analiză, să fac o propunere la începutul anului viitor. Sper să se găsească și finanțare pentru a se merge mai departe.

Acolo am copilărit, acolo am crescut. Dacă pot să vin cu un sfat, o fac cu mare plăcere. Sper ca lucrurile să fie bune. Cred că și ei vor ca secția de fotbal să fie mai valoroasă, mai bună, să aibă un viitor.

Eu pot să spun că CS Dinamo înseamnă pentru mine Dinamo. FC Dinamo e și ea parte din acest club. Poate cea mai bună soluție va fi în viitor o fuziune sau o colaborare. Noul stadion va avea un impact major asupra clubului Dinamo.

La noi, toată lumea știe că și FC, și CS e tot Dinamo. Deja cred că e în ultima fază (n.r. stadionul). Toate actele sunt acum la Ministerul Dezvoltării și Guvern, pentru a se demola. Eu cred că se va face acest stadion.

Ar trebui să avem stadion și o academie pusă la punct. Vom vedea dacă vom avea structura necesară. E o chestiune mai amplă. Eu cred că important e ca cineva să înceapă acest proiect. Oamenii sunt binevoitori”, a declarat Ionuț Lupescu, la Liga Digi Sport.

Ionuț Popa, președinte CS Dinamo, a avut o primă reacție după oficializarea mutării. Acesta răspunde întrebării: ”Veți fuziona cu Dinamo din Liga 1?”

”Rolul lui principal va fi de a crea o Academie de copii după un model internațional. El auditează acum academia pe care o avem, vrea să vadă mecanismele care au fost folosite. Va veni cu o soluție pentru a face o Academie profitabilă din punct de vedere sportiv și material. După ce va audita două luni de zile Academia, poate schimba chiar toată componența, are mână liberă.

Cred că echipa pe care noi o avem, proiectele pe care le propunem oamenilor, faptul că le oferim posibilitatea de a face ceea ce simt și a se exprima liber în profesie contează cel mai mult. I-am spus «Fă tot ce consideri tu că e mai bine să ridicăm fotbalul și să fie din nou un mare Dinamo».

Proiectul de asociere cu echipa din Liga 1 nu a picat, chiar acum 3 zile am primit un mesaj de la domnul Andrei Nicolescu, îmi spunea că s-a gândit să reluăm acea idee. După ce s-a terminat sezonul – nu acuz pe nimeni, e normal -, ei s-au gândit că au intrat pe un drum bun, că vor veni sponsorii, voiau să mențină o Academie a lor, dar probabil că lucrurile nu au ieșit așa cum și-au calculat și acum au revenit la ideea de a face o Academie împreună cu noi.

Singura soluție e ieșirea din insolvență, altfel nu putem discuta de așa ceva”, a spus Ionuț Popa.

Potrivit celor de la ProSport, negocierile dintre Ionuț Lupescu și Dinamo nu au durat foarte mult, deoarece fostul mijlocaș a fost încântat de proiectul propus. Cel poreclit ”Kaiserul” va avea libertate totală și investiții asigurate, pentru ca în viitorul apropiat să poată forma la Dinamo cea mai bună academie din țară.

Ionuț Lupescu se va întoarce joi în țară, din Elveția, după care își va prelua atribuțiile. De asemenea, negocierile dintre conducerea lui Dinamo și Lupescu au fost ținute secrete și nici măcar apropiați ai clubului, precum Bratu sau Dănciulescu, nu au știut despre oferta care i-a fost înaintată fostului component al Generației de Aur.

Anunțul CS Dinamo despre Ionuț Lupescu

CS Dinamo a anunțat care va fi rolul lui Ionuț Lupescu în cadrul academiei din „Ștefan cel Mare”.

”O legendă a fotbalului dinamovist se întoarce acasă! Ionuț Lupescu se alătură Clubului Sportiv Dinamo!

Ionuț Lupescu revine la clubul la care s-a consacrat. Mijlocașul Generației de Aur a acceptat oferta Clubului Sportiv Dinamo și va ocupa, în prima fază, o funcție cheie în dezvoltarea Academiei de Fotbal CS Dinamo. Lupescu (54 de ani) va realiza o analiză amplă a Academiei și va propune un proiect ambițios pentru dezvoltarea acestui segment.

Ionuț Lupescu s-a format la Dinamo, unde a debutat în 1986, la numai 17 ani. După ce a participat cu naționala României la turneul final al Campionatului Mondial din 1990, ”Kaiserul” a semnat cu gruparea germană Bayer Leverkusen, unde a stat şase sezoane şi a jucat 184 de meciuri. Lupescu a mai jucat pentru Dinamo în trei perioade: 1998-2000, 2000-2001 și 2001-2002. A câștigat două campionate și trei Cupe ale României în tricoul alb-roșu.

Bine ai venit, Ionuț Lupescu!”, se arată în anunțul publicat de către CS Dinamo pe Facebook.

Ionuţ Lupescu a candidat la şefia FRF în 2018, însă a fost învins de Răzvan Burleanu.

În cariera de fotbalist, Ionuț Lupescu a stârns peste 150 meciuri în tricoul lui Dinamo, cu care a reușit să câștige două campionate și trei Cupe ale României.

CITESTE SI:

Ionel Dănciulescu, încântat de revenire lui Ionuț Lupescu la Dinamo. ”Danciu” deranjat de speculațiile apărute: ”Sunt oameni care au interese, care au ceva cu mine probabil”

Prima reacție a lui Ionuț Lupescu de la revenirea la Dinamo. Ce planuri și-a propus

Florin Bratu, salută revenirea lui Ionuț Lupescu în Ștefan cel Mare

Un gând despre &8222;Ionuț Lupescu își dorește o fuziune între CS și FC Dinamo&8221;

Lasă un răspuns